Ani hydra dosavadní americké moci není všemocná. Jackie Evancho vzdoruje šikaně.

Láďa z Brna

29.12.  2016
Mainstreamová média ve Spojených Státech v posledních měsících doslova šílí, protože končící moc předává nejen kormidlo, ale s ním i přístupy pod všechny ty koberce, pod kterými je zametena špína především z 15 posledních let vládnutí. Ta léta byla tak zvláštní, že i chování mnoha lidí a institucí spjatých s minulostí je teď bezprecedentně hysterické. 
 V době, kdy v listopadu a začátkem prosince příprava inaugurace teprve najížděla do obrátek, většina mainstreamu v USA, podobně jako jejich opičky u nás, nešetřila přehrávanou skepsí, že vystupovat pro Trumpa při jeho inauguraci nebude chtít nikdo významný. Vždyť kdo by se taky dobrovolně rozhodl takhle si zničit kariéru. A že si ji zničí, o tom samozřejmě nepochybujte, prý…

Když tedy pak ve středu 14. 12. 2016 oznámila Jackie Evancho, že právě ona přijala účinkování na inauguraci čerstvě zvoleného prezidenta Donald Trump, sehrála hlavní média etudu velkého překvapení, že někdo takový se přece jen mohl objevit a dokonce to je zrovna ten nejmladší umělec, který kdy získal platinové album.
Samozřejmě, v té chvíli bylo vyjádření Jackie velmi uměřené, i přes své mládí si je moc dobře vědoma, že teď bude nucena se pohybovat v minovém poli. Takže vyjádření bylo krátké: “Nedávno jsem byla nově zvoleným prezidentem požádána zazpívat hymnu při inaugurační ceremonii a já jsem tak vzrušená. Bude to úžasné.” A na další dotaz reagovala: “Možnost zpívat pro prezidentský úřad, to je pro mě velká čest.” 

Střízlivě vzato, není jí moc co vytknout.
Nedostatek vlastenectví v žádném případě, vystupuje při různých ceremoniích a národní hymnu zazpívala poprvé před 39.000 sportovními diváky v březnu 2010 ještě před dosažením svých desátých narozenin. Tehdy Jackie znali především “jenom” v Pensylvánii (je to stát větší než Česká republika) a světové proslulosti Jackie dosáhla “až” o půl roku později.
Jackie Evancho – Pirates Home Opener 2010 – National Anthem (9 years old):

Premiérové vystoupení pro prezidentský úřad si už také odbyla, a to ke konci roku 2010 při rozsvěcení Národního vánočního stromu, při prezidentství Baracka Husseina Obamy.
National Christmas Tree 2010 with Obama light tree & Jackie Evancho sing O Holy Night:

Přesto po tomto jejím oznámení její významné role při prezidentské inauguraci nastaly dva týdny šokujícího proudu vší možné i nemožné nechutné mediální a kyber šikany. Jackie Evancho přesto dokázala reagovat klidně: “Moje rodina je docela velkým cílem. Mám transgender sestru a tak se musíme vyrovnávat s mnohou nenávistí. Ale naučilo nás to, že spolu s ní se nám dostává hodně i lásky… A té my věnujeme svoji pozornost… I když jsme někdy opravdu otráveni nekonečnou nenávistí, to musíme přiznat, my to ale prostě ignorujeme.”

Nenávist je všudepřítomná, ale ani americká média nejsou všemocná. Zatímco mnozí jsou tak neurvale “kritičtí” vůči blížícímu se vystoupení mladičké hvězdy, hodně jejích fanoušků jí naopak prokazuje svou podporu tím, že si kupují její hudbu. Prodej hudby Jackie Evancho zaznamenal nový boom po oznámení jejího vystoupení při inauguraci.
Podle serveru TMZ.com, prodej alb a písní Jackie Evancho, jak digitálním stahování, tak na nosičích, je nyní čtyřnásobný od chvíle, kdy bylo oznámeno její vystoupení na inaugurační ceremonii. Její album “Someday at Christmas,” muselo být v posledních týdnech dvakrát z výroby doskladněno.
Na žebříčku Billboard Classical Albums chart toto album vyskočilo na číslo #1. Také její starší alba stoupají v prodeji i na žebříčcích.

Billboard Classical Albums chart: http://www.billboard.com/charts/classical-albums

Prezidentská inaugurace při které zázračná šestnáctiletá Jackie Evancho zazpívá národní hymnu “The Star Spangled Banner” proběhne v pátek 20. ledna 2017, podle pražského času přibližně v noci nebo nad ránem dalšího dne..
Spolu s ní organizátoři oznámili také vystoupení Radio City Rockettes a světoznámého Mormon Tabernacle Choir, obě tato uskupení rozhodně stojí za to, byste si je na youtube taky vyhledali.

Na co Vám ale ještě určitě musím dát nějaký odkaz je samotná Jackie Evancho. Následuje playlist na youtube, který má 66 písní, tj celkem asi 4 hodiny podívané a poslechu. Prvních 20 videí jsou písničky dokumentující rychlý pěvecký vývoj mladičké zpěvačky a potom následují písničky subjektivně seřazené až k těm úplně nejlepším na konci. Postupně se tak samozřejmě budete moci přesvědčit, že dnes už je z Jackie hvězda první velikosti. Samozřejmě ještě více písniček a v té úplně nejlepší kvalitě se dá na různých místech koupit. Přeji Vám všem tu nejlepší zábavu.

Jackie Evancho – From genuine beginnings to the genuine beauty!