Madeleine Albrightová chce přestoupit na islám

26. 1. 2017  ParlamentníListy a Václav Dvořák

Zkušené politické harcovnici Madeleine Albrightové bude za několik týdnů osmdesát let, ale ani v tak pokročilém věku neztrácí smysl pro poctivý levicový aktivismus. Dnes na svém twitteru zveřejnila zprávu, kterou mimořádně potěšila muslimy.
 
Někdejší přítelkyně Václava Havla Albrightová se na svém twitteru pochlubila, že se hodlá registrovat jako muslimka. „Byla jsem vychována jako katolík, později jsem přestoupila k episkopální církvi a objevila židovské kořeny své rodiny. Nyní jsem ale připravena registrovat se jako muslimka,“ napsala bývalá ministryně zahraničí v Clintonově vládě, která je svými odpůrci nazývána „balkánskou řeznicí“.

Terčem této nelichotivé přezdívky se stala bývalá ministryně zahraničí Spojených států v Praze na podzim 2012, kdy se účastnila autogramiády u příležitosti vydání své vzpomínkové knihy. Jako balkánskou řeznici ji označila skupina aktivistů ze spolku Přátel Srbů na Kosovu. Jak ukazují videozáběry, emoce byly značně vypjaté a podlehla jim i samotná Albrightová, která svým odpůrcům vmetla do tváře, že jsou „nechutní Srbové“.

Nová republika k incidentu připomíná, že při incidentu v NeoLuxoru nebyl mezi přítomnými kritiky M.Albrightové žádný Srb. To jen pro dokreslení charakterových vlastností paní bývalé státní tajemnice USA. Za rasistický projev pronesený Albrightovou na autogramiádě reagovalo občanské sdružení Přátelé Srbů na Kosovu a s několika dalšími aktivisty podalo trestní oznámení na rodačku Albrightovou. Nakonec pražské státní zastupitelství oznámení odmítlo s tím, že rasistické výroky paní Albrightová pronesla “v úzkém okruhu lidí” a že tedy dosah jejího vyjádření nebyl velký. Přitom následující video z události i s inkriminovaným rasistickým útokem vidělo jen na Youtube přes 800.000 lidí po celém světě.

Některé kroky Albrightové vzbuzují značné kontroverze a svými kritiky je napadána zejména pro svůj souhlasný postoj s bombardováním Jugoslávie. Právě za svoji úlohu si vysloužila onu výše zmíněnou přezdívku. … …. ….

…… celý text na Parlamentních listech zde.

Paní Albrightová se také účastnila privatizace sítě mobilních telefonů na Kosovu, kde spolu s bratrem dosazeného okupačního protektora Kosova Francouze Koushnera nejdřív zastrašovala svého nejvážnějšího albánského konkurenta, který posléze pod tlakem pohrůžek “dobrovolně” z konkurzu vycouval. Po několika letech pak paní Albrightová síť mobilních telefonů IPCO se svými obchodními partnery prodala s velkým ziskem. Jak se říká – “Každá válka je vlastně jen loupež” – a paní Albrightová to dokázala ve velkém na půdě OSN a ve vládě USA, ale i ve svém soukromém “malém”.

Sympatie k muslimům projevovala paní Albrightová po celý svůj politický život. Za války proti bosenských Srbům v Bosně stála na straně místních muslimů a dovezených zahraničních džihádistů. Zejména na sebe upozornila manipulacemi, zatajováním a lhaním kolem událostí ve východobosenksé Srebrenici, ale i netečností a nečinností, když ještě jako velvyslankyně USA při OSN nereagovala na genocidu východotimorských křesťanů, v té době vyvražďovaných muslimskou indonéskou armádou. Místo jednotek OSN musela na Východním Timoru nakonec zasáhnout australská armáda. Podpora kosovsko-albánské muslimské mafie a násilné odtržení jižní srbské provincie pak bylo už jen pověstnou třešničkou na dortu. Je ostudou českých mainstreamových médií, že tuto temnou stránku osobnosti naší rodačky Korbelové před českou veřejností tají.

– – –