Kde je Soros, tam jsou USA a jejich hájení zájmů ve svých koloniích Česka a Ukrajiny.Inu, Sorosův oblíbený výrok zní: „Nejde o to, jestli máte pravdu nebo ne, ale o to, kolik vyděláte, když máte pravdu, a kolik proděláte, když se zmýlíte“

Břetislav Olšer

13.1. 2017   Rukojmí
Může normální člověk vyslovit tak pomatenou větu? Řekl ji však George Soros v Sydney pro Morning Herald, v rozhovoru z 15. listopadu 1997, když o sobě prohlásil:¨„Pokud někdy existoval muž, který by mohl být vzorem žido-plutokratického bolševického sionistického světového spiklence, jsem to já.“

Narodil se jako György Schwartz 12. srpna 1930 v Budapešti do židovské rodiny. Toto původní jméno si jeho otec Tidavar však ze strachu z nacismu změnil v roce 1936 jméno na Soros. I přesto se v době, kdy nacisté v Maďarsku exportovali Židy do koncentračních táborů, museli skrývat pod falešnými identitami. Dva roky po osvobození země Rudou armádou uprchl Soros do Británie. Tam absolvoval London School of Economics, kde studoval ekonomii a filosofii.

Na studia si přivydělával mj. jako číšník. Poté v roce 1956 odešel do USA; živil se prací makléře a jako analytik finančních trhů. V roce 1970 zakládá se společníkem Quantum Fund, jeden z prvních hedge fund – fondů; které téměř nepodléhají regulaci. Jde o vysoce rizikovou investici, jež sice může přinést vysoký výnos, ale také vysokou ztrátu. Potkala je ta první varianta; během deseti let se jim navrátilo přibližně neuvěřitelných 4000 procent vkladu, což se stalo základem Sorosova současného bohatství. Čím poprvé světově proslul a co mu dokonce vysloužilo přezdívku “Muž, který zruinoval Banku Anglie”, byla devalvace libry v roce 1992.

V Londýně jsem o tom slyšel od pamětníků věci, při nichž jim vstávaly vlasy hrůzou na hlavě; já byl tohoto jevu ušetřen, jelikož jsem nevěděl, která bije. (Peníze jsou pro mě totiž jako ponožky – stejně smrdí, stejně rychle se dají vyprat a stejně tak sužují krevní oběh…) Pak jsem pochopil to základní s pár librami v kapse; událost se zapsala do dějin ekonomie jako tzv. „černá středa“ a Soros si vydělal za jediný měsíc více než miliardu dolarů. Holt, peníze zase dělají peníze, a proto na planetě vlastní čtyři stovky nejbohatších lidí víc majetku, než tři miliardy těch nejchudších.

Proto Soros přesouvá svou pozornost k nejvýhodnějším mecenášským aktivitám. Už koncem 70. let poskytuje stipendia černošským studentům na univerzitě v Kapském městě v Jihoafrické republice, tehdy trpící pod apartheidem. Poté se zaměřuje na komunistické země ve střední Evropě, v nichž díky nadaci podporuje opoziční uskupení, včetně Charty 77 a sametové revoluce, když finančně podporoval i politické vězně mj. i Václava Havla. V roce 1991 Soros v Praze zakládá Středoevropskou univerzitu (CEU), dnes univerzita sídlí v Budapešti. Podobá se chobotnici, jež svými chapadly drží v hrsti celý svět.

George Soros je potřetí ženatý, v roce 2013 si vzal o 40 let mladší konzultantku v oblasti vzdělávání a zdravotní péče. Celkem má 5 dětí. Časopis Forbes odhaduje jeho jmění na 24 miliard dolarů. Je údajně pořád ještě také minoritním vlastníkem fotbalového klubu Manchester United. Z chudého mladíka se stala nakonec investorská elita a filantrop, který je i ve svém věku neustále aktivní a s oblibou komentuje vše od politiky až po finanční trhy.

