Bílý dům nepovažuje kanál CNN za vhodný pro propagaci Trumpovy politiky

1. 2. 2017    zdroj
Tento kanál nevyhovuje, ale všechno se může změnit. Přední americký televizní kanál CNN ztratil možnost zajišťovat programy s účastí zástupců administrativy prezidenta USA Donalda Trumpa. Bílý dům se rozhodl, že přestane posílat své zástupce do pořadů televizní společnosti, protože nevidí smysl v prosazování svých politických rozhodnutí prostřednictvím této platformy, píše Politico.


“Posíláme své zástupce na místa, kde si myslíme, že má smysl prosazovat náš program činnosti”, řekl mluvčí Bílého domu.

Bylo upřesněno, že toto rozhodnutí může být po určité době přehodnoceno. Ale zatím není CNN považován v Bílém domě za dobrou volbu.

List konstatuje, že na televizním kanálu se již neobjevují mluvčí Bílého domu Sean Spicer a poradkyně amerického prezidenta Kellyanne Conway. Spicer však tvrdí, že se každý den účastní briefingů, jsou mu zadávány dotazy, včetně zástupců CNN, a on na ně odpovídá. Jiná věc je, že nepovažuje za správné “sedět a mluvit s lidmi, kteří nechtějí cokoli správně pochopit”.

Televizní kanál soudí, že Trumpův tým chce potrestat sdělovací prostředek, který během předvolebního procesu publikoval různé materiály, jež byly pro republikánského kandidáta nelichotivé. Bílý dům se snaží podle CNN snížit jejich hodnocení.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová