Viníkům debaklu nic nedošlo

Radim Valenčík 14.10.2016  blog autora
 

Za volební prohrou komunistů ve víkendových krajských volbách vidí místopředseda KSČM Jiří Dolejš hlavně obratný marketing vicepremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. 


Řekl, že KSČM musí před sněmovními volbami, do kterých zbývá rok, najít cestu, jak voliče vrátit k urnám a vysvětlit jim, že miliardář Babiš není ten pravý, kdo slyší na sociální témata.

Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/dolejs-za-volebni-prohrou-kscm-je-obratny-marketing-ano-20161011.html

Naprostá blbost. Za selháním KSČM je programová sterilita a KSČM nemůže existovat jinak, než jako programová strana (která ví, o co jde, čemu se bránit a jak napravit stav věcí):

Např.: http://radimvalencik.pise.cz/2846-podstata-soucasne-moci-uvaha-k-vyroci-28-10.html

Rentiéři těžící z těch, co mají nikoli právo, ale povinnost se vzbouřit – jinak je to konečná.

“Volby jsou především debaklem těch stran, které můžeme nazvat programové strany a které nemohou být neprogramové strany, tj. ČSSD a KSČM (ať již byly ve vládě nebo ne). Strany, které se deklarují, že jsou tu pro lidi, nemohou nemít důvěryhodný a promyšlený program. Program, který objasňuje, co se vlastně děje. Program vycházející z pochopení doby. A program, který také říká, jak problémy řešit. Tj. program, který má jak obrannou, tak i nápravnou část. To ani ČSSD ani KSČM (v jejím případě je to zvlášť ostudné) nezvládly.”

Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/3892-volby-podle-predpovedi-te-me-co-dal.html

Pečinka na UK ČT 24:

Nejlepší současný komentátor. Nedochází mu však (ani po té, jak vylezlo šídlo z pytle ven v případě Deutsche Bank), že i tyto lokální volby byly globální proti stále nebezpečnější a stále více degenerující moci.


Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/3913-pred-24-00-vinikum-debaklu-nic-nedoslo.html