P.C.Roberts: Většina Američanů oficiální verzi o 11. září nevěří

3. 2. 2017    PaulCraigRoberts
Jak se uvádí v nové studii H.MacLeoda, oficiální verzi o 11. září jeden ze dvou dotázaných amerických občanů pochybuje. 46% z nich má podezření, že budova č. 7 Světového obchodního centra (WTC) se poroučela k zemi následkem řízené demolice. Uvedený výzkum, provedený organizací YouGov.America, ohlašuje, že po zhlédnutí videa o zřícení budovy č. 7 WTC, 46% dotázaných, to je zhruba každý druhý, vyjádřil názor, že se budova č.7 zřítila do svého půdorysu následkem řízené demolice.


Z výzkumu dále vyplynulo:

o 38% Američanů o pravdivosti oficiální verze pochybuje. Z toho 10% jí nevěří vůbec a 12% si s její pravdivosti nejsou jistí.

o 46% Američanů nevěří, že třetí budova WTC (budova č. 7), se taktéž zřítila 11. září. A  jen 19 % z těch, kdo to vědí, věděli, že šlo o budovu č. 7.

Po shlédnutí videa, které zřícení budovy č. 7 zachycuje, byla vyjádření respondentů následující:

o 46% dotázaných si je buď jisto, či má podezření, že se budova zřítila následkem řízené demolice, zatímco 28% si je buď jisto či má podezření, že zřícení budovy způsobil požár. 27% respondentů pak odpovědělo, že nemají na věc názor.

O 41% dotázaných se vyslovilo pro nové vyšetření pádu budovy č. 7, zatímco 21% bylo proti.

„Hlasování tedy dokazuje to, co jsme už věděli“, řekl k výzkumu Richard Cage, zakladatel organizace Architekti a inženýři pro pravdu o 11. září. „Většina lidí, která viděla pád budovy č. 7, má problém uvěřit tomu, že padla následkem požáru. Prostě to na přirozené zřícení nevypadá. A to hlavně proto, že všechny sloupy, o které se budova opírala, jako by v okamžiku zmizely, takže se budova pěkně symetricky a volným pádem složila k zemi. A i dalších důkazů pro řízenou demolici je nespočet. A čím více lidí je o budově č. 7 informováno, tím více jich žádá nové vyšetření celého případu.“

Kampaň nazvaná ReThink 9/11 žádá nové vyšetření nejen pádu budovy č. 7 WTC, ale i pádu dvojčat WTC(Twin Towers), do kterých, na rozdíl od budovy č. 7, narazila letadla, a organizace YouGov.Amerca už od tisíců dobrovolných dárců sebrala 225 000 dolarů na prosazení tohoto šetření.

Překlad: Lubomír Man