Když Robejšek přeorává pravici, komunisté musí levici…

Jiří Vyvadil
25.11.2016   Vaše věc

Petra Robejška asi já osobně volit nebudu, protože nejsem pravicovým voličem. Ale má mé sympatie v tom, že může převálcovat ODS, zbytky TOP 09, byť samozřejmě je logickým rizikem, že se v případě obstojného výsledku spojí s Andrejem Babišem…

Zejména po volbách v USA ovšem platí, že člověk má ctít demokracii. Zatímco v USA jsem až manifestačně držel palce Donaldu Trumpovi, protože Clintonová znamenala válku jako kdysi v Iráku, Libyii, Afghánistánu, či podporu humanitárnímu bombardování Srbska a Trump dovedl nabídnout to, co měla ona, tj. naději poctivým a zapomenutým dělníkům, u Robejška eviduji kritiku Merkelové, nevím, jak se staví k Rusku, a vlastně nevím, co si myslím o NATO. A problémy nás obyčejných lidí na rozdíl od Trumpa jej jistě nezajímají. Proto také utíkal ze socialistického Československa …

V každém případě vstup nového středopravicového subjektu, s jemně entimainstreamovými cíly a jemnými prvky proti establishmentu je skvělá.

Strany jako ODS, TOP 09 prostě musí zaniknout. Nemají už nic co nového této zemi nabídnout. A vyzmizíkuje-li je nová strana Realistů, tím lépe.

Totéž ovšem platí na levé straně politické rovnice…

Tak jako ODS svého času byla mohutným středopravicovým politickým gigantem, levostředovým politickým gigantem byla ČSSD a za časů premiéra Miloše Zemana a po převážnou část fungování Jiřího Paroubka coby předsedy ČSSD a též i zčásti premiéra, dokonce dominantu české politické scény…

Čo, bolo, to bolo… Terazky…?

Terazky se ČSSD potácí ke svému zániku a totální prohra nastane. Ač by Sobotka i Chovanec měli jít z kola ven, neboť až extrémní nepodpora občanstva pro členy vlády srovnatelná s Dienstbierem tj. – 55% v situaci, kdy Babiš má téměř 45%, podpory a 10% kladné saldo, mluví za všechno.

Dnes už v jistém smyslu platí, že ať Sobotka udělá cokoliv, nic jemu ani straně nepomůže.

Ovšem, kdo ho zná, tak ví, že se chová jako opice. Nepustí, co drží. Nemá charisma, nerozumí světu, všechno pravidelně je jinak, než jak den před tím před uložením na lože předpokládal (Brexit, vítězství Trumpa). Stále je překvapován, že svět nejde podle těch schémat, které se naučil před 27 lety. A nejhorší je, že jen vyluzuje jakási hesla. Média se jich chytnou, ale nechápe jejich smysl a důsledky, protože je vždy poruší.

A tak trapně, že se mu jistě všichni musí smát… A nebo hůře: Už jim nestojí ani za ten smích …

Sobotka samozřejmě zvítězí na březnovém sjezdu ČSSD a povede celkem sympatickou stranu do černého tunelu voleb. V okamžiku voleb už může být nenáviděn jako Miroslav Kalousek.

A co dál?

Má tedy všechno převálcovat pravice vedená ANO, Realisty?

Dokud to není rozhodnuto, je třeba do toho zápasu dát sílu…

Komunisté si musí uvědomit, že jsou jedinou legitimní politickou silou, která je zásadním odpůrcem establishmentu, který se tady vytvořil po roce 1989 a hlavně mainstreamu, ideologické západní propagandy proti Rusku i za cenu světové války…

Komunisté si musí připomenout své revoluční základy, svou bojovnost, odvrhnout papaláštví a teplá místečka…

Vše, co z hlediska zahraniční politiky po 25 let říkali, byla naprostá pravda a oni musí najít sílu se k tomu hlásit…

Odvážně a revolučně (toto píši pro svého oblíbeného komentátora Janďourka, abych mu udělal radost).

Ještě před půl rokem to vypadalo, že doklopýtáme do příštích voleb unudění a zpitomělí faktem, že vlastně vše bude při starém.

Zdá se, že nebude, a to je skvělá zpráva…

Držím palce panu Robejškovi, aby dorazil ODS a TOP 09.

A komunisty prosím, aby se revolučně ztopořili.

Neměl by to mít Andrej Babiš všechno zadarmo…