Děti se bouří proti imbecilní vyhlášce: Máme hlad! Píšou po nástěnkách ve školách; Je za pamlskovou vyhláškou zlodějina a korupce?

autor  rav
15. 1. 2017   Vlastenecké noviny
Stát nám krade děti, aby jim mohl správě vymýt mozek. I proti nám!
V těchto dnech se podobné jednoduché nápisy objevily na nástěnkách řady škol. Jde o reakci žáků na rušení školních bufetů a kantýn. Sobotkova, Babišova a Bělobrádkova vláda totiž zase chrlí další neuvěřitelné paskvily, informuje předseda politického hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) a poslanec Parlamentu ČR Tomio Okamura.

Společná vyhláška ministerstev školství a zdravotnictví, která vymezuje požadavky na potraviny nabízené ve školách žákům do 15 let, znamenala konec školních bufetů a kantýn.

„Stávající provozovatelé totiž neví co prodávat a ředitelé škol se bojí postihu, neboť vyhláška absurdně na jejich osobu klade odpovědnost za technologické složení prodávaných rohlíků, jogurtů, nápojů a dalších výrobků. V zásadě vše je příliš slané, sladké, barvené, a pokud není, tak je to tak drahé, že je to neprodejné,“ píše o dopadu imbecilní vyhlášky z díla socnackých deviantních ministrů Tomio Okamura.

Okamura stav ironizuje, ale není to až tak směšné, jako krutá ironie, když se blbec stane ministrem tak škodí, jen proto že žije: Běžní místní výrobci a dodavatelé nejsou schopni garantovat naplnění požadavků vyhlášky.Možná je celá situace výsledkem lobbismu budoucích provozovatelů ,,zdravých automatů“ ze kterých budou padat zdravé ,,amarouny“ s razítkem úřadů o nezávadnosti. „Školy podobný lobbismus pamatují z dob zavádění bezdotykových vodovodních baterií,“ odkrývá skrytou podstatu zlodějiny a korupce předseda SPD.

Stát nám krade děti, aby jim mohl správě vymýt mozek. I proti nám!

Druhou možností je projev sílící ambice státu přebírat odpovědnost a kontrolu nad životem našich dětí, míní Okamura. „Pak se nabízí další logický postup, včetně důsledné kontroly svačin žáků, které si přinesou z domu. Samozřejmě tuto pasáž myslím ironicky. Na školách by mohli být zřízeni koordinátoři zdravé výživy a namátkově by kontrolovali, jaké svačiny si žáci nosí z domu,“ píše Tomio Okamura, ale co když není daleko od pravdy. Třeba Šlechtová chystá „čínskou revoluci“ – děti proti rodičům“

Ale poslanec to stále raději myslí jen jako ironii, jelikož dodává: „Nezdravé svačiny, nebo jejich části, by v zájmu zdraví dětí konfiskovali. Konfiskované salámy, tlačenky, běžný chléb a rohlíky, nebo čokoládu by pak ředitel školy vykazoval, hlásil a protokolárně ničil za dohledu státních orgánů.“

A jak by to podle Okamury mohlo vypadat dále, kdyby to nebyla jen ironie? „Samozřejmě se bude taková činnost vyhodnocovat, školit a financovat v rámci nějakého obřího rozvojového projektu. Tam, kde bude opakovaně zajištěna šunka nebo jiná toxická potravina, budou rodiče voláni na příslušný úřad k odpovědnosti. Konec konců by šlo o výchovu k ,,zdravému životnímu stylu“ a podobné aktivity mají už dnes na školách vyšší prioritu než výuka.“

„Naštěstí je i třetí možnost. Možnost, že rozhodoval o vyhlášce někdo, kdo je odtržen od reality a lidově řešeno přestřelil. Čas ukáže. Zatím odvážnější ředitelé přemýšlí, jak nechat vlka nažrat, aby koza zůstala celá. Jinde se radují prodejci instantních nudlí u škol a někde dokonce doma mamky začaly chystat svačiny dětem. Možná i s šunkou zatím ještě mohou,“ uzavřel svou úvahu Tomio Okamura.