Trump: Jenom hlupáci jsou proti dobrým vztahům s Ruskem

Igor I.
8. 1. 2017
 
45. prezident Spojených států rozpaluje všechny kolem sebe jak hořící napalm.

Kolem aktivit Donalda Trumpa na twitteru se rozhořela nesmiřitelná diskuse: je to, co říká, dobré nebo špatné? Jedni tvrdí, že prezident místo toho, aby se dění přímo zúčastnil, bude svůj den zahajovat pěkně v pyžamu, čtením novinek na twitteru. Druzí se naopak radují: tak blízko k lidem ještě nikdo (z prezidentů) nebyl – a internet je v tomto případě v rukou Trumpa prostředkem, který k tomu aktivně využívá.

 
Tak například: „A to bys chtěl být filmovou hvězdou“, drtil včera Trump na twitteru ne jen tak někoho, ale Arnolda Schwarzenegera. Ten totiž podporoval Hillary Clintonovou během jednoho z předvolebních televizních pořadů komponovaných jako show. Svým vyjádřením chtěl Trump Arnoldovi naznačit, že právě jeho účast a vystupování byla možná důvodem nízkého ratingu pořadu. Arnold nezůstal na urážku dlužen odpověď, ale reagoval jen smírně citátem Abrahama Lincolna: „My nejsme nepřátelé. Všichni jsme Američané“. Odpověď zcela banální …

Dnes ale Trump zcela určitě rozpálil přívržence Hillary a Obamy ještě víc. Tentokrát už nebyla řeč o Terminátorovi, ale Trump se znovu zmínil o Rusku. A navíc – v jakých souvislostech!

Mít dobré vztahy s Ruskem je (pro USA) dobré, a ne že špatné! Jen pomatenci a hlupáci si mohou myslet, že by to mohlo být špatné. Kromě toho máme dost jiných problémů po celém světě. Po dobu, kdy budu vykonávat funkci prezidenta, nás bude Rusko respektovat o mnoho víc, než je tomu v současnosti,“ prorokuje nově zvolený prezident Spojených států.

Třebaže se nám Donald Trump může zdát ve svých vyjádřeních a pocitech poněkud excentrickým a diplomaticky nespoutaným, jsou jeho názory na to, jak nadále budovat vztahy s Ruskem, zcela jasné. Dvě nejsilnější mocnosti světa prostě musí najít společné styčné body! Není to jen v zájmu obou zemí, ale i v zájmu celého světa. A co se týče Terminátora, lze mu jeho „show 4. cenové skupiny“ odpustit. I v tomto ohledu se můžeme s Trumpem shodnout.

Igor I.

Zdroj: politikus.ru
Překlad: mbi, Eurasia24.cz