Totální kolaps zdravého rozumu na Novinkách

Geo
11. 1. 2017   Eurasia24
Server Novinky.cz zveřejnil v úterý 10. ledna zprávu nadepsanou titulkem „Vandalové u Lvova zneuctili památník upáleným Polákům“. Kdo je v tomto textu mezi řádky obviněn z uvedeného činu, to je snad každému jasné.


Tak dlouho se Ukrajinci snažili „sblížit“ s Poláky, až z toho nacionalisty na obou stranách postihla mentální diarrhoea. Nedá se totiž jinak nazvat, co si navzájem dělají. Naposledy u Lvova poničili památník stovkám Poláků upálených nacistickými oddíly u obce Huta Peňacka.

Poničili kamenný památník, pomalovali ho žlutou a modrou a také obligátní červenou s černou a posprejovali runovými SS.

Za nelidskou válečnou hrůzu v roce 1944 mohli podle Poláků ukrajinští nacisté, ostatně „podepsali“ se takto nejednou. A toto napsaly Novinky – doslova:

„Podle informací ukrajinských zdrojů nespáchali čin Ukrajinci, ani ho neprovedla ukrajinská divize SS Haličina, ale ‚hitlerovská vojska’, protože ve vesnici působili partyzáni řízení z Moskvy.“

Co tím má být řečeno? Není to „vtip“ – tady je k přečtení celý článek.

A jestliže to Novinky nemyslí vážně – jakože myslí –, proč proboha uvádějí informace z těchto „ukrajinských zdrojů“?

Ale to není vše. Text je i dále „obohacen“ o výplody „ukrajinských zdrojů“. Čtěte:

„Případ vyšetřuje i tajná služba SBU. Agentura Unian ve své zprávě naznačila, že může jít o provokační akci Ruska, která má poškodit polsko-ukrajinské vztahy.“

„Naznačila“? Nikoliv (když už) vyslovila „domněnku“ nebo „spekulaci“? Zasáhne Chovanec?

Novinky převzaly a zveřejnily zprávu postavenou na tvrzeních postrádající poslední zbytky racionality – tolik typických pro hysterickou a stupidní propagandu, jaká z Kyjeva přichází od banderovského převratu. Dostaly se na roveň této propagandy. Plně.

Můžeme si dělat legraci z novinářské debility, můžeme Putina obviňovat z toho, že „mráz sevřel Česko“ nebo že Obamová brzy otěhotní, ale tohle není žádná legrace. To je totální kolaps zdravého rozumu.

Geo