Albright: Po zprávě zvláštních služeb změní Trump postoj vůči Ukrajině

14. 11. 2016   zdroj
Během projevu v Praze bývalá americká ministryně zahraničí Madeleine Albrightová prohlásila, že vítězství Trumpa není důvod k panice, protože “nevíme, co se stane.” Podle ní právě okolí Trumpa musí zkorigovat svůj postoj k Ukrajině a Rusku, informuje “Rádio Svoboda”.

Je těžké jednoznačně odpovědět na otázku, co přináší vítězství Donalda Trumpa pro Ukrajinu: zda je to pro zemi dobré nebo špatné. Konstatovala to při svém vystoupení v Praze bývalá americká ministryně zahraničí Madeleine Albrightová, hlásí “Rádio Svoboda”.

“Pokud Trump potvrdí svá slova o Ukrajině z předvolební kampaně, bude to hrozné, řekla. Nevíme, zda bude provádět na postu prezidenta to, o čem hovořil v průběhu předvolební kampaně. Nemá cenu panikařit, protože nevíme, co se stane”.

Nejbližší okolí Trumpa musí zkorigovat své postoje nejen ohledně Krymu, ale také k Minským dohodám. “Jde o to, co se děje s mezinárodními normami, vždyť něco takového od druhé světové války dosud nebylo: aby nějaká země prostě zabrala kus jiné země. Doufám, že teď budou vedle něj lidé, kteří řeknou, že je třeba pokračovat v práci nad Minskými dohodami, a samozřejmě nesmíme zapomenout ani na sankce”, domnívá se Albrightová.

Když podle jejího názoru “Trump poprvé uvidí zprávu zvláštních služeb, pochopí víc”.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová