Dopis redaktorce Svobodného fóra

Jiří Baťa
27. 12. 2016
Občanko Johano Hovorková,
skoro by se chtělo napsat Vaše příjmení místo Hovorková jako Hov(n)orková, protože Vaše úsudky na tragedii ruských umělců- Alexandrovců mají úroveň tohoto exkrementu. Rozhodně Vám nikdo neupírá právo na názor či osobní vyjádření se k nějaké události, ale Vaše „vyhodnocení“ tragedie ruského letadla s členy souboru Alexandrovců je mimo lidské chápání. Bezostyšně o tomto tělesu zmiňujete, že se podle Vás Alexandrovci dopustili zločinu tím, že podporovali obsazení ukrajinského Krymu Ruskem.   Zdroj


Ano, to by mělo být opravdu naprosto neodpustitelné, má-li někdo vlastenecké cítění, je věrný svému národu a podporuje politiku člověka, který tím chrání nejen bezpečnostní zájmy státu, ale i životy občanů Ruska.

Konstatujete, že truchlení z Pražského hradu ale není na místě, protože toto propagandistické uskupení podporovalo zločinné kroky Vladimira Putina v čele s okupací Krymu! Zda-li pak, nevážená občanko Hovorková, sdílíte stejné rozhořčení a kritický nesouhlas se zločinnými aktivitami USA, které okupují celou řadu zemí, v nichž vyvolali válku a zavinili smrt tisícům nevinných lidí, včetně dětí? Při „okupaci“ Krymu nebylo použito zbraní, nestřílelo se a de facto (výjimka není vyloučena) nebyly žádné oběti. Tyto skutečnosti velkoryse přehlížíte, zato máte za normální politiku USA, které „bojují“ proti despotům, tyranům, diktátorům a vládcům, jako byl Saddám Husajn, Muammar Kaddáfí, naposledy Bashar Asád, které pod touto záminkou vyvolali v těhto zemích revoluce, aby tak měly důvod chránit demokracii a svobodu jejich lidu. A to přesto, že tam v tu dobu panoval mír, prosperita, poklidný život. To Vám ovšem nijak nebrání, nevážená demokratko, abyste Alexandrovce přirovnala či zařadila do kategorie subjektů, které se aktivně podíleli na „zločinných“ krocích V. Putina na okupaci Krymu.

Dojemně, ale s notnou dávkou pokrytectví konstatujete, že „Smrt byť jen jediného člověka je neoddiskutovatelná tragédie“, nicméně vzápětí bez lítosti a se zřejmou nenávistí konstatujete, že „by bylo velkým pokrytectvím plakat nad uměleckou či politickou ztrátou, protože prý jsme ještě , podle Vás, stále demokratický stát, stále ještě patřící do rodiny západních zemí“ ! Ponecháme Vaše ideologické iluze stranou, protože Vaše bezcitnost jde ještě dál a prohlašujete, že podobná věc, tedy truchlit nad ztrátou tohoto kulturního, notabene celým světem, uznávaného uměleckého tělesa, je prý stejně nepřípustná, jako byla okupace Krymu. Aby toho nebylo málo ještě si kopnete do prezidenta Zemana s drzou poznámkou, „ Že to však neví náš pan prezident, to není žádné překvapení.“

Hlavní však je, občanko Hovorková, že to víte Vy, že stojíte na té správné straně, zdatně a celkem úspěšně přitakáváte těm, kteří si Vás koupili a kteří Vám také za Vaše vstřícné, proamerické vidění skutečností, dobře platí. Bylo by ale zajímavé, kolik našich lidí je ochotno podpořit Váš vskutku „ojedinělý nekrolog“ k události, která otřásla s každým mírumilovným člověkem kromě Vás, kterou pobouřilo pokrytectví, projevené slušnými lidmi, truchlícími nad neštěstím, které zasáhlo nejen Lucii Bílou, Helenu Vondráčkovou nebo Karla Gotta, ale i většinu slušných lidí České republiky!