Pozor nová lumpárna – DISTANČNÍ SMLOUVA

Jiří Jačka
11.11.2016 

Novela Občanského zákoníku upravuje – tzv. distanční smlouvu (po monitorování v telefonu).

Díval jsem se do nového Občanského zákoníku a skutečně je tato smlouva uzákoněná a dokonce je více takových smluv. Je neuvěřitelné, co ty zákonodárci (hov.da) vymyslí. PŘEPOSÍLÁM A NECHCI VĚŘIT, že takovou pras.rnu mohli v parlamentě schválit lidé, které jsme si sami zvolili, aby hájili zájmy svých voličů. 
DOPORUČUJI SE INFORMOVAT A POTÉ VAROVAT SVÉ PŘÁTELE.

Pozor na nový druh smlouvy.

Rád bych vás upozornil na nový druh smlouvy, který se prý začíná rozmáhat. Do novely občanského zákoníku se dostal termín tzv. “distanční smlouva“. Tento druh smlouvy lze sjednat po telefonu.

A teď k tomu podvodu. Někdo vám zavolá, řekne, že hovor je monitorován a jestli vám může něco bezplatně zaslat (soukromě i pracovně).

Pokud souhlasíte, tak se může stát, že za pár dní přijde několikastránkový dopis, kde bude vyčíslena hodnota čehosi.

Někde v textu – samozřejmě špatně čitelném a pokud možno na poslední stránce – bude napsáno, že máte x dní na odstoupení od smlouvy dle obchodních podmínek, jinak je smlouva platná.

Většina z nás takový dopis zahodí, protože si přece nic takového neobjednal a málokdo dočte dopis do konce.

Pak se může stát, že přijde upomínka a už z toho není cesta ven. Protože tím, že jste souhlasili se zasláním bezplatné nabídky, jste uzavřeli distanční smlouvu. A to, že jste si nepřečetli obchodní podmínky, nikoho nezajímá….Takže, buďte obezřetní!!!!!

JUDr. Jiří Jačka