Turecká vyděračská politika vůči ČR i EU

Yekta Uzunoglu
17. 12. 2016  uzunoglu.blog 
Turecku je vlastní vyděračská politika, klade si podmínky vůči nezávislému a svobodnému státu České republice, ale především vůči celé EU. Chyba není na straně Turecka, dnešní Turecko a Erdogan se netají tím čím jsou, ostuda je těch, kteří se nechávají vydírat, ať to je ČR nebo EU!

 
 Pravděpodobným příkladem Erdoganova vydírání může byt třeba : “vyžeňte Kurdy z Česka a můžete dostavět elektrárnu v Turecku, jinak k vám pošleme imigranty z Afriky a Blízkého východu…?!” Turecký nůž na krk Českému státu! Ale nůž na krk můžete dát tomu, kdo si vás pustí k tělu a  proti kterému nemáte obranu!

Kardinální otázkou je, proč nemáme obranu a proč jsme si pustili k tělu někoho, kdo se nikdy netajil svou nenávistí vůči evropské civilizaci?

Tací by museli být postaveni před soud!

A kdyby se majitelé firem, které chtějí stavět v Turecku elektrárny, hluboce zabývali tím, nač je Turecko připraveno a co již praktikuje, tak by pochopili, že Turecko brzy ani na tu elektrárnu nebude mít peníze, a nebude mít čím platit ani jiné aktivity. Asi ale od “novozbohatlíků” ani nelze očekávat nějaké erudované studium, jak se věci mají. Prezident Putin už například ví, co lze očekávat od Turecka, proto mimo na plynovod ani na žádný jiný projekt nenaléhá a USA to samé!

Náčelnice YPJ paní Nesrin Abdulla na Ministerstvu Obrany ČR – v.r. 2015

Je již zapomenuto, jak kurdské Lidové obranné jednotky YPG -YPJ zahnali ISIS nejen u Kobane. Turecko je ovšem spolu s Kurdskou stranou práce považuje za teroristy. YPG a YPJ jsou jedinými efektivními silami, které téměř s holýma rukama zastavili ISIS po délce 540 km v Sýrii. Měli se snad spojit s ISIS a nechat je projít přes kurdské území do Evropy? Pak by si Evropa vážila YPG a YPJ stejně tak, jak dnes si váží Turecka? Kurdové bojovali (ženy i muži, starci) o naše společné lidské hodnoty a za to teď dostávají (včetně mně) odměnu ze strany hostitelské země v podobě šikanování a pronásledování a jsou všichni na pokyn Erdogana spojováni s PKK, i když to USA opakovaně a kategoricky odmítá a dokonce odsuzuje, že Turecko pojuje YPG-YPJ s PKK! Patrně to část státní správy Česka  neslyšela, nebo islamistické prachy z nich udělaly hlucho-němé a slepé bytosti.