Proč musel rezignovat M. Flynn

Pozorovatelka
19.2.2017 AE News
Proč musel rezignovat generál M.Flinn? Mají globalisté pro realizaci svých cílů správné lid? Bude pokračovat Pax Americana?


V nedávném rozhovoru pro čt24 H. Kissinger mimo jiné řekl slova ve smyslu: „Nikdo nestuduje historii, proto nejsou kádry“. Tím pro mě mezi řádky řekl, že globalisté nemají pro realizaci svých cílů správné lidi, resp. mají jen takové, kteří nejsou schopni chápat cíle globalistů v dlouhodobých perspektivách. Proto nezbývá, než pracovat s těmi, kteří jsou, ovšem s tím, že je nutné je vést – což je případ D. Trumpa, vedeného H. Kissingerem.

Z dlouhodobé perspektivy je současným cílem globalistů odstavit Spojené státy z pozice hegemona světa spolu se zrušením Pax Amerika – světa podle Ameriky. Za dobu od pádu komunismu, a tím od konce bipolárního dělení světa, tato vize v USA silně zakořenila bez ohledu na demokraty či republikány a bylo jasné, že pouze velmi silná a nezávislá osobnost si může poradit s úkolem, jak tuto vizi ukončit. Taková osobnost měla přijít poté, co globalisté centrum světové moci přenesli do Číny a poté, co člověk globalistů Obama po dvě volební období pracoval na úpadku USA. Ambiociozní D. Trump, který v minulosti byl členem jak demokratů tak republikánů, aniž by si k některé straně vytvořil pevnější vazby, k tomu sebestředná buldočí povaha, která se nezalekne žádného nepřítele, byl dokonalým kandidátem (a nepochybuji, že dávno k tomu vyhlídnutým).

D.Trump a M.Flynn

D. Trump přijal politiku izolace, se kterou chce vytvořit novou silnou Ameriku a není důvod mu nevěřit, že je to jeho upřímná ambice. Jestli si uvědomuje, že tím současně plní úkol globalistů k odstavení USA ze světového dění a že jsou pro něj připraveny další úkoly, ke kterým má být veden H. Kissingerem stejně, jako už v předvolební kampani, je nyní nepodstatné. Podstatné je, že na prezidenta kandidoval a že globalisté jej volbami dovedli až k vítězství především proto, že k odstavení neoconů lepšího člověka nemají – proto je jejich člověkem, ať už vědomě či nevědomě. A pokud jde o tento úkol, D. Trumpovi je třeba fandit a – paradoxně – je třeba fandit i globalistům, kteří nad nim v tomto směru drží ochrannou ruku. A ač je to úkol velmi náročný, po celou předvolební kampaň i ve dnech po inauguraci D. Trump veškeré tlaky ustával tak, jak je mu vlastní – s arogantně sebevědomým nadhledem a přehledem (což v tomto případě bylo ku prospěchu věci). Vše se ale změnilo po aféře „Flynn“, kdy D. Trump byl nejdříve až téměř beze slov (stručné věty na twitteru), aby se z něj následně stal zuřící hurikán (tisková konference).

 

Michael Flynn a Donald Trump – proruské postoje

Michael Flynn je zásadní postavou Trumpovy zahraniční politiky. Jako šéf branné zpravodajské agentury DIA (ta je přímo podřízena prezidentovi a má trochu jinou roli než klasická vojenská špionáž) působil už za B. Obamy v roce 2012, ten jej však ve stejném roce odvolal – příčinou měly být neshody ohledně Sýrie. Od podzimu 2015 působil jako poradce D. Trumpa pro zahraniční politiku a ještě v červenci 2016 s ním bylo počítáno na post viceprezidenta, kde nakonec dostal přednost Mike Pence. Od 20. ledna 2017 působil jako ředitel DIA (Defense Intelligence Agency) a poradce prezidenta pro národní bezpečnost a jako nejkratší dobu fungující ředitel ve funkci skončil po 24 dnech – 13. ledna 2017.

