Horáček for prezident? Ale kdeže, mnoho povyku pro nic!

Jiří Baťa
26. 11. 2016
Když se dívám na fotografie potenciálního kandidáta na prezidenta republiky pana Horáčka nemohu se zbavit dojmu, že alespoň podle výrazů, póz a postojů se pan Horáček jako by už tím prezidentem cítil. Dává na odiv svůj domnělý šarm, státnicky důležitým a vážným výrazem ve tváří jako by chtěl veřejnost přesvědčit, že by jeho foto bylo vhodné pro prezidenta republiky, a tedy, že jeho kandidatura na prezidenta je nezpochybnitelná, neřku-li bezkonkurenční.


No nic, neberme mu iluze, o jeho možnostech víme své zvláště když se dozvídáme, že do své kampaně zapojil takové esa, jako jsou Jaroslav Cerman (pětadvacetiletý student žurnalistiky a sociologie) a Robin Kvapil (dokumentaristu a brněnského zastupitele za hnutí Žít Brno) , kteří prý patří k nejznámějším jménům na českém Facebooku. O Cermanovi (nebo snad Cimrmanovi?) toho mnoho nevíme, ovšem problematický je pan Kvapil, který se několikrát na sociálních sítích blýskl květnatou mluvou, viz zde.

Nicméně jaký pán, takový krám, co si pan Horáček vybral je jeho věc a jaké bude mít s nimi výsledky se brzy ukáže. On pan Horáček má vůbec velké oči a značně přehnané iluze a sebevědomí , když se už dnes chlubí, že má na FB desetitisíce příznivců a denně mu prý přichází další velké množství jeho podporovatelů. Sakra, to už aby se i prezident Zeman obával z takové „nebezpečné“ konkurence. Nelze pochybovat, že nějaký ten tisíc příznivců či sympatizantů, potenciálních voličů pan Horáček získá, ovšem troufám si tvrdit, že přetrumfovat sympatizanty M. Zemana to určitě nebude stačit.

Ostatně to platí i pro ostatní potenciální kandidáty, hlavně pro takové, jako je prolhaný a prohnaný katolický kněz, filosof a univerzitní profesor Tomáš Halík, česko-americký performer, vysokoškolský pedagog a signatář charty 77 Milan Kohout, sebevědomý, neskromně ambiciozní myslitel, plzeňský doktor práv Jiří Pospíšil. Jeden lepší než druhý, nebo jak se také říká jeden za osmnáct, ti ostatní bez dvou za dvacet! No nic, hodně štěstí pánové!

PS: K proklamované kandidatuře pana Horáčka několik (z mnoha) názorů občanů:

„ Máš pravdu Horáčku, všichni nezaměstnaní, bezdomovci a ostatní lidi čekající na exekutora, matky samoživitelky, čekající na sociální dávky, zaměstnaní s nepřiměřeně “vysokým” příjmem 11-13 tisíc čistého měsíčně, tak ti všichni sedí denně u Facebooku a mají jediné přání, aby volby prezidenta byly už zítra a mohli tě zvolit! (22. 11. 2016 15:29:02)

„ Od veřejné ČT bych očekával v den, kdy třikrát podpořila kandidaturu soudruha Čoráčka na prezidenta, že seznámí občany s jeho řiťopisem. Jinak je to úspěšný gembler, kterému se podařilo již z 50ti tisíc mladíků udělat patologické hráče“.