Kníže Karel Schwanzenberg se sehnul, pomohl paní na nohy a ještě jí i oprášil kabát. Potom k ní prohodil: ”Dnes jsem pomohl já vám, příště pomůžete vy mně svým hlasem ve volbách”. Paní se na něj podívala a odpověděla: “Milý pane, já jsem upadla na prdel, ne na hlavu”

Břetislav Olšer
22.1. 2017   Rukojmí
Bývalý kancléř Václava Havla a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, dnes krytou profesí myslivec ze Sýkořice v Čechách, kritizoval Ivanu Trumpovou, že nejenže odmítla finančně podpořit Chartu 77, ale též nechtěla dát peníze pro disidenty a jejich exil, přestože se osobně znala s jeho sestřenicí. Tím by se vysvětlilo vše; jistě od ní věděla, co byl mladý Schwarzenberg za flamendra, Nejdříve žil nedaleko Salzburgu u babičky z matčiny strany, která ho živila.

O několik let později se přestěhoval do bytu ve Vídni, který se brzy proměnil ve společenský salon, kde se čile věnoval vídeňskému kavárenskému životu. A jako lázeňský švihák procházel výchovou k aristokratické etiketě tím, že pořádal bujaré večírky a propíjel dolary svého strýce, jímž byl adoptován.

Měl by z čeho sám dát Schwarzenberg na disidenty? Mezi nejznámější nemovitost našeho exministra patří zámek Orlík. Schwarzenbergovi ale “říkají pane” také zámky v Čimelicích, Karlově, Rakovicích, Hraběšíně, Kutné Hoře-Sedlci a mnoho hospodářských budov či “menších” nemovitostí. Obrovské jmění je uloženo také v polnostech či lesích. České Schwarzenbergovo panství má celkovou výměru 4017 ha, v Bavorsku má pak český ministr například osmdesátihektarový les Weigenheim. Na běžných účtech má Schwarzenberg “pouhých” 700 tisíc korun a zhruba devět milionů korun má pak kníže na vázaných nebo termínovaných účtech.

Rakouský magazín Format odhadl jeho celkový majetek na téměř 12 miliard korun. Údržba památek na druhé straně stojí velké peníze. O své finanční situaci Schwarzenberg nedávno s úsměvem řekl: „Jednou jsem seděl se synem a jeho kamarády ve Vídni a syn říká: „Táta je ten nejblbější Čech, jakého jsem viděl.“ Jak je prý možné, že někdo, s takovým postavením jako já, žije v Praze a nezbohatne. Takový člověk prý musí být hrozný pitomec.

Právě synovi Janovi nedávno předal správu nad většinou rodinného majetku. „Politici a prostitutky to mají nejhorší. Po večerech a o víkendech prostě pracovat musí,“ směje se a pak přidá další bonmot: „Jsem dnes jako v pohádce o třech sudičkách. Přišla první sudička a řekla mi: Budeš doma v překrásném kraji Povltaví. Přišla druhá: Budeš mít majetek v čarokrásné alpské krajině s čarokrásnými jezírky. A přišla třetí a říká: A budeš mít z toho hovno.“ Celková hodnota majetku (odhad): 12 miliard Kč..

Proboha, paní Miriam Müllerová-Blekotová, ten Zeman mě zase převezl; Remek bude v Moskvě, Livie v Bratislavě…

“Z potřeby koordinovat a usnadnit spolupráci postupně vznikajících nevládních, občanských helsinských výborů a iniciativ v jednotlivých zemích, zesílit váhu jejich vystoupení na mezinárodním fóru a zprostředkovat spolupráci mezi disidenty v zemích sovětského bloku a jejich západními partnery vznikla v roce 1982 Mezinárodní helsinská konference pro lidská práva (International Helsinki Federation for Human Rights – IHF). Ustavující porady v italském Bellagiu v srpnu 1982 se zúčastnilo 22 zástupců z 18 zemí… Na doporučení rakouského kancléře Bruna Kreiského se stal prezidentem této partičky zednářů v roce 1984 Karel Schwarzenberg a stál jí v čele sedm let až do roku 1991.