Pro odpůrce D. Trumpa byl M. Flynn od začátku nejkritičtější postavou, a to vzhledem k jeho kontaktům s V. Putinem, s Ruskem a celkově kvůli proruským postojům. Nejvíce propíranou záležitostí se stal telefonát M. Flynna s ruským velvyslancem z prosince 2016, který ho nakonec stal místo. Čímž jsme u současné aféry, kdy pod tlakem událostí Flynn rezignoval a svůj odchod zdůvodnil tím, že nedopatřením nesdělil viceprezidentovi Miku Penceovi úplné informace o kontaktech s Rusy, když ještě před prezidentskou inaugurací s ruským velvyslancem Sergejem Kisljakem údajně měl jednat o amerických sankcích proti Rusku. Což Flynn nejdříve popřel, ale později přes svého mluvčího uvedl, že o sankcích s velvyslancem mohl hovořit, ačkoli si to nyní nevybavuje.

Ač jde o záležitost už nějakých šest týdnů starou (Obama sankce zavedl 29. prosince), až nyní vedla k rezignaci M. Flynna? Jestli mnozí tuto kauzu nazývají „pseudokauzou“, souhlasím a jestli D. Trump na tiskové konferenci řekl, že „Rusko je lest“, opět souhlasím. A s čím naopak nesouhlasím, pak s tvrzeními, že za rezignací M. Flynna stojí neoconi a jestřábi, tzn. státní elita USA. Jistě, bez její pomoci by cíle nebylo dosaženo, tady ale za zásadní považuji to, že D. Trump v boji s domácí elitou ztratil pro tento případ ochranu globalistů. Ještě jinak – že globalisté naopak použili neocony proti Trumpovi. A D. Trumpovi nezbývalo, než sklopit uši a splnit, co je od něj žádáno – a hodit M. Flynna přes palubu. A to přesto, že jak D. Trump tak M. Flynn zastávali pro ruské postoje, tzn. globalisty žádoucí.

 

Michael Flynn a Donald Trump – protiíránské postoje

Už ve své předvolební kampani se D. Trump netajil svými pro izraelskými a tím anti íránskými postoji. Podpora B. Netanjahua, Jeruzalém jako hlavní město Izraele, podpora výstavby izraelských osad na palestinském území na straně jedné a kritika jaderné dohody spojená až s voláním po jejím zrušení na straně druhé. Na rozdíl od proruských postojů tyto nebyly a nejsou v zájmech globalistů – s tím, jak chtějí ukončit hegemonii USA, chtějí ukončit i jejich vliv na Blízkém východě. A to především a v prvé řadě má být konec vlivu Izraele a jeho spojenců (obzvláště Saúdské Arábie) a naopak posílení vlivu Íránu.

Ale jak jsem psala v úvodu o slovech H. Kissingera – „nejsou kádry“, je tedy nutné brát, co je a pak usměrňovat. A protože stejné proizraelské a tedy antiíránské postoje zastává i M. Flynn, tzn. nejvyšší prezidentův poradce pro zahraniční politiku, zde by bylo nutné usměrňovat nadvakrát. Než se tak ovšem stalo, resp. než globalisté přistoupili k nějakému řešení, udělali test. Tak si totiž s odstupem času vysvětluji, proč Írán za deset dnů po inauguraci D. Trumpa provedl zkoušku balistické střely (ta nemá vliv na jadernou dohodu uzavřenou světovými mocnostmi s Íránem, protože do této kategorie zbraní nespadá) a ke zkoušce se přihlásil a potvrdil ji!

