Nation: McCain a Graham přímo podněcují Ukrajinu k pokračování války!

James Carden
23.2.2017 The Nation, překlad První zprávy

Američtí senátoři John McCain a Lindsey Graham provokují násilí na Ukrajině, upozorňuje publicista James Carden v materiálu pro The Nation.
Senátor John McCain podněcuje k pokračování války


Podle jeho názoru jsou projevy amerických senátorů podněcováním k porušování dohod z Minsku ukrajinskou stranou.

Nachází přitom paralely mezi dvěma událostmi: útokem Kyjeva na pozice milicí a návštěvou McCaina a Grahama krátce předtím na Ukrajině.

Senátoři byli v první linii a obrátili se k ukrajinským vojákům. „Vaše bitva je i náš boj. Rok 2017 bude rokem ofenzívy,” řekl jim Graham.

„Věřím, že zvítězíte. Jsem si jist, že zvítězíte a my budeme dělat vše, co je v našich silách, abychom vám poskytli vše, co potřebujete k vítězství,” prohlásil McCain.

„Myslím, že každý má právo na otázku, zda existovaly precedenty takového podněcování k násilí ze strany dvou současných amerických senátorů,” poznamenal Cardin.

Navíc upozornil ještě na jednu závažnou věc.

Představitelé Spojených států rozhodli, že budou až do roku 2020 cvičit pět ukrajinských brigád ročně v tzv, mnohonárodním cvičebním centru v Jarově – městě v regionu Lvova.

Cardin poukazuje, že je to vlastně trvalé umístění americké vojenské základny na území Ukrajiny. Přesto média o tom téměř nic nepíší a Kongres o tom nevede žádná jednání, je pobouřen autor.

Související: Lavrov: OBSE už nemůže „maskovat“ akce ukrajinské armády!