Putin je zabiják

Jaromír Petřík
7. 2. 2017     
jaromirpetrik
Prohlásil moderátor televize Fox News O’Reilly při svém rozhovoru s americkým prezidentem Donaldem Trumpem, čímž chtěl zřejmě co nejvíce zapůsobit na nízké pudy rusofobních diváků. Donald Trump jej usadil slovy: „My tady také máme mnoho zabijáků. Myslíte si, že je naše země nevinná?“ zde Zajímavá úroveň „práce“ amerických mainstreamových médií. Poté, co Donald Trump před celým světem prohlásil, že CNN je lživé médium a jeho šéf je lhářem, tak se dostává do konfliktu se zástupcem dalšího média, jehož hlavní „informační“ náplní je šíření nenávisti proti Putinovi a Rusku. Rusofobové předhazují Putinovi Čečensko, Gruzii či Ukrajinu. Jak to bylo ve skutečnosti?
Články vkládáme z  různých míst, nemáme redakci, nemůžeme dělat každou chvíli porady a tak se stalo, že jsme dali ve stejnou chvíli stejný článek a přišli na to až ráno, kdy je kvůli několika inteligentním komentářům škoda vymazat článek i s komentáři. Jinak to v tomto systému nejde. Stále ještě nemáme nový web. Omlouvám se čtenářům, kteří mají problém to pochopit. I. D.

V případě Čečenska měl Putin nečinně přihlížet k vraždění a terorizování občanů ruské národnosti a přehlížet útoky čečenských muslimských radikálů na území Ruska? V případě Gruzie měl přihlížet, jak gruzínská vojska zabíjejí občany ruské národnosti na území Jižní Osetie? A v případě Ukrajiny snad svrhl legitimního ukrajinského prezidenta a nelegitimním pučistům rozkázal, aby vojensky zlikvidovali ty obyvatele Donbasu, kteří odmítli tyto nelegitimní pučisty uznat za svoje nové vládce?

Naproti tomu, jak je to s USA?

Co jejich vojenská agrese ve Vietnamu, který USA nijak neohrožoval?

Co jejich vojenské napadení Srbska, Iráku a Libye?

Můžeme mluvit o milionech mrtvých a zcela rozvrácených zemích.

A co prezidentská kandidátka Hillary Clintonová?

V březnu 2011 Clintonová přesvědčila amerického prezidenta Obamu o nutnosti vojenské intervence v Libyi, a to i přes odpor amerického ministerstva obrany, které se k vojenské intervenci stavělo odmítavě. https://cs.wikipedia.org/wiki/Hillary_Clintonov%C3%A1

Nezaslouží si spíše Hillary Clintonová „titul“ zabiják?

A zvláště poté, jak se radovala z umučení libyjského prezidenta Kaddáfího, kdy dělala vítězné „wau“ a později mávala jeho revolverem? http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/zahranici/radost-z-dopadeni-kaddafiho

Myslím si, že by pro objektivitu bylo dobré, aby se moderátor americké televize Fox News vyjádřil nejen k její osobě, ale i k politikům jako M. Albright, G. Bush jr., Bill Clinton a další. Jejich útočné války proti zemím, které USA nijak neohrožovaly, jsou snad dostatečně prokázané.

Nebo snad země Srbsko, Irák či Libye nějak USA či kohokoliv z členů NATO ohrožovaly?

Zajímavé, že západní mainstreamová média tento vyloženě nepřátelský výpad proti Vladimírovi Putinovi příliš nekomentují a ještě jsem nečetl, že by moderátora O’Reillyho za jeho výrok kritizovala. Naopak se pustila do Trumpa pro jeho odpověď:„Existuje spousta vrahů. Myslíte si, že naše země je tak nevinná?” Vůdce republikánské většiny v Senátu Mitch McConnell uvedl, že ruský prezident je kriminálník. Nejméně tři republikánští senátoři a několik dalších konzervativců Trumpova slova odsoudilo, nebo se od prezidenta přímo distancovalo.

Umíte si ale vážení čtenáři představit ten cirkus ve všech západních mainstreamových médiích, kdyby nějaký ruský moderátor v rozhovoru s Vladimírem Putinem označil za zabijáka třeba Hillary Clintonovou?

V tomto případě by navíc toto vyjádření bylo pravdivé, protože Hillary Clintonová má svůj díl viny na vojenském napadení Libye, jehož výsledkem jsou desetitisíce mrtvých, miliony uprchlíků a zcela zdevastovaný stát.

Jenže cílem útoku je Putin a Rusko, takže jakákoliv metoda je pro podobné manipulátory a lháře dobrá.

Jen se potom její autoři nesmí divit údajné účinnosti proruské propagandy, protože oni sami ji už lépe dělat nemohou.

I lhát se totiž musí umět…