V březnu 1989 byl za tuto činnost vyznamenán Cenou lidských práv Evropské rady. Přijímal ji ve Strassburgu s Lechem Walesou. Pod Schwarzenbergovým předsednictvím se Mezinárodní helsinská federace se sídlem ve Vídni stala významným faktorem evropského veřejného prostoru, jehož součástí byly vynořující se ostrůvky občanské společnosti v komunistických státech; občanské společnosti, jejichž vzepětí mělo sehrát rozhodující úlohu v demokratických převratech a revolucích zázračného sametového roku 1989.

Nedávno drze a zcela psychopaticky přirovnal Schwarzenberg 45. prezidenta USA Donalda Trumpa k Hitlerovi. Čestný předseda TOP 09 uvedl, že proti establishmentu bojovala celá řada politiků, především demagogicky ladění politici. „Všichni populisté a demagogové bojovali proti establishmentu. Říkal to Hitler, zaznělo to i během komunistického převratu v roce 1948. Já to pamatuju a ono se ukazuje, že to bývá lež,“ řekl Schwarzenberg.

Posléze mlsný kocour kníže Karel, s hypotékou přes třináct mega, balil lepou venkovskou děvu Vopěnkovou. Komu se nelení, tomu se zelení. Hrdý národ má jasno; jeden je opilec, druhý proutník. Prostě Zeman je obyčejný křupan, jelikož neví, jak žijí praví aristokrati a prezidenti.http://www.showmix.cz/bulvar/foto-schwarzenbergova-kraska-jana-vopenkova-pod-palbou-lesbicke-hratky-odhalena-prsa-co-jeste.html

Zapomněl, že blíž k tomuto přirovnání má on sám? Otec Schwarzenbergovy manželky Theresy rozené Hardeggové (72) byl totiž vysokým příslušníkem jednotek SA a obdivovatelem Adolfa Hitlera. „Hrabě Johannes Hardegg, usazený na dolnorakouském zámku Ulrichskirchen, očekával podobně jako řada dalších představitelů šlechty od Adolfa Hitlera a jeho Třetí říše osobní výhody. Velmi záhy vstoupil do nacistických organizací a dotáhl to až na führera (velitele) SA,“ píše ve Schwarzenbergem autorizovaném životopise rakouská novinářka Barbara Toth. Kniha vyšla česky v nakladatelství Torst v roce 2007.

V župní složce Theresina otce, poznamenává dále novinářka, najdeme úkol „vycvičit vybrané příslušníky SS a SA ve střelbě“. Hardegg byl také členem Německého klubu v Rakousku, který byl sice založen už roku 1908, ale ve třicátých letech se stal spojencem národních socialistů. Jeho stanovy z té doby tvrdí, že „členy mohou být jen Němci árijského původu, kteří se hlásí k zásadám nacionálního socialismu.“ Podle soudních spisů z roku 1945 patřili k jeho zakladatelům „nefalšovaní nacisté, kteří si od Třetí Říše slibovali počátek zlatého věku“.

Když jsem se vrátil ze své třetí cesty po Vietnamu, od Saigonu přes Da-nang a Hue až po Hanoj a čínské hranice, přijeli pro mě ze Slušovic, abych jim uspořádal výstavu svých fotografií; docent Čuba měl totiž plán, že kromě hotelů otevře ve Vietnamu i konzervárny na zpracování tamních mořských plodů, hlavně krevet a chobotnic, čemuž však zabránil fakt, že veškerá půda a moře byly nakaženy 72 miliony litrů defoliantu Agent Orange z bombardérů USA…

Vietnam…Snímek Břetislav Olšer

Byl jsem obdařen privilegii, kterými Slušovice počastovaly i Donalda Trumpa, tehdy jen miliardářského byznysmena; zatímco mě vezli do Ostravy pouze Tatrou 603, Trump měl pro cestu do Prahy k dispozici letadýlko L – 410 Turbolet, oba jsme však byli rovněž hosty slušovického hotelu Všemina… Dnes jsem v šoku, když si uvědomím, co dokázal tento Američan, s níž jsem sdílel stejný hotel, ne ten pětihvězdičkový Plaza v New Yorku, a letící ne ve svém boeingu, ale jen v chatrném kunovickém letadýlku, když je dnes šéfem Bílého domu… Mám jen hypotetickou satisfakci, že jsem byl rovněž na Manhattanu v jeho domečku Trump Tower World…

