Brigádní generál a válečný veterán ze druhé světové války Emil Boček se připojil k tzv. Bystrcké výzvě komunálních politiků, kteří po zákonodárcích a vládě požadují plán na ochranu před terorismem a odmítnutí kvót na přerozdělování uprchlíků.

30.1. 2017 část rozhovoru,Parlamentní listy
Žádné muslimy živit nebudeme. Republika je rozkradená, vše v cizích rukách, promlouvá generál, válečný hrdina, nositel Řádu Bílého lva. „Ti uprchlíci stejně pracovat nebudou a my je tady budeme živit tak jako Angela Merkelová, která si je pozvala do Německa.“ 

Podepsal jste tzv. Bystrckou výzvu, která varuje před přijímáním migrantů. Proč jste se k výzvě připojil?

Vystupuji tak proto, že mi vadí, že je do této republiky už natahaných tolik lidí, že nikdo neví, co s nimi budeme dělat. Ti uprchlíci stejně pracovat nebudou a my je tady budeme živit tak jako Angela Merkelová, která si je pozvala do Německa. Teď na naši vládu Němci tlačí s tím, abychom přijali dvacet tisíc uprchlíků. My zde ale máme dost svých nezaměstnaných a lidí, o které se musíme postarat, a ne abychom přijímali nějaké muslimy.

Výzva také v souvislosti s přijímáním uprchlíků připomíná rizika terorismu. Myslíte, že příchozí muslimové představují takové nebezpečí?

Myslím, že ano. Vždyť se dnes tady soudí muslimka kvůli tomu, že nemůže nosit burku ve škole. Ať jde do školy tam, kde ji může nosit, když ale tady v naší republice chce žít, ať se podřídí jejím zákonům. A když ne, vždycky má otevřené dveře a může jít. Pokud jde o terorismus, zatím se nic neděje, ale počítám, že se dít bude. Přes milion uprchlíků je jenom v Německu a je jisté, že mezi nimi teroristé jsou. Nevím, proč Merkelová migraci tak otevírá dveře. Po válce tam přišli Turci, ale ti šli za prací, ale tito uprchlíci jsou živení německým státem. Proč by pracovali, když mají takové podmínky? A navíc teď Němci chtějí jiným státům přikazovat, že také mají uprchlíky přijímat. Co nám má kdo mluvit do našich vnitřních záležitostí. Naši politici by to měli tvrdě odmítat. Václav Klaus byl vždycky proti Evropské unii a já s ním v tom souhlasím a jsem také proti. A hlavně jsem zásadně proti tomu, aby nám něco nařizovali. S prezidentem Zemanem naprosto souhlasím a jsem rád, že zde nechce uprchlíky. Třeba Poláci si nenechají od Unie nic diktovat, a tak bychom to měli dělat i my.