Praha ukradla obrazy a fčil je odešle zplesnivět do Asie


Ladislav Větvička
14. 2. 2017 blog autora

Kdysik se řikalo: Praha – matka měst. Když se tak divam, co Praha robi pro Čechy, Moravu a Slezsko, pak mi nepřipada, že by se chovala jak matka. Ja bych to heslo přerobil. Praha – kurva měst.

Hlavni města mivaju vyhodu. Vyhodu sidla hlavy statu, vlady, parlamentu, veškerych ambasad, centralizuju se tam sidla velkych firem, a z teho samozřejmě vyplyvaju odpovidajici vyhody, investyce, vyšši platy a tak.

Na druhu stranu musi obyvatele takych mist snašat negatyvni jevy, smrad, egzhalace, dražši kvartyry, baraky aji pivo v hospodach a přeplněne, ucpane cesty, bo všeci chtěju v hlavnim městě robit kvuliva většim platum.

V normalnich statach si uvědomuju tento problem a snaži se to dyverzifikovat. V dnešni elektronycke době nemusi byt všecko umistěne v hlavnim městě, a tak byva dobre nechat hlavni město hlavě statu a ambasadam, a vykonnu moc s uřadama přesunut do jinych měst. Zarobi na tym všeci. V hlavnim městě nebyva taky přetlak buranu z venkova, uvolni se cesty a klesnu ceny. V menšich městach se zvyši pracovni nabidka a posili sektor služeb, mam na mysli hospody, samozřejmě.

Tak to funguje v normalnich statach, ale ne u nas. U nas to je tak, že naše hlavni město nasava jak stary alkoholik všechno, co ma jakukoliv hodnotu. Ambasady, minysterstva, sidla firem, lidi na robotu… a veškeru kulturu.

A tak nedavno Praha ukradla Moravskemu Krumlovu platna, kere malovala stara Mucha. Takzvanu Slovansku Epopej. Mucha na tych plagatach stravila docela dost času, osumnact roku! Pak ty obrazky Mucha věnovala Praze. A jak už to u Pražaku byva – co raz schvati, už nikdy nenavrati. Podminkou stare Muchy bylo, že Praha može ty několikametrove obrazky mět, enem pokud jim postavi specialni galeryju. Jenže to se Praze nechce. A protože vhodny prostor nema, rozhodla se obrazky zničit. Bo když je nemože mět Praha, tak je nebude mět nikdo. A tak se osmimetrove obrazy maju zabalit do rulky, a tuk-tukama rozvažat po Čině, Aziji a Ameryce. Vzhledem k temu, že vim, jaka je v Azyji vlhkost a jak nebezpečně si tuk-tukaři v Azyji počinaju, je velka pravděpodobnost, že se Epopej rozpadne, zhnije, utopi, nebo ju zežeru azyjšti cizopasi.

A to je dobře, bo plagaty pojištěne su, Praha za ně dostane pojistku, nebude se už o ně muset starat a všecko bude v cajku. Čert zeber mrtvu moravsku Muchu…

Ladislav Větvička, hlasatel Mlade Fronty Fčil, kumšthysterik

PS: Pokud byste chtěli podepsat petycu na zachranu Epopeje před zplesnivěnim v Azyji, pak možete tady. Ale po pravdě řečene, bude vam to prd platne, bo Praha už se rozhodla. Když ty kurvy dokazaly rozkrast česky narodni zlaty poklad, pak se přece nezastavi před jakymisik plagatama.