Nevyhlásíme veřejnou sbírku na multimiliardáře?

Martin Koller
19. 12. 2016
Třináctého tohoto měsíce jsem zaregistroval vystoupení ministra financí na konferenci Rodinné firmy na rozcestí. Nový spasitel tam uvedl, že rodinná firma není postavena v honbě za ziskem, což mne inspirovalo k sepsání tohoto článku. Především mne udivilo, že tvůrce Kontrolního hlášení a českého ETT, která poškozuje, či vede k likvidaci řadu rodinných firem živnostníků, malopodnikatelů a do budoucna i středních podnikatelů coby konkurence, počínaje oblastí privátního zdravotnictví, vůbec vystupuje na takovém fóru. 


Nelze však vyloučit, že mluvil o vlastním nadnárodním rodinném konsorciu svých firem, které podnikají u nás, v Německu a mají dosah až do USA. Zajímavé jsou rovněž jeho zanedbatelné aktivity na Slovensku, přestože odtamtud pochází.

Nakonec jsem došel k závěru, že nejbohatší podnikatel v naší republice a multimiliardář, opravdový globalistický oligarcha s vlastními médii to pojal jako další část svojí pokrytecké politické kampaně určené pro nemyslící segment voličů. Svůj majetek pravděpodobně získal tak, že se nehnal za ziskem, a to dokonce ani s podporou rodinného klanu ve Švýcarsku a USA.

Žijeme v opravdu zvláštní době, kdy politici bez ohledu na poslanecký či senátorský slib nehájí zájmy vlasti a národa, ale cizí a svoje soukromé zájmy, pornoherec určuje morálku a politickou spolehlivost médií, miliardář se nehoní za ziskem, papež i samozvaný katolický kněz propagují islám, ministr židovského původu se omlouval sudeťákům, kteří posílali jeho rodinu do koncentráku, křesťanský politik ohánějící se morálkou vyzýval české ženy, aby se oddávaly barevným migrantům, herec, který nemá ponětí o vojně vede ministerstvo obrany, děda, který nic neudělal pro tuto republiku byl zahrnut vyznamenáními, cikánský raper s texty překypujícími primitivní sprostotou veřejně a beze studu napadal vlasteneckého zpěváka, agresivní afghánský násilník získával všemožnou ochranu a jeho oběť se stala cílem útoků, lež, podraz, pokrytectví, politická korektnost, hloupost a sprostota jsou společenskou normou v médiích, komedianti, příživníci, povaleči a prostitutky tvoří podle médií VIP společenskou elitu a primitivní agresivní nositelé zvrhlých ideologií jsou označováni za obohacení Evropy. Máme za sebou rok, jaký by ani Orwel nevymyslel. Ale vše je dáno především občany, jejich myšlením a činy. Pokud budou bezmyšlenkovitě podporovat výše uvedené reprezentanty a samozvané elity této země a EU, bude příští rok ještě horší.

Evidentní světlou výjimkou v tristní české realitě je nezištný multimiliardář, který se nežene za ziskem. V jeho stopách kráčejí jeho neméně nezištní nejbližší spolupracovníci v EU i u nás. Stačí se podívat na vývoj výběrových řízení na ministerstvu obrany, ale rovněž na některé stavby pražského magistrátu.

Chudák multimilardář musí samou nezištností a láskou k českému národu doslova strádat. Přitom je zima na krku a jeho neméně nezištní, chudí a nesobečtí spolupracovníci mu asi příliš nepomohou. Kromě toho musí živit zaměstnance svého konsorcia, kteří už samým blahobytem nevědí, co by ještě chtěli.

Proto si říkám, zda bychom neměli uspořádat veřejnou sbírku, aby nezištný spasitel nemusel jezdit sockou, oblékat se u Vietnamců, krmit se prošlými potravinami a geneticky modifikovanými pamlsky nadnárodních potravinářských konsorcií, či přespávat pod mostem. Možná by ocenil, kdyby mu občané, zvláště jemu tak drahé rodinné firmy poslaly nějakou korunu, trochu obnošeného šatstva, nepříliš ošlapaných bot, pochutiny z Agrofertu, hračky pro jeho potomstvo a koloběžku, aby měl na čem jezdit do práce. Možná by se hodily i skládací vidle, kdyby chtěl opět vyrazit na brigádu do ZOO. Aby neměl doma ostudu, bylo by vhodné zasílat sbírku na adresu ministerstva financí. Vzhledem k tomu, že nezištný multimiliardář, se sobě vrozenou skromností obyčejného člověka, by mohl vracet dárky nazpět, mohli by šlechetní odesilatelé místo vlastní adresy uvádět jako adresu odesilatele některou potřebnou politickou neziskovku, jejíž zaměstnanci dnem i nocí bojují nezištně o naše lepší zítřky, například Think tank Evropské hodnoty. Tak by dárky došly zaslouženého užití i v případě, že by šatstvo multimilardářovi vyloženě nesedlo. Jakub Janda určitě ocení možnost nově se oháknout k hrátkám na ministerstvu vnitra. Co se nestihne poslat do vánoc, udělá radost i v lednu.

Všem čestným a statečným vlastencům a jejich rodinám hezké svátky, ať už slaví jakékoli, pevné zdraví a úspěšný rok 2017.