A co následovalo? Následovala řeč M. Flynna z 2. února, nazvaná jako varování Teheránu, kterou si dle mého nad sebou podepsal ortel:

Michael Flynn varuje Írán, že toto je oficiální reakce na provokativní test balistické raketové střely. „Administrativa D- Trumpa odsuzuje tento krok Íránu, který ohrožuje bezpečnost, prosperitu a stabilitu v oblasti Blízkého východu i mimo ní a ohrožuje americké životy v ní“. Poukázal také na útok Houithů u pobřeží Jemenu na plavidla Saúdské Arábie. Flynn dále uvedl, že Írán se po osmi letech slabé a neúčinné Obamovy administrativy cítí povzbuzen, když se Obamově administrativě nepodařilo adekvátně reagovat na íránskou podporu terorismu a jiná porušování mezinárodních norem, ale že to se za vlády D. Trumpa změní.

Text Flynnovy řeči D. Trump následně zveřejnil na svých stránkách:


Zdroj zde

Ale tím to neskončilo a hned další den, 3. února, Spojené státy uvalily sankce na 13 jednotlivců a 12 společností v Íránu. V odpovědi na otázku, zda v reakci zvažuje i vojenské možnosti, Trump novinářům řekl, že „nic není vyloučeno“.
 (zdroj a více zde)

Ve stejné době se Rusko vyjádřilo, že se nenechá zatáhnout do protiíránských postojů a lituje sankcí proti Íránu, zatímco íránský prezident o D. Trumpovi hned po zákazu vstupu do USA lidem ze sedmi islámských zemí pronesl symbolickou větu : „Politický nováček, který nejprve musí pochopit, oč ve světě jde“.

Ale to stále není celé. Schůzku D. Trumpa s B. Netanjahu, která se uskutečnila 14. ledna (den po rezignaci M.Flynna!) měl domlouvat právě M. Flynn a dokonce se schůzky měl zúčastnit a to dokonce i se zetěm D. Trumpa, vrchním poradcem Bílého domu Jaredem Kushnerem.

Ještě před touto schůzkou Trumpem jmenovaný šéf CIA M. Pompeo navštívil 10. února Rijád, aby tam saúdsko-arabskému korunnímu princi předal medaili za zásluhy SA v boji proti terorismu

Šéf CIA M. Pompeo a saúdský princ Mohammed bin Nayef bin Abdulaziz al-Saud v Rijádu

Ze stejné doby jsou dále zprávy o vytváření antiíránské aliance arabských států na způsob NATO, která by úzce spolupracovala s Izraelem. Tvořit ji mají Saúdská Arábie, Spojené arabské emiráty, Egypt a Jordánsko, další země arabského světa se mohou tohoto projektu rovněž účastnit.

Všechny tyto aktivity probíhaly už před schůzkou D. Trumpa s B. Netanjahu, na které údajně více než téma izraelsko- palestinských vztahů měla být probírána otázka dalších antiíranských kroků. Ještě 13. února deník Jerusalem post informoval, že M. Flynn se jednání zúčastní a že Bílý dům považuje jeho přítomnost za rozhodující, za pár hodin však došlo k rezignaci M. Flynna. A to za okolností, které lze označit za dramatické – od první informace k tomu vedoucí, tzn. od článku ve Washington Post z 9. února, uplynuly jen čtyři dny, přičemž do posledních chvil měl M. Flynn podporu jak M. Picea tak D. Trumpa.

Celá kauza dostala nový rozměr poté, co americký novinář arménského původu, romanopisec (film Labyrint lží s L. Di Capriem či politická opera The New Prince), příležitostný fejetonista pro Washington Post a držitel Pulitzerovy ceny David Ignatius, kauzu 12. ledna aktualizoval a posunul tak, že hned druhý den Bílý dům reagoval uspořádáním tiskové konference s tiskovým mluvčím D. Trumpa Seanem Spicerem. Ta se nesla už v natolik nervozním duchu, že jako hlavní z ní vyzněl požadavek Spojených států, aby Rusko vrátilo Krym.