Jako politický filantrop už hrál Soros klíčovou roli v asijských krizích a „barevných“ revolucích v bývalých sovětských republikách. Sorosův oblíbený výrok zní: „Nejde o to, jestli máte pravdu nebo ne, ale o to, kolik vyděláte, když máte pravdu, a kolik proděláte, když se zmýlíte“. Podle The Executive Intelligence Review je Soros veřejnou tváří Rotschildových bankéřů. Přesto nesmí do Izraele ani páchnout, naivně a neznalý Sorosovy pověsti, jsem se židovských kamarádů zeptal, jak tento filantrop pomáhá židovskému státu…?

Dostal jsem co proto od paličatých kibucníků a bojovníků za nezávislost Izraele, Připomněli mi, jak si tento rádoby filantrop a miliardář Soros zavařil, když hovořil 5. listopadu 2003 před pozvanými Židy v New Yorku. Na dotaz o evropském antisemitismu řekl, že jeho příčinou je Izrael, USA a politika Ariela Sharona. Zuřivě na jeho slova reagoval šéf Anti-Defamation League Abraham Foxman. Označil Sorosův projev za absolutně sprostý a oplzlý.

Soros, který je se svým jměním vysoko na stupínku žebříčku nejbohatších lidí Ameriky, nedal Židům skoro nic, avšak na rozvoj zemí bývalého socialistického bloku věnoval v uplynulých letech částku pěti miliard dolarů včetně podpory oranžových či sametových revolucí a revoluce růží… Brnká hlavně na nervy Maďarům. Podle vyjádření maďarského premiéra Viktora Orbána je americký miliardář George Soros onou temnou silou v pozadí, která kuje pikle ze zálohy a podporuje devastační migraci.

Podle maďarského premiéra je hlavní cílem živé mrtvoly Sorose likvidace a podkopání národní států v Evropě. Viktor Orbán vidí Sorose rovněž za nedávným nehorázným prohlášením někdejšího amerického prezidenta Billa Clintona o putinizaci režimů v Maďarsku a v Polsku. „Ústa patřila Clintonovi, ale slova pochází od Sorose“, komentoval uštěpačný Clintonův blábol Viktor Orbán. Jednalo se jen o propagandu a lži šíření do Evropy z největší lidské žumpy (Soros) přes tlamu válečného zločince (Clinton).https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/426327-madarsko-uz-nevpusti-jedineho-migranta-na-hranice-posila-lovce-lidi.html

„Falešné občanské organizace Sorosova impéria jsou placeny proto, aby šířily politickou korektnost a globální kapitál na úkor národních vlád,“ řekl na tiskové konferenci místopředseda vládnoucího pravicového Fideszu Szilárd Németh s narážkou na miliardáře George Sorose, jenž se začal angažovat ve financování levicových aktivistů a svých neziskových organizací po celém světě svrhnout vlády, s nimiž ideově nesouhlasí. Je paradoxem, že jedním z těch, jimž zaplatil studia na Západě, byl i jeden z jeho dnešních největších kritiků Viktor Orbán. S přispěním Soröoových peněz mohl v roce 1989 studovat na Oxfordu.

Snímky z Litvy Břetislav Olšer

V Maďarsku působí jedna z četných poboček Sorosovy organizace Open Society Institute, která má svoji sesterskou organizaci také v Praze. Miliardář stojí v Budapešti také za vznikem tamní přední soukromé vysoké školy – Středoevropské univerzity. V polovině 80. let začal v zemích východního bloku financovat opoziční kruhy. Kromě již zmíněných československých chartistů a Havla, polské Solidarity a Walesy nebo předního sovětského disidenta Andreje Sacharova to byli také mladí intelektuálové v jeho rodném Maďarsku, které finančně podporoval.

