Čím se baví Pražská kavárna & čím se baví alternativa


Jiří Babača
1. 2. 2017
Je známou skutečností, že elitáři tzv. Pražské kavárny si zakládají na svém intelektu, vzdělání a na své morální nadřazenosti oproti „plebsu“, který podle nich podléhá údajné ruské propagandě, čte dle nich neseriózní „prokremelské weby“ a skáče na špek kdejakému „fejku“ (smyšlené informaci).
Podívejme se na to, čím se baví a na čem ujíždí elitáři tzv. pražské kavárny a porovnejme to s humorem „hledačů pravdy“ jak občas posměšně označují kavárníci čtenáře tzv. alternativy:


Humor tzv. Pražské kavárny:

Podívejme se na satirický portál AZ247 (zde) ( www.az247.cz ), který svým názvem zjevně paroduje web AC24 zde ( www.ac24.cz ) , který je první na seznamu tzv. „závadových medií“ sestaveným evropskými pornohodnotami zde ( http://www.evropskehodnoty.cz/wp-content/uploads/2016/07/Fungování-českých-dezinformačních-webů_F.pdf ) . Kavárenští satirici mají v záhlaví slogan „NIKDO NÁM NEDIKTUJE O ČEM SMÍME LHÁT“. Což bude nejspíš pokus o parodování reklamního sloganu Parlamentních listů, které v reakci na drsnou dehonestační kampaň mainstreamových medií, na svých reklamních plakátech píší „Nikdo nám nebude diktovat, o čem smíme psát“.
Vybírám tři poslední články na téma „Rusko“ (když už je NR na seznamu „prokremelských údajně dezinformačních webů“: „Rusové plánují přistát na Slunci. Poletí v noci, aby se vyhnuli vysokým teplotám“ (zde) (http://az247.cz/rusko-planuje-pristani-na-slunci-kvuli-vysokym-teplotam-poleti-v-noci/ ).

„’Země, kde včera snědli to, co měli na zítra‘, Rusové se chtějí zbavit špatné pověsti a dva dny nebudou jíst“ zde (http://az247.cz/zeme-kde-vcera-snedli-co-meli-na-zitra-rusove-se-chteji-zbavit-spatne-povesti-dva-dny-nebudou-jist/ ).

„Rusové vysvětlili bombardování syrských nemocnic: Jde o součást reformy syrského zdravotnictví“ (zde) (http://az247.cz/rusove-vysvetlili-bombardovani-syrskych-nemocnic-jde-o-soucast-reformy-syrskeho-zdravotnictvi/ ).

A teď tento svěží humor intelektuální elity tzv. Pražské kavárny porovnejme s pokleslým humorem plebejců někdy též označovaných „hledačů pravdy“.

Humor tzv. alternativy: 

Poslední článek z pera Václava Umlaufa „Chovanci na vnitru dostali konečně solidní práci (VIII.)“ zde (http://e-republika.cz/article3813-Chovanci-na-vnitru-dostali-konečně-solidni-praci-VIII ).

Web první zprávy.cz a jeho rubrika „Kachna na neděli“: „Je nutné ke stavbě iglů stavební povolení? Řeší to stavební zákon?“ zde ( http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/je-nutne-ke-stavbe-iglu-stavebni-povoleni-resi-to-stavebni-zakon/ ).

„Vtip na dnešní den“ (31.1.2017) z blogu Kosa zostra:

„Jednoho krásného slunečného dne na konci ledna 2017 se blížil starý muž od Pennsylvania Avenue k Bílému domu a příslušníkovi US Marine který stojí na stráži řekl: ‚Chtěl bych se setkat s prezidentem Obamou.‘
Námořník se podíval a odpověděl: ‚Pane, pan Obama už není prezident a nebydlí tady.‘
Starý muž poděkoval za informaci a odešel. Následující den ten samý člověk přišel znovu k Bílému domu a opět řekl stejnému mariňákovi: ‚Chtěl bych se setkat s prezidentem Obamou.‘
Námořník se podíval a odpověděl: ‚Pane, už jsem vám včera říkal, že pan Obama už není prezident a nebydlí tady.‘
Stařík opět poděkoval a odešel. Třetího dne se stařík opět dostavil k Bílému domu a řekl: ‘Chtěl bych se setkat s prezidentem Obamou.‘
Námořník už byl pochopitelně rozrušený a odpověděl: „Pane, to je už třetí den v řadě co mne žádáte o rozhovor s panem Obamou. Řekl jsem vám, že pan Obama už není prezident a nebydlí zde. Copak to nechápete?“
Starý muž se podíval a řekl: „Ale ano, já to chápu, ale prostě miluju když to slyším pořád dokola.“
Námořník se postavil do pozoru a řekl: ´Uvidíme se zítra, pane!´“
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2017/01/31/vtip-na-tento-den-341/

A na závěr přikládám pro porovnání ještě ukázku pořadu „Blázinec“ německé veřejnoprávní (!) ZDF z 20.10.2015 „Bavorská vnější politika, o konfliktu v Sýrii“ (Titulky CZ) zde
( https://www.youtube.com/watch?v=712oMasf11A )

Co z výše uvedeného je projevem satiry vytříbeného humoru a co infantilní zoufalství „4. cenové“ nechám na posouzení laskavého čtenáře NR.