Naš Doniček vyhral

Ladislav Větvička
11. l1. 2016   blog autora

To je srandovni sledovat ty zmatene pseudoredaktory, jak běhaju po studyjach jak zmokle kury, koktaju a blekotaju cosik o tym, že to je překvapeni jak cyp, kere nikdo nečekal. 

To je zajimave, že v naši knajpě Na Rožku zme to čekali všeci. Když sem spočital sazky na Donička, tak suma dosahla skoro dvacet tisic. Při kursu 2,5 to je docela slušna častka. Hadejte, kaj ju utratime?

Přitom nam su amerycke volby naprosto ukradene. Jestli bude prezidentem jeden nebo druhy je jedno, bo stejně su všeci kupeni bankovnim sektorem. Jenže když zme viděli, jak všecky televize hykaju blahem nad tou multykulturni marxistkou, došlo nam, že tady se hraje špinava hra jak cyp. Su enem dvě možnosti. Buď byly všecky předvolebni pruzkumy cinknute, anebo se amerycky volič boji pruzkumnikum řict svuj nazor. Oboje je špatně.

Srandovni je aji to, jak fčil všeci pomalučku obracaju kabaty. Třeba stary Saša Vondra začal po rokach mluvit rozumně, tohle třeba řekl v česke televizi: „Města ovladaji transsexualove, homosexualove, nekuřaci, cyklisti… a ja mam někdy nutkani odjet do te Horni Dolni, kde jsou ještě normalni chlapi a ženske…“ Tuž, buď se probudil a zjistil, jaky svět to pomohl vybudovat, anebo se prostě snaži přežit v novem prostředi.

A ještě jedna věc je srandovni. Pamatujete, jak kdysik kandydoval na prezidenta John Kerry? Všecka medyja tenkrat basnila o tym, že jeho dědek, německy Žyd Fritz Kohn se narodil v jakesik ďuře u Bruntalu a že teda budeme možna mět našeho rodaka ameryckym prezidentem. Tak samo se ale radovali Hermanovi kamoši ze sudetoněmeckeho mančaftu, bo řikali, že sudetsky Němec bude prezidentam. Asi si ti kokoti mysleli, že jim pomože dostat se zpatky k majetku. To, že se jedna o sudetoněmeckeho Žyda už moc nezdurazňovali. Bo kdyby stary Fritz nezdrhnul do Ameryky, jeho krajani by s nim pěkně zametli. Jedni by mu vystavili jednosměrnu jizdenku do Březinky, druzi by ho vyhnali ze země. To su paradoksy pane Havel, co?

A tak zatimco o Kerrym/Kohnovi se pěly baje, o tom, že naš Doniček ma hezky a pozityvni vztah ke slovanskym babam, se vice meně mlčelo. O tym, že jeho tři děcka mluvi česky a jezdi do Česka na prazdniny, tež. O strykovi maršala Hermana se popsaly tuny papiru, ale nikoho nenapadlo pozvat si do studyja Doničkovu tchyňu, nebo jeho staru staru. Misto teho všude defilovaly plejady pseudokomentatoru, keři ševelili o tym, jak bude svět krasny, až to multykulturni Hylery vyhraje.

Nevyhrala. Svět se nezbořil, možna bude o jedno humanytarni bombardovani miň. Ale jinak se nic zvlaštniho nestalo. Všecko jede podle planu. Fčil se može propichnut nova bankovně burzovni bublina, kera je největši ve světove hystoryji. Jestli se myslite, že Ameryka přestane provokovat v cizině, tak na to tež zapomeňte. Su za tym obrovske prachy a prachy su až na prvnim mistě.

Vydržte do ledna, až konečně bily miliardař nastupi do statniho bytu po černošske rodině, pak uvidime, jestli se cosik fakt změni, chleba bude levnějši a baby miň protivne. Dejte našemu Doničkovi šanci. Konec koncu, kdyby začal zlobit bankeře tajak Kennedy, zastřelit ho agenti možu kdykoliv.

Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty Fčil, New York

Zdroj: http://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=566127