(S manželkou Sacharova Jelenou Bonnerovou jsem se setkal ve Vilniusu v Litvě, v předsálí pracovny litevského prezidenta Vytause Landsbergise, s nímž jsem dělal rozhovor. “Počkejte, prosím, malou chvíli. Pan prezident má nečekanou návštěvu…” Zdvořilostní fráze. Za pár minut se ale otevřely dveře a z nich vyšla šedovlasá žena středního věku – Jelena Bonnerová; Sacharov byl jejím druhým manželem, „otcem“ sovětské vodíkové bomby; když zemřel, Bonnerová začala aktivně konfrontačně vystupovat na obranu lidských práv za peníze Sorose, kritizovala rok 1968 a vstup pěti armád Varšavské smlouvy do ČSR i Fidela Castra na Kubě… (Taťjána Jankelevičová, její dcera z prvního manželství, nedávno oznámila, že Jelena Bonnerová zemřela ve věku 88 let v americkém Bostonu.)

V kritice Sorose našel maďarský premiér Orbán před časem spojence v nynějším americkém prezidentovi Donaldu Trumpovi, jenž patří k jeho zarytým odpůrcům. O Sorosovi mimo jiné prohlásil že je „součástí globálních struktur zodpovědných za ekonomická opatření, která ožebračila americkou pracující třídu“. Během prezidentské kampaně podporoval Soros Trumpovu rivalku Hillary Clintonovou. Dá se proto očekávat, že mocenským střídáním v Bílém domě ztratí Sorosovy organizace v Maďarsku jednoho z největších zastánců – odcházející americkou velvyslankyni Colleen Bellovou.

Ta v minulosti opakovaně kritizovala Orbánovu vládu za nacionalistickou rétoriku, vztahy s Ruskem nebo dřívější opatření namířená na neziskovky či opoziční média, proto loni v říjnu za rozporuplných okolností skončil přední levicový list Népszabadság. Návrhem nového zákona, který kritici označují za snahu zlikvidovat občanskou společnost, by se měl parlament zabývat letos v březnu nebo v dubnu. Díky většině, jíž se tam Orbánova vláda těší, tak zřejmě projde bez obtíží.

Peníze hýbou světem a Georg Soros jich má nepočítaně. Proto také „díky“ jeho financím a politickému vlivu se protesty na Ukrajině koncem minulého roku vyostřily a nakonec vedly k Janukovyčovu útěku do Ruska a nástupu dnešní pučistické vlády v Kyjevě. V České republice jeho peníze prostřednictvím grantů rozděluje Open Society Fund Praha. Dlouhodobě Soros pracuje na zlepšení postavení Romů. Spolufinancuje například Dekádu romské inkluze 2005-2015…http://www.rukojmi.cz/clanky/1206-zazil-jsem-v-cesku-uz-dve-hitovky-zvane-inkluze-skonci-obe-fiaskem-romska-i-ta-skolska

Sorosovi, který své miliardy investuje, kde se dá. Kdopak asi vězí za Nadací Open Society Fund Praha, která minulý týden rozdala odměny v česko-americké soutěži Novinářská cena 2014. Mj. v kategorii audiovizuální žurnalistiky „Nejlepší rozhovor, beseda nebo diskuse“ byla ve hře i Zuzana Tvarůžková za Interview ČT 24 se členkami Pussy Riot (Londýn – Česká televize Praha). Porota “ocenila kvalitní řemeslné zpracování exkluzivního rozhovoru”, jež hlouběji objasnil smysl a záměr aktivit Pussy Riot v politickém, náboženském a kulturním kontextu současného Ruska…

Cenu však přesto získali Michal Kubal a spol. za Horizont 24, byť za dění na Ukrajině; pěšky jak za vozem… Podstatné však je, kdo se skrývá za “objektivní” nadací? Tahle nadace je totiž dceřina nadace obrovské nadační matky, Open Society Foundations George Sorose. Podívejme se nyní, kdo tuto organizaci sponzoruje a kdo tedy novinářům ČT udělil ceny za zkreslená a skandálně lživá zpravodajství z Ukrajiny. Když se o novinářskou cenu uchází Zuzana Tvarůžková, propagátorka Pussy Riot a grupensexu

Příčiny známe, a jejich důsledky? Lenka Zlámalová na ČT hovořila o alternativních novinářích jako o „lůzrech a úchylech“ (v čase 21:20). Kubal hovoří potom o pět minut později o tom, že se diví, že lidé mají čas hledat ve zpravodajství ČT chyby… Konec citací, jen podiv nad tím, že něco takového dostane novinářskou cenu za rok 2014?… Za vším shledej multimilionáře jménem George Soros.

