Co jsou to ty Evropské hodnoty?

Martin Kunštek
19. 12. 2016
No, to nám přece nejjasněji ukazuje jejich nejčastěji citovaný představitel Jakub Janda. Momentálně je hlavní hodnotou Evropské unie prostituce. „Za peníze udělám cokoliv!“ To je krédo evropských politiků. Jakub Janda nám to jen ukazuje v nejméně „přikrášlené“ a nejvíce názorné podobě. Za peníze „ho někomu vykouří“ nebo si „to“ nechá nacpat i do tělní dutiny stvořené přírodou původně k něčemu zcela jinému. Ale chovají se třeba takový Sobotka, Zaorálek, Mládek, Merkelová nebo Holland jinak?


Je snad méně odporné, když afghánští imigranti hromadně znásilňují německé ženy a to jen proto, že je do Německa pozvala Merkelová? Protože si od toho němečtí velkopodnikatelé slibovali zvýšení tlaku na snížení ceny práce.

Nebo když naše vláda podepíše tajnou dohodu s Německem, která z našeho území udělá „Freischießenplatz“ pro německé fízly. Přijde mi to jako salámová metoda na cestě k protektorátu. Hácha za podpis dost podobné dohody – jen trochu rozsáhlejší – dostal trest smrti a od provazu jej zachránilo jen to, že v Pankrácké věznici stihl zemřít dříve, než kat postavil šibenici.

Nelze nevzpomenout ani neslavné prohlášení čtyř našich nejvyšších ústavních činitelů poté, kdy jeden z ministrů současné vlády přijal dalajlámu a čínská ambasáda protestovala. Se stupněm devótnosti si prohlášení – údajně z pera Jaroslava Tvrdíka – nezadalo ani s prohlášeními Gustava Husáka, nebo Vasila Biľaka vůči Sovětskému svazu z dob, kdy u nás sovětská vojska „pobývala dočasně“. Proč to udělali? Proto, aby mohly nerušeně běžet kšefty nejbohatšího Čecha Petra Kellnera a jeho PPF v Číně. Bylo to zadarmo?