P.C.Roberts: Může americkou demokracii zachránit protipuč?

19. 12. 2016    PaulCraigRoberts
Dlouhou šňůru zinscenovaných pučů v cizině má CIA za sebou. A nyní se se závratnou rychlostí blížíme k jejímu vlastnoručně provedenému puči doma. Když presstitutky poprvé zveřejnily neověřené a bezzdrojové zpravodajské úniky o vměšování Ruska do amerických prezidentských voleb, připisované nejmenovaným činovníkům CIA, jak FBI tak i ředitel Domácí bezpečnostní služby prohlásili, že obvinění z Trumpova zvolení coby výsledku ruského vměšování do voleb nesdílejí.


Uběhlo však jen pár dní a máme zde zprávu listu Washington Post, označovaného za nástroj CIA, že FBI i Domácí bezpečnostní služba se s názory CIA a presstitutek o cizím vměšování do amerických voleb ztotožňují. „Ředitel FBI Comey a ředitel Domácí bezpečnostní služby Clapper souhlasí s názorem CIA, že Rusko do prezidentských voleb 2016 zasahovalo, aby tak Trumpovi dopomohlo k získání Bílého domu“, uvádí se v prohlášení, zveřejněném stejného dne, v němž prezident Obama pohrozil Moskvě za její údajné vměšování svými vlastními protiopatřeními.

Pikantní na onom prohlášení Comeyho a Clappera ovšem je ta skutečnost, že se o něm Amerika dověděla ze zprávy, kterou ředitel CIA Brennan poslal listu Washington Post v pátek: „Začátkem týdne jsem se odděleně setkal s ředitelem FBI Comeyem a ředitelem Domácí bezpečnostní služby Clapperem. Výsledkem našeho jednání je náš totožný pohled na rozměr, povahu a záměr ruského vměšování do naší prezidentské volby.“

Důležitý dovětek: Ani Comey za FBI a ani Clapper za Domácí bezpečnostní službu tuto zprávu nepotvrdili

Takže zde máme puč proti zvolenému prezidentovi, založený výhradně na neověřených bezzdrojových prohlášeních, o kterých veřejnost vlastně neví, od koho pocházejí.

Republikán a předseda zpravodajského výboru americké sněmovny reprezentatntů Davin Nunes, který má na starosti dohled i nad CIA, prohlásil, že ani on ani jeho výbor dosud od CIA neviděli žádný důkaz toho, o čem hovoří v médiích. Požádal proto CIA, aby mu své důkazy předložila – ale odpovědi se ještě nedočkal.

Podle listu Washington Post Nunes řekl: „Neobdrželi jsme od agentur Zpravodajské komunity (IC), žádné zprávy, naznačující jakýkoli vývoj v této otázce. Jsem pobouřen faktem, že údajně nové informace pronikají do médií, aniž by byly předloženy Kongresu.“

Z Nunesova prohlášení jasně vyplývá, že CIA využívá presstitutek k vyvolání puče proti prezidentovi, a v tomto tažení hraje svoji vlastní separátní hru. A odvaha ředitele CIA si takto počínat, naznačuje, že on sám věří, že puč uspěje.

A tak jsme se ocitli v bodu, kdy už jedině protipuč proti CIA a silám Hillary Clintonové může americkou demokracii zachránit.

Vybral a přeložil Lubomír Man