P.C.Roberts: Nepočítejte s tím, že Trump bude inaugurován prezidentem

11. 1. 2017    PaulCraigRoberts
Vládnoucí establishment nemá v úmyslu ustavit Trumpa prezidentem. Nejčerstvější explozívní „falešnou novinkou“ je, že „mnozí američtí dobře informovaní činitelé“ informovali CNN o tom, že vlastní „důvěryhodné dokumenty“ podle nichž se v  rukou Rusů nacházejí taková kompromitující svědectví na Trumpa, jež jim umožňují zvoleného prezidenta vydírat. Tato svědectví čerpají z pamětí sepsaných někdejším nejmenovaným britským zpravodajcem, „jehož předcházející činnost považují zpravodajci američtí za důvěryhodnou“.


Podle zdroje Antiwar com se ve složce shora uvedených dokumentů uvádí, že několik osob Trumpova volebního týmu bylo v průběhu Trumpovy prezidentské kampaně ve styku s ruskou vládou, která s nimi konspirovala s cílem zavázat si Trumpa jako spojence „pro nejméně pět let“. Ve složce se dále objevují jména Trumpova poradce Cartera Page, jeho osobního právníka Michala Cohena a nastupujícího pradce Národní bezpečnosti Michala Flunna – a to jako osob, které se prý opakovaně setkávali s činiteli Kremlu – a to ve věci úniků tajných informací rodiny Clintonovy.

K tomu dodejme, že generál-poručík Michal Flynn je dřívějším ředitelem americké Obranné zpravodajské agentury. A jestliže tedy takto vysoce postavení američtí činitelé se opakovaně setkávali s činiteli Kremlu a CIA se tom dověděla až z memoárů nejmenovaného britského zpravodajce – pak je tato agentura totálně nekompetentní.

Ve složce se dále praví, že v ruských rukou se nacházejí videa ze „sexuálních Trumpových večírků“ , pořízených při jeho početných návštěvách Moskvy. A jsou to prý videa hodně divoká.

Uváděný příběh zveřejnily vedle CNN i New York Times, ty ale s tím, že nemají potvzení jeho autenticity.

Položme si v souvislosti s předcházejícím tři otázky:

1) Jak asi by britský zpravodajec byl s to získat tak zcela výjimečné dokumenty od zpravodajců ruských?

2) A kdyby je i skutečně vlastnil, proč by je dal z ruky právě teď a neprodal je už dříve Trumpovi za mnohem vyšší obnos.

3) Jak by se tato šílená historka mohla objevit na CNN a New York Timesech, kdyby ji vládnoucí establishment nechtěl zcela vážně využít k zablokování Trumpova prezidenství?

To, co mi tato stále divočejší útoky na Trumpa napovídají, je toto: Jestliže se CIA nepodařilo zostudit Trumpa skrze ruské hackery, vyeskalovala svůj útok na něj příběhem dalším. A  stejně tak vymyšleným.

Překlad: Lubomír Man