Tiskový mluvčí D. Trumpa S. Spicer, brífink 13. února 2017

Tiskový mluvčí D. Trumpa S. Spicer, brífink 13. února 2017

V pondělí 13. února v amerických mediích vyvrcholily spekulace o Flynnově osudu obzvláště poté, co Trump příslušné dotazy novinářů ignoroval. Několik hodin poté před novináře předstoupila Trumpova přední poradkyně Kellyanne Conwayová, která prohlásila, že Flynn má prezidentovu plnou důvěru. Krátce poté však mluvčí Bílého domu Sean Spicer sdělil, že Trump situaci řeší.

Za mnohem důležitější ovšem považuji, že David Ignatius kromě toho, že vším se jeví být člověkem globalistů, má také mít bohaté kontakty na CIA, jejímž je zcela nekritickým obhájcem. A je to tentýž Ignatius, který se velmi kriticky vyjadřuje k muži č. 1 Donalda Trumpa, ke S. Bannonovi a jeho Breitbart. V článku „Pro Bannona hra teprve začala“ popisuje, jak tento muž prací pro Goldman Sachs nejdříve velmi zbohatl. aby se z něj po krachu 2008 stal zastánce revolucí, po kterých velmi touží. Což potvrzuje i nedávná zpráva, že S. Bannon v rámci 80 letých cyklů nyní očekává apokalyptickou světovou válku, ke které dojde mezi Západem a Východem (Čínou) a ze které vzejde Generace nula, což je název dokumentu S. Bannona.

S. Bannon, D. Trump a M. Flynn

A zmiňuji to proto, že jestliže se na rezignaci M. Flynna svojí měrou podílel D. Ignatius, svou roli sehrál i S. Bannon, neboť to měl být on, kdo měl s M. Flynnem o víkendu povečeřet a poté D. Trumpovi doporučit, aby M. Flynna zkusil podržet, ale pak ho nechal jít.

M. Flynn – proruský a současně protiíránský postoj je neslučitelná kombinace

Proruský postoj je M. Flynnovi vyčítán od doby, co se v prosinci 2015 v Moskvě zúčastnil slavnostní večeře k výročí vzniku ruské tv RT, kde se setkal i S Putinem. A protože sbližování USA a Ruska je pro globalisty žádoucí, byl v tomto směru jejich člověkem.

Totéž však neplatilo pro jeho antiíránský postoj, který měl zajít až tak daleko, že M. Flynn se měl co nevidět dostat k tajným dodatkům o jaderné dohodě s Íránem. Ty mají být utajovány proto, že Obama v rámci jaderné dohody přistoupil na podmínky tak nevýhodné, že kdyby byly zveřejněny, v USA by dohoda schválením neprošla. A tyto dodatky se údajně M. Flynn chystal zveřejnit jako trumf pro Trumpa – a Izrael. A vším se zdá, že to byl hlavní důvod, proč musel M. Flynn tak náhle (a den před schůzkou s Netanjahuem) skončit.

Ale aby to bylo ještě komplikovanější, ač se antiíránský postoj M. Flynna zamlouval Izraeli, totéž už neplatilo pro jeho proruský postoj. Izrael si je vědom, kolik tajných materiálů se za léta jeho spolupráce s USA nahromadilo a nyní se obával, že přes M. Flynna by se mohly informace dostat do Ruska a z Ruska – k Íránu. Ze stejného důvodu měly americké tajné služby varovat Izrael aby D. Trumpovi nepředával žádné tajné informace.

B. Netanjahu a D. Trump, tisková konference

Netanjahu m.j. řekl, že mnoho dalších zemích na Středním východě sdílí stejné obavy z Íránu, jako Izrael a USA. „Existují mnozí v regionu, kteří vidí nebezpečí íránské hrozby,“ uvedl premiér s tím, že nastal čas „odvrátit íránskou agresi“ (více a video).

