Problém Ukrajiny začal s aktuální ofenzívou konečně rychle vyhnívat (VIDEO)

Napsal/přeložil: Geo
3.2.2017   Eurasia24
Ukrajinský prezident Petro Porošenko zahrál vabank, který mu osudově nevyšel. Nařídil nový útok na Donbas v domnění, že prostřednictvím tlaku vnitřních Trumpových nepřátel přinutí amerického prezidenta konat. Jenže se mu to vymklo z rukou.„Konat“ už nebude nikdo, protože jakákoliv další akce na podporu současného ukrajinského vedení by byla politickou sebevraždou.

O co na Ukrajině od samého počátku jde, už velmi dobře vědí lidé napříč Východem i Západem. Vědí to Francouzi, vědí to Italové, vědí to i Nizozemci, kteří se jasně vyjádřili v referendu o asociační dohodě s Ukrajinou. Stačí si projít internet a podívat se, jaký je poměr příznivců a odpůrců ukrajinské „proevropské“ politiky. Lidé jsou prostě zhnuseni.

Jsou zhnuseni z Obamy, Clintonové, Merkelové, Hollanda, Nulandové – doplňte si sami, ani nemluvě o Sorosovi a lživých novinářích, jsou zhnuseni z Porošenka, Turčinova, „zmizelého“ Jaceňuka, Tymošenkové, jsou zhnuseni z psychopaticko-oligarchického ukrajinského parlamentu, ze všech tamních nacistů a prospěchářů, kteří teď najednou začínají otáčet kormidlem.

Porošenko má strašlivý problém. Kdo jiný si víc zaslouží, aby stál před tribunálem, než vrchní velitel ozbrojených sil, jehož vojáci střílí z těžkých zbraní na penláky s dětskými pokojíčky?

Ukrajinský „prezident“ zkusil cestu válečných zločinů, protože na rozdíl od normálních lidí absolutně nechápe realitu. Žije v obrazu zdeformovaných mediálních monitoringů, jejichž autory jsou pomatenci typu Lysenka a spol. Myslí si, že chrabří ukrajinští chlapci se supermoderními zbraněmi a v nejlepší výstroji ve velkém kosí „vatniky“ a „moskaly“ a že to dělá tuze dobře jeho kamarádům na Západě, které přiměje k „doražení“ Ruska.

Jenže i oni, tito kamarádi, mají problém a na rozdíl od ukrajinského oligarchy to velmi dobře vědí. Čím dál víc se ho štítí a drží si ho od těla, aby jim nezůstala krev z jeho rukou na sakách a kostýmcích. Jenže ta krev už tam stejně je. Zaschla, zažrala se a nejde dolů. S flekatými hadry chodí všechny evropské i americké politické figurky, které podporovaly majdan a dopustily, aby se právě Porošenko stal hlavou zkrachovalého státu.

A protože mají strach, že i na ně dojde, radí teď Porošenkovi, aby té šílenosti raději nechal, a dokonce aby říkal věci, které jsou s ohledem na jeho dosavadní jednání přinejmenším absurdní: třeba že si přeje odvolání protiruských sankcí nebo že nechá vyhlásit referendum o vstupu Ukrajiny do NATO.

Problém Porošenka a jeho stvořitelů je den ode dne větší. Ukrajinský maniak ale svojí poslední akcí podělal, co mohl. A vše sám velmi urychlil.

Vystřelený Buk, jehož trosky spadly do obytné zóny v Makejevce – ať už mířil na cokoliv – může být zajímavým kamínkem do skládačky zvané MH17. Záběry ukrajinských tanků zaparkovaných na sídlišti přímo vedle vozidel pozorovatelů OBSE (!), kteří mají dohlížet na dodržování minských dohod, ale místo bílých aut si zaslouží spíš bíle hole (viz níže). To vše a mnohé další Porošenka a celý ukrajinský vládnoucí establishment definitivně pohřbívá.

Z jedné strany „svěráku“ na něj tlačí nacisti a další psychopati a z druhé strany Prošenkovi vystrašení stvořitelé, kteří se bojí, že je stihne podobný osud. Pomoc, diplomatickou, vojenskou ani jakoukoliv jinou, už od nich čekat nemůže. Spíš opak.

Nebýt tragického faktu, že na Donbasu umírají lidé, Putin s Trumpem by mohli v klidu sedět ve svých pracovnách a sledovat, co tento tlak s Porošenkem udělá.

Problém Ukrajiny se řeší sám. Všichni, kteří tvrdili, že začne dříve nebo později vyhnívat, měli nejspíš pravdu. Není pochyb, že nový člověk, který dostane šanci Ukrajinu vést a jehož vyberou docela jiní lidé než ti, kteří vybírali Porošenka, bude pro zmrzačenou zemi daleko lepším řešením.

Geo, Eurasia24.cz