Tak, jak to bylo, naši bulvární pisálci, co se můžete potrhat, jak píšete o zrůdné StB, co chudinku Ivanku Zelníčkovou – Trumpovou vedla ve svých tajných spisech. Přitom je to jen o smradlavém lejnu; po vystudování Fakulty tělesné výchovy a sportu na Karlově univerzitě se Ivanka účelově provdala za rakouského lyžaře Alfreda Winklmayra, aby mohla získat západní pas (manželství trvalo dva roky).
Později se přestěhovala do kanadského Montrealu, kde se stala modelkou vyhlášené montrealské agentury Audrey Morrisonové. Je zajímavé, že StB do té doby neprojevila o Ivanu Zelníčkovou žádný zájem, žádné přísné vyšetřovací spisy. Teprve když si vzala Donalda Trumpa se v 70. letech minulého století začala zajímat Státní bezpečnost o jeho ženu. Jméno budoucího prezidenta bylo dáváno do souvislosti se sňatkem s lyžařkou a modelkou Ivanou Zelníčkovou, co pak byla v Československu více než dvacetkrát..

To ale není to jediné, co v tajných spisech zahlédl reportér TV Nova. Přísně tajné – tak jsou označovány spisy, které detailně popisují život Češky Ivany Trump a jejího dnes už exmanžela a budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa. Multimilionář, špička vládnoucích kruhů, politický činitel, nejúspěšnější mladý muž Ameriky – tak se o Trumpovi mluvilo. “Ivana na jedné ze stáží potkala nějakého Trumpa. Byl to Američan a ten se z Ivanky úplně po**al,” píše se ve spisech…

A jako by to nestačilo, záznamy komunistické Státní bezpečnosti byly často vulgární, píše bulvár, s jehož vulgaritou se žádná StB nemůže ani rovnat. Tajná policie prý zkoumala hlavně to, jak vysoko Ivana na americkém společenském žebříčku vyšplhala. Jak upozornila nejobjektivnější žumpa zvaná Prásk, záznamy StB jsou opravdu skandální.

Podle nich Ivana Trump poté, co porodila první dítě, dostala “za odměnu” milion dolarů. A stejně tomu prý bylo i u druhého dítěte. Tajní však logicky nesledovali jen Ivanu, ale také jejího manžela, který už tenkrát měl v politice velké slovo a toho si zpravodajci byli vědomi. “K získávání informací z nejvyšších vládnoucích kruhů USA využívat postavení manžela dcery pramene a důvěry dcery ve svého otce,” stojí dál ve spisech, o nichž neměl Trump ani jeho rodina ponětí.

http://zlin.idnes.cz/donald-trump-byl-ve-zline-synove-vzpominaji-na-prazdniny-u-prarodicu-12x-/zlin-zpravy.aspx?c=A161110_2285077_zlin-zpravy_ras&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetuInformace o Trumpové údajně čerpali agenti tajné služby i přímo od jejího otce Miloše Zelníčka (†63). Měl krycí jméno MILOŠ a figuroval jako důvěrník tajné služby. Ústavní soud nicméně důvěrníky nepovažuje za vědomé spolupracovníky StB. Podobně jako tomu bylo u Zelníčka, se totiž důvěrník vždy setkal s StB a zodpověděl několik otázek. O tom, že jsou vedeni jako spolupracovníci, tito lidé neměli tušení. Miloš tedy dostal povolení vycestovat za dcerou, ale musel o svém pobytu v zahraničí následně podat zprávu…

Ale vraťme se, proč asi Ivana Trumpová – Zelníčková odmítla Schwarzenbergův požadavek, tehdy ještě šéfa Mezinárodní helsinská federace, aby pomohla finančně disidentům a českému exilu. Odmítla to a adoptovaný aristokrat proto po ní dones plivá. Pro osvětlení reakce Ivany Trumpové stačí uvést pár faktů; osobní charakteristiky vůdců Charty 77 (vč. VONS a ostatních tzv. nezávislých iniciativ) jsou vesměs nepříznivé. Psychiatrické analytiky konstatují v mnoha případech osobní rozvrácenost, v některých případech drogy (Brabenec, Jirous apod.). Existuje velmi mnoho dalších důkazů o expozituře Charty a jejím spojení s konspirativní komunistickou mocí. Většina z nich však není vhodná k zveřejnění pro rizika s tím spojená. Rozsah ostatních by zdaleka překročil únosný rámec této zprávy.

