Trump: McCain a Graham “hledají způsob, jak rozpoutat třetí světovou”

30. 1. 2017      zdroj
Americký vůdce Donald Trump obvinil senátory Republikánské strany Lindseye Grahama a Johna McCaina, že “stále hledají způsob, jak začít třetí světovou válku”. “Společné prohlášení bývalého kandidáta na prezidenta Johna McCaina a Lindseye Grahama je chybné – jsou slabí v otázkách imigrace …”, napsal americký prezident na Twitteru.


Dodal, že “namísto neustálých snah zahájit třetí světovou válku”, by se měli soustředit na boj proti DAEŠ (organizace, jejíž činnost je v Ruské federaci zakázaná) a také věnovat “pozornost nelegální imigraci a bezpečnosti hranic”.

Připomeňme, že před tím McCain a Graham zveřejnili prohlášení, v němž kritizovali Trumpův dekret o zpřísnění imigrační politiky. “Obáváme se, že dekret napomůže zostření teroristické hrozby než posílení bezpečnosti USA”, prohlásili senátoři.

Dříve americký prezident prohlásil, že média nesprávně vyložila jeho imigrační politiku jako “zákaz pro muslimy”. Dekret Donalda Trumpa o ochraně USA před terorismem má za cíl zabránit vpuštění radikálních islamistů do země.

Takže dokument pozastavuje příjem uprchlíků ze Sýrie na dobu neurčitou, z jiných zemí na 120 dní.

Dekret také zakazuje na dobu 90 dní vstup občanů ze zemí, které vyvolávají “mimořádné obavy,” jedná se o Írán, Sýrii, Libyi, Irák, Súdán, Somálsko, Jemen.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová