Předseda Asociace nezávislých médií a bývalý policejní prezident Stanislav Novotný: Zvolení Donalda Trumpa znamená pro Ameriku a pro svět pokus o návrat k normálnosti.

12. 11. 2016  Parlamentní listy – rozhovor (kráceno)
Byla velice hlasitě a bez příkras pojmenována celá řada problémů, o kterých si zejména v USA a v Evropě povídali novodobí rebelové všech odstínů. Problémy byly pojmenovány silnou osobností a dnes již vítězem prezidentských voleb. Pro ty, kteří již dlouho upozorňují na to, že značná část zkorumpovaných politiků, „novinářů“, „akademiků“ a „umělců“ namísto reflexe zhoubného vývoje euroamerické civilizace urychluje náš pád do pekel, byla volba velkou vzpruhou. 


Miliony amerických voličů vzkázaly světu: Jde to! Lze slyšet rozumná slova i přes mediální blokádu. Zvolili muže, který slíbil, že bude hájit jejich skutečné zájmy, že jim nebude pouze rozdávat sociální dávky, ale bude se snažit vytvářet pracovní příležitosti. Zvolili člověka, který jim sdělil, v jak mizerném stavu Amerika je a že tzv. politická korektnost je ve skutečnosti úchylná, protože pouze zatemňuje stav věcí.

Co jeho zvolení může přinést Evropě?

Již první reakce předsedy Evropské komise Junckera, který prý nepředpokládá, že bude obchodní smlouva mezi USA a EU uzavřena v následujících dvou letech, mě vysloveně potěšila. Také mě zaujala jeho všetečná otázka, kterak se prý nový prezident hodlá vztahovat ke klimatickým změnám. Tak to ho trápí. Co kdyby tento gigantický finanční podvod přestal stejně jako jiné pseudoekologické projekty plnit kapsy mafiánů? To by bylo neštěstí. A taky se ptá na NATO. Asi chce vědět, zda se povedou i nadále války útočné, jež jsou zcela jistě v rozporu s Washingtonskou dohodou.

PL: Očekávání jest mnoho, realita bývá vždy jiná. Každopádně se v USA pohnuly ledy.
Průzkumy veřejného mínění až na ojedinělé výjimky favorizovaly Hillary Clintonovou, a to často dost přesvědčivě. Čím to, že se tak spletly?

Nespletly se. O tom jsem přesvědčen. Tyto agentury, ať jsou sebeslavnější, prostě úmyslně manipulují veřejnost. Jejich předpovědi byly kdysi dávno velice přesné. Předháněly se v konkurenčním boji, kdo bude mít lepší odhady. Dnes slouží v pyramidě ekonomické a politické moci, kde lež je regulérním zbožím.

PL: Jak jste jako předseda Asociace nezávislých médií vnímal to, jak o volbách dlouhodobě referovala média?

Stěžejní mainstreamová média byla absolutně zaměřena proti Trumpovi a ostentativně podporovala Clintonovou. On pronikal k lidem spíše přes média alternativní a sociální sítě. Často se lidé sami postarali, aby ostatním představili svého favorita. Trump měl ovšem i výhodu. Rozhodně nebyl bezejmenný a disponoval nemalými prostředky. Dráždil. A i když ho média vykreslila v nejhorších barvách, byl pro mnoho lidí právě proto přijatelný. Důvěra v média totiž v USA klesá, a tak byl Trump nepochybně vybrán také jako symbol protestu proti genderové agresi a impotentní ulízanosti.