“Mírotvůrce” objednává vraždy

Pavel Šipilin
26. 10. 2016    zdroj a zdroj
Fotografie domobranců Donbasu budou zaneseny do databáze extremistických internetových stránek.
Centrum “Mírotvůrce”, které je známé daleko za hranicemi Ukrajiny, sdělilo bankovní údaje, na něž mohou dobrovolníci převádět peněžní prostředky. Peníze jsou potřebné na nákup programu pro rozpoznávání obličejů na skupinových fotografií domobranců Donbasu a jejich porovnání s databází extremistického zdroje.


S výzvou pomoci internetové stránce “Mírotvůrce” koupit program se na uvědomělé patrioty obrátil hlavní kurátor internetových stránek za vládu a Nejvyšší radu, poradce ministra vnitra, lidový poslanec Anton Geraščenko .

“K dnešku je v archivech centra “Mírotvůrce” shromážděno více než 500 tisíc fotografií osob, podezřelých ze zločinů proti naší zemi. Zpracování těchto fotografií ručně, aby byli zjistěni všichni neřádi, může trvat desítky let, přičemž každá fotografie může být cenným důkazem při odhalování zločinů proti ukrajinskému lidu. Existují speciální programy pro automatické zpracování obrazu, které umožňují označit jednotlivé osoby na hromadných fotografiích a porovnat je s fotografiemi lidí, kteří již jsou založeni v databázi “Mírotvůrce”. Dobrovolníci centra “Mírotvůrce” se obracejí na všechny, kteří chápou, že je důležité pokračovat v práci na zjištění absolutně všech ničemů, kteří bojovali proti naší zemi, s žádostí o pomoc při získání tohoto programu”, napsal na svém Facebooku neúnavný “ukropský” úředník.

“Neřádi”, “ničemové”, “zločinci” – to všechno je slovník občanské války. Její existenci Kyjev popírá. Ale i seznam ruských dobrovolníků, kteří přišli na Ukrajinu z jedné z výcvikových základen v Rostovské oblasti, zveřejněný “Mírotvůrcem”, svědčí o tom, že dobrovolníci jsou opravdu dobrovolníci, kteří nemají žádný vztah k pravidelné ruské armádě. V seznamu jsou většinou Rusové. A jsou v něm i občané Uzbekistánu, Kazachstánu, Ázerbájdžánu, Běloruska a samotné Ukrajiny. Je v něm i jeden Fin. Ale jak je známo, když jsou fakta v rozporu se skutečností, tím hůř pro fakta.

Minulý týden sociální sítě vybuchly hněvem: byla oznámena odměna za vraždu britského novináře Grahama Phillipse. Je pravdou, že byla vyhlášena nepřímo – od té doby, co byl extremismus “Mírotvůrce” odsouzen dokonce západními partnery Ukrajiny, pospíšil si oficiální Kyjev se od něj distancovat. I když není těžké se dovtípit, že se jedná o běžný ukrajinský trik: Být překvapen všeobecné známým a tvářit se, že “civilizovaná” vláda nemá s událostí nic společného.

Centrum “Mírotvůrce” je ochotno zaplatit za telefon “Philips X200″ částku ve výši 2000 dolarů. A za model X300 (v rozebrané podobě) – 1000 dolarů. Padělky nenabízet. Zájem je pouze o rusifikovaný originál britské montáže”, bylo nedávno opublikováno objednateli vraždy. Překladám: za vraždu Grahama Phillipse jsou nabízeny dva tisíce dolarů ( “dvoustý”), za těžké zranění – tisíc ( “třístý”). “Dvoustými” jsou ve vojenském žargonu nazýváni zabití a zemřelí. Zranění – “třístými.” Nebudu překvapený, když se ukáže, že na Brita už začal lov ukrajinským nezaměstnaným – bývalým účastníkem ATO, který se naučil nosit zbraně a pokládat miny a který zoufale potřebuje peníze.

Kyjev se nechystá válku na Donbasu zastavit, po každém setkání normandské čtyřky, veřejném vystoupení nebo rozhovoru s ukrajinskými představiteli je to zřejmé. Anton Geraščenko se často dostává do zorného pole jen proto, že neskrývá své názory a nazývá věci pravými jmény. “Zatímco Petr Porošenko se snaží přelstít nepřítele při jednání, centrum “Mírotvůrce” pokračuje ve své práci …”, je to “pátý živel ukropské alchymistické moudrosti” a zároveň propracované krutosti neobanderovců, kteří uchvátili moc po Majdanu.

Po schůzce v Berlíně se z nějakého důvodu vzchopili a usoudili, že obyvatele a obránce DLR a LLR jim brzy předají k masovému zúčtování, které nacionalistům neumožnili provést v roce 2014. To je důvod, proč je kyjevská junta tak uražena Ruskem a dobrovolníky, kteří jim nedovolili uhasit svou žízeň po krvi. Disidentství se na současné Ukrajině rovná zločinu a velezradě, svoboda projevu zůstala v dávné minulosti.

Nyní připravují seznamy, píší rozeznávací programy, vyhrožují a dokonce zabíjejí hrdiny Novorossie prostřednictvím teroristických činů. Není pochyb o tom, že smrt Motoroly a dalších polních velitelů již byla zaplacena – Ukrajina nebyla s to je porazit v čestném boji. A, samozřejmě, není s to.

Oddaní patrioti se nevědomky ocitli sami proti celému světu. Západ se ze setrvačnosti stále snaží chránit své loutky, ale častěji strká jejich nos do rezoluce Rady bezpečnosti OSN 2202 (2015). Zde jsou v bodech rozepsány kroky k ustanovení míru na Donbasu – je to v podstatě jízdní řád, kterou se znovu chystají rozpracovat členové normandské čtyřky. Avšak samotná existence centra “Mírotvůrce” svědčí o tom, že se nechystají “budovat mír”, ale že se pouze snaží “přelstít nepřítele”.

Tato práce skončí tím, že odhodlání bezpodmínečného dodržení Minských dohod, z nichž žádný bod Rusko změnit nedovolí, bude opět potvrzeno všemi účastníky. Nucení Ukrajiny k míru bude pokračovat. Rezoluci Rady bezpečnosti OSN bude muset splnit.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová