Šojgu: Rusko a USA mohou zahájit společnou akci útokem na Rakku

22. 2. 2017        zdroj
Rusko a USA jsou schopny zahájit společné akce proti mezinárodním teroristům útokem na syrskou Rakku, řekl ministr obrany RF, armádní generál Sergej Šojgu, uvádí RT. V syrském městě Rakka “je všechno jasné, všechno zřejmé, nejsou žádné rozpory o tom, kdo tam je”. “Naším úkolem je sjednotit úsilí. Máme pro to všechny možnosti. Máme společného nepřítele – mezinárodní terorismus. My i Američané jej uznáváme za nepřítele”, zdůraznil Sergej Šojgu.


Ministr obrany RF poznamenal, že pro začátek práce na boji proti teroristům v Rakce “je nutné, aby nás slyšeli a chápali … Je nutné zastavit se, sednout si a začít normálně mluvit”.

Dříve Sergej Šojgu uvedl, že v nejbližší době budou dokončeny práce na mapě Sýrie s údaji o dislokaci nesmiřitelných teroristů a umírněné opozice, která se připojila k příměří.

Stojí za zmínku, že 21. února agentura Reuters oznámila, že Washington zmrazil program pomoci ozbrojeným skupinám, které organizačně patří k takzvané Svobodné syrské armádě. V rámci tohoto programu dostávaly nezákonné ozbrojené skupiny finance, absolvovaly výcvik na zacházení se zbraněmi, včetně s protitankovými řízenými raketovými systémy americké výroby.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová