Štětina je ve válce s Ruskou federací

26.11.2016, Petr Ďoubalík, video “Jeskynní rusofobie”

O tom, jak v evropském parlamentu přijali rezoluci o boji s ruskou propagandou, o reprezentantovi ČR Jaromíru Štětinovi, o vedoucí RT Margaritě Simonjan, o tom, co na to všechno řekl Vladimír Putin. V našich sdělovadlech jsem se dočetl, že Putin zuří – je tedy dobré se podívat, jak takové “zuření” ve skutečnosti vypadá. Já bych spíše řekl, že se nám Putin chechtá a má oprávněné obavy o naše zdraví, o naši “demokracii”. 

Překlad videa viz níže

Překlad videa:
Europarlament (EP) dnes přijal rezoluci s názvem “Strategická komunikace EU jako boj proti propagandě třetích stran”. Třetími stranami se rozumí v tomto případě Rusko a parlamentáři označili za takové nebezpečí média jako agenturu Sputnik a televizní kanál RT.
Vladimír Putin (VP), když se dověděl o tomto rozhodnutí, vzpomenul o politicích, kteří se pravidelně pokoušejí učit Rusko demokracii, o tom, že oni sami počítají libovolné zákazy alternativních názorů za nepřípustné.

VP: Vidíme zcela očividnou degradaci, v politickém smyslu toho slova, představy o demokracii v západní společnosti, v tomto případě na úrovni EP. Já však počítám s tím, že zdravý smysl převládne a reálná omezení neuvidíme. A ty představitele našeho tisku, novináře, kteří probudili představitele evropského orgánu k přijetí takových rozhodnutí, chci pozdravit, protože, soudě podle toho všeho, dělají aktivně, úspěšně, talentovaně svoji práci.

Moderátor: V čem je základ rezoluce a v jakých podmínkách se přijímala, posoudíme s naším zpravodajem Taťjanou Remizovou (TR). Taťjano, čeho se tak polekala Evropa?

z ruského televizního pořadu “60 minut”, vysíláno živě (23.11.2016)

TR: Evropa postavila na jednu úroveň s Islámským státem takové organizace, jako televizní kanál “RT”, informační agenturu “Sputnik”, fond “Ruský svět” a “Rossotrudničestvo”. Ve skutečnosti rezoluci podpořila méně jak polovina europoslanců. Podívejte se: Hlasování o rezoluci Europarlamentu o boji proti ruským médiím, z celkového počtu 751 poslanců bylo

179 proti, 60 nepřišlo, 208 se zdrželo
304 pro

Anna Fotyga, poslankyně EP, ministryně zahraničních věcí Polska (2006-2007)

Autorka rezoluce, Polka Anna Fotyga se už přiznala, že je to její osobní fobie, se kterou se nedokáže vyrovnat z dob komunistického SSSR, a jak se střetli Poláci pro a stará Evropa proti.

J. Štětina je ve válce

Štětina Jaromír (poslanec EP, Čech): Jsme ve válce s Ruskou federací, je to hybridní válka, rozpoutaná Kremlem a zatím Kreml vítězí, musíme chápat, že někdy slova mohou být silnější a nebezpečnější než raketové systémy a stíhačky.

Chavier Kouso (poslanec EP, Ital): Tato rezoluce je absurdní hysterií ve vztahu k Rusku, vše to připomíná karikaturu studené války a povede jen k další konfrontaci mezi zeměmi…

Moderátorka: Rezoluce je pouze doporučující a její důvod je prostý: vydobýt financování – milion euro pro pracovní skupinu EU pro informační boj s Ruskem.

Moderátor: Pokud vím, současně s rezolucí EP vznikl v Británii nějaký dokument, vyzývající značkovat (cejchovat, pranýřovat) britské politiky a žurnalisty za spolupráci, jak říkají, s proruskými médii. Dokument výzkumného centra Henryho Jacksona (více např. zde – pozn. překl.) s názvem “Užiteční idioti Putina” ujišťuje, že ti, kdo se objevují ve vysílání televizního kanálu RT dostávají peníze od Kremlu. Sami veřejní činitelé, ti, které laskavě nazvali idioty, už označili dokument jako urážku svobodě slova, mccarthismem 21. století.

Markus Papadopulos (vydavatel a hlavní redaktor žurnálu Politics First): Ten dokument říká, že kdokoli, kdo se objeví v ruských médiích, je nepřítel a zrádce. Taková oznámení mohou pozvednout britské nacionalisty, religiozní extrémisty, libovolného psychicky nezdravého člověka, a ti mohou udělat hloupost (ublížit) těm, kdo se vyskytnou v ruské televizi.

Směle vpřed! Do boje! Se Štětinou na věčné časy a nikdy jinak!

Moderátor: Děkuji Taťjano, zdá se, že EU se snaží přisvojit si to nejhorší, co bylo v SSSR, teď onemocněli těmito dětskými nemocemi, kéž by co nejdříve se uzdravili.
překlad z mluveného slova: Ďouba a NV

Jaromír Štětina za klauna s červeným motýlkem,
čte v EP z papírku česky svůj plamenný projev o tom,
jak je (jsme) ve válce s Ruskou federací. Tak příště v maskáčích, ne?
To bude mít ještě větší efekt!

V pořadu ruské TV “60 minut” bylo velmi zajímavé poslouchat vše, zejména pak vedoucí RT Margaritu Simonjan (vřele doporučuji všem, kteří vládnou ruštinou).
Margarita Simonjan – Маргарита Симоньян, info

Margarita Simonjan, vedoucí RT

Ve 42 minutě přijde na přetřes i “náš” Jaromír Štětina (hodně jsem se za něho styděl). Moderátorka oznamuje, že ho telefonicky zvali k účasti v pořadu, když tvrdí, že v ruské televizi nemůže zaznít opačný názor, tak ať ho řekne on. “Prichadi Stetina” (přijď Štětino), zvou Jaromíra, ale on tvrdí, že nepůjde do propagandistického pořadu, kde by jeho řeč stejně vystříhali. Ale vždyť my vysíláme živě, upozorňuje moderátorka…

Řekl bych, že ani nejlepší reklamní agentura by nodokázala lépe zpropagovat vysílání RT a Sputnik.
To ti hlupáčci opravdu neznají efekt “zakázaného ovoce”? No, buďme pozitivní – třeba je to opravdu skrytě, velmi mazaně udělaná podpora ruským médiím a Rusku jako celku. Hurá EU! Díky Štětina! Já sám jsem RT moc nesledoval, ale na “doporučení” europarlamentu mu teď budu věnovat větší pozornost.
V tomto videu nás sama vedoucí Margarita Simonjan provede sídlem RT a ukáže, jak vlastně pracují. Vidíme, jak jim přicházejí peníze z Kremlu, jak začišťují prostor na příkazy z nejvyšších míst, jak se točí zpravodajství ze Sýrie, Donbasu, jak dopadnou zahraniční novináři v Rusku, moderátora zpráv s pistolí u hlavy… Prostě RT, jak ho máme vidět na příkaz Štětiny a spol.

V jednom z pořadů (“Právo vědět”, 15.10.2016) říká M. Simonjan, že rusofobie je vlastně rasismus. Říká, jak sledovanost RT roste, o tom, jak si nemohou dovolit chybu, protože jsou pod drobnohledem všech ostatních světových médií. Vysvětluje, proč je teď RT napadána: dokud byl náš hlas slabý, všichni na Západě měli plnou pusu svobody slova a práva na názor. Teď ale začal být náš hlas slyšet…
Všiměte si, že do všech diskusních pořadů, jsou důsledně zváni hosté s různými názory a z různých stran, hnutí, zemí. A to mluvíme o státních médiích. V těch soukromých, kterých je v RF několik habadějí, si dělají, samozřejmě, co chtějí.