Trápení Kalouskem v České televizi

17.10.2016 NWOO

Takže si to pro ČT o Kalouskovi shrňme: Až do krajských a senátních voleb z minulého týdne nebylo snad jediného dne, aby nás ČT vstoupením tohoto svérázného politika neoblažila. Takže třeba cizinec bez znalosti o rozvrstvení politických sil u nás, který by si představu o onom rozvrstvení chtěl udělat z toho, jak často se zástupci jednotlivých našich politických stran na monitorech českých televizorů objevují, by musel dojít k závěru, že právě strana tohoto na ČT tak frekventovaného muže je u nás nejen nejsilnější, ale určitě též strana s minimálně 50 procentní podporou našich občanů – čili strana obr. Třeba něco jako Korejská strana práce v Severní Koreji.


Právě proběhnuvší krajské volby tu sílu ukázaly: 3, 40%.

Takže: Jestliže se ČT bude chtít polepšit a být politicky za všech okolností objektivní a nestranná, jak je to v její chartě tak ušlechtile vyjádřeno, měli by se napříště politici strany ANO objevovat na obrazovkách ČT pětkrát až šestkrát častěji než politici TOP 09 – nu a jelikož za tuto stranu hovoří vlastně jen sám Kalousek – pak tedy pětkrát až šestkrát častěji než Kalousek. Politici ČSSD by pak měli být na obrazovkách čtyřikrát až pětkrát častěji než Kalousek, KSČM zhruba třikrát častěji než Kalousek, ODS zhruba dvakrát častěji než Kalousek, SPD zhruba jeden a půlkrát častěji než Kalousek, a STAN zhruba jeden a čtvrtkrát častěji než Kalousek.

Jelikož se ovšem přechod ušlechtilosti ČT ze slov do činů jejich redaktorů nedá očekávat, bude Kalousek i v čase budoucím kralovat na obrazovce ČT stejně bezkonkurenčně, jak na ní kraloval až dosud. A příčina tohoto tvrdošíjného lpění právě na jeho osobě?

Už jsem to podezření kdysi vyslovil – a zdá se, že dosavadní vývoj mi dává za pravdu. Že totiž ve zpravodajské redakci ČT působí – samozřejmě v utajení – jistá levičácká a možná i trockistická skupina, která právě co nejčastějším uváděním Kalouska na obrazovku ČT sleduje cíl přivést pravicovou politiku u nás tzv. zu grund. Čili ji z naší politické mapy víceméně vymazat.

Řekl bych, že pokud je tahle stopa správná, pak je třeba se před usilováním téhle rozvratnické partičky hluboce poklonit. Dělá svou práci na sto procent.

Jenomže, proboha, za jakou to cenu? Copak tahle věc, jakkoli ušlechtilá, může převážit duševní utrpení, které s Kalouskem na obrazovce každodenně prožíváme?

Takže, pane Šámale, pane Mrzeno! Snažte se ty levičáky u vás dostat do lochu! A to co nejdřív. Držíme vám palec!