 

Shrnutí

Nelze samozřejmě vyloučit, že odstavení M. Flynna bylo pouze vnitřní záležitostí USA a že za ním stáli neoconi, v tom případě se ale nabízí otázka, proč kauzu odposlechů nepoužili už dříve a už dříve ji nedotáhli do současných rozměrů – obzvláště, když to nebylo poprvé, co o ní stejný Washington post psal. A vypadá to, že současný rozměr kauza nabrala až po té, co o ní 12. února napsal David Ignatius – po jeho článku Bílý dům druhý den uspořádal tiskovou konferenci mluvčího D. Trumpa S. Spicera a za několik dalších hodin byl M. Flynn postaven před nutnost rezignace. Za takovým spádem událostí by mohla stát americká proizraelská lobby, mě to ale v souvislosti s varovným projevem M. Flynna vůči Íránu 2. února přijde jako práce globalistů, kteří obětovali Flynnův proruský postoj v zájmu umlčení jeho antiíráských postojů. A v zájmu neodhalení případných detailů jaderné dohody s Íránem.

V tomto názoru mě utvrzuje reakce D. Trumpa, který v prvních hodinách jako by ztratil řeč (pouze několik krátkých rekcí na svých stránkách), aby vzápětí spustil křik i na něj nevídaný (tisková konference ). A to obzvláště poté, co deník New York Times (údajně deník globalistů) publikoval článek, že v Trumpově týmu je spousta dalších lidí, kteří měli kontakty s Ruskem. Což se dá chápat jako varování – „kdo v politice vůči Íránu půjde ve šlépějích Flynna, skončí jako on“. Další věc, která se z následné tiskové konference D. Trumpa dala vypozorovat, bylo zoufalství. Buldočí vztek tam sice zůstal, ale suverenita, s jakou D. Trump dosud vystupoval proti neoconům, ta už nebyla „ono“. Mým pohledem se D. Trump poprvé setkal s mocí, které se – ať už vědomě či nevědomě – rozhodl sloužit. S mocí, která ho potřebuje k porážce neoconů a v tom má její ochranu, ale která jej ve všem dalším bude usměrňovat, varovat a nebude-li zbytí, z pozice, do které mu pomohla, jej odstraní.

Jestli ovšem někdo uvěřil, že zvolení D. Trumpa bylo porážkou globalistů, odstavení M. Flynna je ukázkou, že D. Trump je stejnou loutkou, jako všichni prezidenti před ním. A zrušením M. Flynna potvrdil, že loutkou poslušnou. Když na tiskové konferenci řekl, že „Rusko je lest“, měl tím jistě na mysli to, že ve skutečnosti šlo o Írán. Což následně potvrdil, když řekl, že „nikomu nebude říkat, co udělá s Íránem“ – ale tady začíná být situace vážná, protože to lze vnímat tak, že sice v případě Flynna poslechl, ale více poslouchat nehodlá! A že tedy se antiíránských postojů nemíní vzdát. A má-li si mezi dvěma neslučitelnými postoji – na jedné straně s Ruskem a na druhé proti Íránu – vybrat, pak volí druhou možnost.

Toto dilema bylo z jeho tiskové konference nejzásadnější informací a ač říká, že spolupráce s Ruskem je dobrá věc, kroky jeho administrativy v následujících dnech jsou potvrzením, že spolupráci s Ruskem je připraven obětovat ve prospěch podpory Izraele, Saúdské Arábie a dalších arabských antiíránských zemí. Čímž pohřbívá nejen ten úkol globalistů, aby s Ruskem vytvářel přátelské vztahy, ale i ten, že má ukončit existenci NATO či izolovat USA od Evropy.

