Proč chtějí občané na Táborsku mít v senátu horlivého zastánce korporací ?

Václav Marek
9. 10. 2016
Senátní volby jsou specifické a často slýcháme, že se volí osobnosti, ale nejsem si vůbec jistý, že je to tak. Jinak by nebylo možné to, co ve volebním obvodě na Táborsku, že do druhého kola postoupil Jan Mládek, horlivý zastánce korporací. Ano je to ten samý Jan Mládek, který je zastáncem smlouvy TTIP, proti které protestují informovaní občané po celé Evropě. 


Ano pan Mládek, ministr průmyslu a obchodu České republiky, který v loňském roce donesl do vlády a následně do parlamentu návrhy novel energetického zákona, kde jednou ze změn bylo přesunutí plateb za činnost Energetického regulačního úřadu z korporací na občany a zákona na podporu obnovitelných zdrojů energie, kde navrhl korporacím snížit poplatky na polovinu a občanům zvýšit v závislosti na velikosti jističe v průměru patnáctkrát. Díky poslancům byly schváleny pouze první návrh jako celek a z druhého návrhu pouze snížení plateb korporacím. Návrh na razantní zvýšení u občanů poslanci neschválili.

Ano byl to znovu Jan Mládek, který trval na zavedení nové tarifní soustavy pro maloodběratele i přes odpor předsedkyně ERÚ Aleny Vitáskové a zastavil ho až odpor veřejnosti. Může mi někdo vysvětlit logiku, proč občané na Táborsku volí proti svým zájmům?