Jak jsem již minule uváděl, skutečným disidentem však byl Miroslav Dolejší, politický vězeň a publicista, známý svou prací „Analýza událostí 17. listopadu 1989“. Byl pro vymyšlenou špionáž komunisty napřed odsouzen na 23 roků, prošel osmi vězením a uranovými doly, propuštěný na amnestii. (Co asi na to „hrdinný vězeň svědomí“ a vězeňský příštipkář Václav Havel…?) Podruhé dostal Dolejší za velezradu 11 roků v třetí nápravné skupině. Závažný zdravotní stav, podezření na rakovinu kůže a názor lékařů, že brzy zemře, vedly v roce 1985 k jeho propuštění před uplynutím trestu. Ve vězení tak strávil celkem 19 let; kolikpak že Havel…?

Trumpův mrakodrapový Manhattan v New Yorku, v pozadí Trump Tower… Snímek Břetislav Olšer

Úryvek z jeho textu: „Chartu 77 řídilo asi osm desítek osob, jejichž jádrem bylo 42 mluvčích, kteří se za dobu její existence v tomto úřadu vystřídali. Tato skupina osob byla vytvořena několika rodinami, navzájem spoutanými rodinnými, příbuzenskými, finančními a podobnými zájmovými svazky. Jsou to především rodiny: Havlových, Dienstbierových, Pithartových, Šabatových – Uhlových – Müllerových – Tesařových, Paloušových, Rumlových, Pelikánových, Šternových-Kantůrkových, Kocábových… atd. Všechny tyto rodiny jsou exkomunisté nebo jejich potomci či svobodní zednáři a jejich potomci. Dnes je na 180 členů těchto rodin, jejich příbuzných a přátel v nejvyšších státních, diplomatických a hospodářských funkcích státu…“

Rovněž byly odstraněny osobní materiály vůdců Charty 77: mj. V. Havla, P. Uhla, V. Bendy, Vl. Chramostové, M. Kubišové, P. Pitharta, P. Šustrové, J. Rumla a dalších. Dále mj. zmizely objektové svazky zpravodajských agentur v zahraničí o objektech politické opozice v zahraničí – Pelikánovy “Listy”, Tigridovo nakladatelství “Svědectví”, objektové svazky “Rada svobodného Československa”, nakladatelství A. J. Leihma, atd. Rovněž byly odstraněny objektové svazky schwarzenberského paláce ve Vídni… http://ac24.cz/zpravy-z-domova/67-miroslav-dolejsi-analyza-udalosti-17-listopadu-1989

To není setkání členů Charty 77 v roce 2017, to jen František Teuner promlouvá 15. prosince 1943 v Lucerně. V první řadě na pódiu pod bustou Adolfa Hitlera zasedli důležití funkcionáři Kuratoria – ve skupině napravo od mikrofonu sedí hned jako první zleva Eduard Chalupa, hlavní funkcionář organizace pro oblast Velké Prahy, oddaný nacionální socialista. Ten měl na manifestaci krátký uvítací projev. Foto: archiv Lukáše Beera.

Inu, prý pražskou kavárnu vymyslel prezident Zeman, aby mohl dehonestovat partičku havloidů; omyl, nic takového česká hlava státu činit nemusí, jak je výše vidno zříti; Schwarzenbergové a další pravdoláskaři se v jednom kuse kompromitují naprosto sami svojí bezbřehou blbostí…


PS: Proč prohrál Schwarzenberg se Zemanem? Před několika lety jezdil po Brně v rámci volební prezidentské kampaně Karel Schwarzenberg šalinou a při vystupování před ním upadla na zem jedna starší paní. Kníže se sehnul, pomohl paní na nohy a ještě jí i oprášil kabát. Potom k ní prohodil: ”Dnes jsem pomohl já vám, příště pomůžete vy mně svým hlasem ve volbách”. Paní se na něj podívala a odpověděla: “Milý pane, já jsem upadla na prdel, ne na hlavu”