Mike Pence na bezpečnostní konferenci v Mnichově 18.2.2017

Mike Pence na bezpečnostní konferenci v Mnichově 18.2.2017 – „USA poženou Rusko k zodpovědnosti“. „Slib prezidenta Trumpa zní: Budeme stát po boku Evropy, dnes a každý den. Mír přichází jen skrze sílu. Mohu vás ujistit, že pod vedením prezidenta Trumpa budou Spojené státy silné, silnější než kdy dříve,“ poznamenal viceprezident. Za Trumpovy vlády také Amerika nikdy nedovolí, aby Írán získal jadernou zbraň. Spojené státy podle Pence ještě posílí svou armádu – projev zde

Na poslední kroky D. Trumpa nadšeně reaguje NATO a pokud jde o Česko, velmi výstižně to komentoval Jiří Pospíšil ve včerejších UK čt24, když se vyjádřil ve smyslu: „Status quo je zachováno, to je dobrá zpráva“ .

 

Poráží D. Trump globalisty?

Chtělo by se zatleskat, že antiíránskou politikou D. Trump vystupuje proti globalistům a že jeho podpora Izraele, Saúdské Arábie a dalších antiíránských zemí bude záchranou světa před islamizací. Ale nejde tím ve skutečnosti o udržování Pax Americana – života podle Ameriky a s Amerikou v čele světa? A jakou roli v tom má sehrát Rusko? Nepřidalo-li se k USA proti Íránu, má se smířit s tím, že USA budou vystupovat i proti Rusku? A za tím účelem budou udržovat a posilovat NATO? Má tím snad Rusko pohřbít veškeré své aktivity v Sýrii a pozici, kterou si jimi ve světě – a vůči globalistům – vybudovalo? Na alternativě zazněl názor, že Rusko si musí vybrat, jestli bude na straně USA nebo na straně Íránu. Já nesouhlasím a dovolím si tvrdit, že to USA si musí vybrat, jestli budou na straně Ruska anebo na straně Izraele (a Saúdské Arábie atd.). A k obhajobě tohoto svého názoru doplním, že v některých plánech jsem na straně globalistů. A tam patří i jejich plán, že dost bylo Pax Americana!

Nemluvě o tom, že neposlušnost, kterou D. Trump právě rozehrál, je jak pro svět tak pro něj nebezpečná, ale především hloupá a že naopak je třeba tleskat Rusku, že na ní neskočilo. Udržování status quo a la Pax Americana je totiž v současnosti naprosto nereálné, protože Spojené státy už nikdy nebudou mít ani tolik zdrojů ani tak velkou armádu, aby si takovou pozici ve světě udržely. Století Ameriky je dávno to tam a jenom blázen by uvěřil, že záchranou potápějícího se Titaniku zachrání i sebe (a Putin takovým bláznem, na rozdíl od Trumpa, není).

Perlička na závěr

Na závěr ještě perlička, proč je M. Flynn považován za putinovského člověka – zúčastnil se totiž slavnostní večeře v Moskvě k výročí vzniku ruské televize RT v prosinci 2015, na obrázku sedí vedle V. Putina:

Kdo na obrázku zaregistroval i Cyrila Svobodu, tak ano, je to on, více o tom zde. S Cyrilem Svobodu souvisí ještě taková zajímavost, že hned po amerických volbách, a to v prosinci 2016, prohlásil, že nyní začne americké sbližování s Ruskem, více o tom zde

A k tomu, jak jsou události řízeny dávno předem, přidávám ještě jednu perličku? M. Flynn se už v červenci 2016 vyjádřil v tom smyslu, že NATO skončí, více o tom zde

Perličkami na závěr chci říct, že plány jsou předem dané, pouze se vždy hledají lidé, kteří je budou realizovat. A tady jsem u úvodu a u slov H. Kissingera, že „nejsou kádry“. D. Trump je z nouze ctnost – tedy žádný myslitel na způsob Putina, který se v historických souvislostech vyzná – a jestli o něj všeobecně panují obavy, myslím, že nikdy k nim nebyl větší důvod, než právě nyní, kdy se bez ohledu na kauzu M. Flynna rozhodl pokračovat v jeho šlépějích.

-Pozorovatelka- 19.02.2017