“Načasování” novinářských cen Czech Republic of the USA vyšlo jako máloco; ukázalo se, že Češi jsou ještě věrnějším vazalem svého protektora Böhmen und Mähren, co to povídám, přece Czech Republic and USA s Lošticko-olomouckým odérem nové žurnalistické generace…Nikdy bych nevěřil, že Soros jako ústřední finančník revolucionářů bude podporovat i propagaci tvrdé pornografie, jak to předvedla v již zmíněné novinářské soutěží Tvarůžková, jež z ordinérní ženy nevalné pověsti souložící veřejně v sedmém měsíci těhotenství učinila moudrou a slušnou vzdělankyni. http://www.rukojmi.cz/clanky/878-kdypak-vyzpovida-tvaruzkova-v-koline-pussy-riot-protestujici-tam-proti-sexualnimu-nasili

Proč se dal Soros zrovna do sponzorování ČT a jejích mediálních zájmů? Jasná zpráva; kde je Soros, tam jsou USA a jejich hájení zájmů ve svých koloniích Česka a Ukrajiny. Proč už dávno není na Ukrajině „personou non grata“, Viktor Janukovyč byl poprvé zvolen za premiéra v roce 2004, ale Soros zorganizoval veřejné nepokoje, tzv. „oranžovou revoluci“, která vynesla k moci proevropské politiky Viktora Juščenka a Julii Tymošenkovou.

Pokud se ptáte, proč se pan Soros tak angažuje ohledně Ukrajiny, je to kvůli jeho plánu na investici jedné miliardy USD do této válkou rozvrácené země. Ovšem, nechce tam tyto peníze nalít sám, ale za pomoci dalších západních zemí, a k tomu potřebuje spolupráci a vůli vlád. Proto už asi chápete, proč mu stojí za to investovat do nadací a neziskovek, které infiltrují média v západních zemích, likvidují jejich nestrannost a vykreslují fašistickou juntu na Ukrajině jako národ, který potřebuje finanční a bezmeznou pomoc bez jakýchkoliv podmínek. Sám Soros má na Ukrajině zájem o investice do zemědělství a infrastruktury, jeho zásluhou bylo pro tyto účely uvolněno skoro 18 miliard USD. Kolomojskyj si založil vlastní Lidové milice, aby chránil majetek dělnické třídy či svůj?

Soros rovněž financuje uprchlickou invazi z Afriky a Blízkého východu a jejich pašeráky; v běžencích podporuje jejich frustraci, beznaděj a zvrhlou nenávist z děsivé chudoby. Jde z toho mráz po zdech, když si představíme v našich hojných poměrech, že zatímco bohatství šesti desítek superboháčů vzrostlo od roku 2010 o 542 miliard dolarů, hodnota majetku chudého zbytku světa se za stejnou dobu propadla o více než bilion dolarů; suma sumárum to činí propad o skoro 40 procent. A George Soros do této “vybrané společnosti” superboháčů patří, jelikož peníze dělají zase jen peníze…

Inu, Sorosův oblíbený výrok zní: „Nejde o to, jestli máte pravdu nebo ne, ale o to, kolik vyděláte, když máte pravdu, a kolik proděláte, když se zmýlíte“… Můj oblíbený výrok zní: “Peníze jsou pro mě totiž jako ponožky – stejně smrdí, stejně rychle se dají vyprat a stejně tak sužují krevní oběh…