Západ bezstarostně ignoruje zločiny spáchané „umírněnými teroristy“ v Aleppu

Anna Jaunger
2.12.2016 Off GuardianMessin
 

Na mimořádném zasedání RB OSN se diskutovalo o humanitární situaci v Aleppu. Stálý zástupce Sýrie při OSN Bašár Jaafari tam řekl, že nikomu na světě nezáleží na ochraně životů Syřanů, kteří trpí terorismem ozbrojených organizací, jako syrské vládě. Dodal, že teroristické útoky v Aleppu se třikrát časově shodovaly s oznámením humanitárních přestávek, které měly za cíl záchranu lidských životů.

Avšak Západ tvrdohlavě ignoruje značné úsilí syrských úřadů na záchranu civilistů včetně humanitárních přestávek, organizaci humanitárních koridorů a poskytování humanitární pomoci.

Navíc Al-Jaafari poukázal na to, že všichni páchající trestnou činnost by měli být prohlášeni za teroristy, bez ohledu na to, do které skupiny patří. Kdokoliv pozvedne zbraň proti civilnímu obyvatelstvu, nemůže patřit k „umírněné“ opozici.

Pozoruhodným příkladem jeho slov je raketový útok na základní školu v Aleppu v Al-Furqan v neděli 20. listopadu. Ten měl za následek smrt deseti lidí, včetně osmi dětí. Více než 70 lidí bylo zraněno.

Tento útok zjevně nemá žádné vysvětlení, protože v blízkosti školy nejsou žádné vojenské cíle, či pozice vládních vojsk.

Kromě toho je šokující, že západní média na incident vůbec nereagovala. S největší pravděpodobností se média snaží skrýt hrůzy a zvěrstva spáchané radikálními teroristy v Sýrii každodenně. Stále není jasné, kdo stál za útokem, zda teroristé, nebo ozbrojenci z opozice. Ve skutečnosti to není tak důležité, především pro rodiče zabitých a zraněných dětí. Není a nemůže být žádné ospravedlnění pro tyto zločiny.

Nyní se vyjasňuje, proč Washington nadále ignoruje zločiny teroristů v Aleppu. USA selhaly v oddělení/rozlišení opozičních bojovníků od teroristů v Aleppu, protože většina opozičních bojovníků je spojena s teroristy a jejich zločiny jsou stejného druhu.

Překlad Messin