Madridští fanoušci ukrajinskému fotbalistovi: “Vypadni odsud, mizero!”

2. 2. 2017       zdroj
Španělský tisk dostal neočekávaně příležitost mluvit o senzaci tam, kde to nikdo neočekával. “Skupina fanoušků “Bukaneros” madridského fotbalového klubu “Rayo Vallecano” je nepřátelsky naladěna vůči novému hráči týmu, Ukrajinci Romanu Zozulovi, píše El País. Fotbalistu, který se dnes poprvé objevil na tréninku týmu, přivítali pokřikem: “Mizero!” “Vypadni odsud!”, “Vallecas je území, které nepřijímá nacisty!”, “Vallecas je na straně Donbasu!”


Noviny uvádějí, že “fanoušci viděli na internetu fotografie tohoto Ukrajince na pozadí portrétů Stepana Bandery a vědí, že organizoval dobročinný fond “Lidová armáda”, který shromažďuje peníze na podporu bojovníků, učastnících se tzv. ATO”.

Čtvrtý kanál španělské televize několikrát promítal v každodenním sportovním programu Deportes cuatro záznam, na němž fanoušci “vítají” ukrajinského fotbalistu nadávkami a ukazují plakát “Vallecas je s Donbasem! Nacisté sem nepatří!”

El País předložil návrh, že Zozula může jít do jiného klubu, aniž by hrál za “Rayo Vallecano” jedinou minutu, protože “tento tým prakticky vedou fanoušci”.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová  

K tomu SME   Sportky