Pohled na české biatlonisty z druhé strany

“Ty špatně skončíš!”
tak nám vyhrožovali,
řekl Ondřej Rybář

Petr Ďoubalík
22. 2. 2017      video s titulky
Biatlonové mistrovství světa pomalu odplouvá do zapomnění, ale může být zajímavé se ještě podívat, jak některé momenty vnímali ti “z druhého tábora”.
Je škoda, že naše skvělá Gabča řekla, že v ruském týmu už nevěří nikomu a současně nepřipojila informaci, doposud doslova utajenou českým fanouškům, že 22 ruských biatlonistů, osočených z dopingu, bylo zcela očištěno. Halasně se nakydá špína, ale omluva se pak tutlá.
Udělal jsem titulky ke krátké zprávě, jak zazněla v ruské televizi. Bývá cenné se na sebe občas podívat očima druhého:

“Biatlonová reprezentace ČR obvinila Gubernieva z vyhrožování Gabriele Koukalové”

PS: když jsem poslouchal činovníky našeho biatlonu, jak pomocí komentářů v sociálních sítích či údajných SMS (anonymních?) vytvářejí dojem, že jim vyhrožuje snad celý ruskojazyčný svět, uvědomil jsem si, jak snadno lze formovat veřejné mínění. Když to přeženu, pak stačí, abych si sám takový komentář poslal nebo dokonce vymyslel (kdo se bude tou záplavou internetových výkřiků zabývat, že?) a mohu šířit do světa cokoli. Stačí se začíst do komentářů u nás na Nové republice a hned je jasno! Kolik nenávisti vyhřezává do diskuse, každý den, ke každému tématu. Nelze je ale vybrat a udělat z nich “veřejné mínění” a troubit ho do televize. Vlastně lze, vždyť kdo chce psa bít, ten si na netu hůl najde…