The Guardian: “Ruští hackeři mohou zničit západní demokracii”

5. 2. 2017     zdroj  The Guardian
Britský list The Guardian je připraven veškerými svými propagandistickými silami podpořit Ministerstvo obrany Spojeného království v boji na život a na smrt (kybernetickou) s takzvanými ruskými hackery. “Ministr obrany Velké Británie Michael Fallon se domnívá, že NATO by mělo začít boj proti ruskému hackerství, které je opravdu naladěno na podkopání demokracie v USA a západní Evropě, napsal korespondent listu Ewen MacAskill. Fallon obviňuje Rusko z útoků nejen na USA, ale i na Francii, Holandsko, Bulharsko a na Černou Horu, která se chystá vstoupit do Severoatlantické aliance”.


Podle ministra “učinilo Rusko dezinformaci svou zbraní. V tomto smyslu jsou kybernetické útoky formou podkopání nejdůležitější struktury demokratického mechanismu”.

Po přečtení této sentence Fallona patrně musí všichni Britové konečně pochopit, co za křehkou věc je ta západní demokracie, a vystoupit jednotnou frontou na její obranu.

“Proto je v našich i evropských zájmech zachovávat sílu NATO, zadržovat Rusko a přesvědčit ho, aby se vzdalo této cesty”, cituje autor ministra. NATO a Západ musí udělat vše pro to, abychom bojovali proti fiktivní realitě, vytvářené Ruskem s pomocí dezinformace, produkované v sovětském duchu a masově umísťované v informačním prostoru stejným způsobem, jako tomu bylo za Sovětského svazu. Musíme čelit Putinově verzi sovětské Pravdy, nutit pravdu, aby předcházela informaci, jež je poskytovaná RT a Sputnikem.

A pak podle autora nastoupí pro celý svět všeobecná pohoda. Ale Rusko k ní nebude mít žádný vztah. “Existují oblasti, v nichž Západ může spolupracovat s Ruskem a právě to činí. Ale v žádném případě Rusko, které si přeje, aby se stalo strategickým soupeřem Západu, nemůže počítat se vztahy v běžném režimu”.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová