Nevtip na tento den – dnes pro Ivana Gabala, Jakuba Jandu, Juraje Smatanu a další posedlé ruskou propagandou

– vlk –
18. 1. 2016 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com
 

Ještě loni si polovinu lidstva mohlo koupit 62 nejbohatších, avšak za jeden jediný rok je, podle nové metodiky a s novými údaji z Číny a Indie, situace ještě horší. Nesrovnatelně horší! Opakuji za pouhý rok . Podle čerstvé studie významné mezinárodní charitativní organizace OXFAM osm nejbohatších lidí vlastní stejný majetek jako chudší polovina světové populace, tedy 3,6 miliardy lidí.

Je nestoudné, že tolik bohatství je v rukou několika jedinců, když každý desátý člověk na světě musí přežít se dvěma dolary na den,“ uvedla Winnie Byanyimová z Oxfamu.

„Jsme v situaci, kdy miliardáři často platí nižší daně než jejich uklízečka nebo sekretářka. To je šílené,“ 

řekl agentuře AP poradce společnosti Oxfam Max Lawson. Lidé podle něj ztrácejí důvěru ve stávající systém, kterému hrozí, že se rozpadne. Prvními signály byly podle Oxfamu referendum, v němž Britové loni rozhodli o vystoupení své země z Evropské unie, a zvolení Donalda Trumpa prezidentem USA.

Podle jedné z největších marketingových společností Edelman se důvěra lidí v systém prudce snížila po světové hospodářské krizi z roku 2008. Podle průzkumu společnosti věří jen 15 procent lidí, že systém funguje.

Tento postoj má řadu příčin, jednou z nich je i rostoucí nedůvěra v tradiční média, na která lidé nahlížejí jako na součást establishmentu.

Zdroj

Ještě je třeba dodat, že hlavním zdrojem dat pro studii Oxfamu byl Forbes a  obsáhlá rešerše Credit Swiss. To pro případ, že by nějaký ten Gabal nebo Janda prohlásili, že …už i Oxfam naletěl Putinově propagandě…
Protože Ruskem posedlí šmokové nám perou do hlavy, že všechno je jen ruská agrese a propaganda a  za všechno může Putin.

Originál zprávy Oxfamu zde 

– – –