Hnusná byla totalita, když její poslanci pracovali zadarmo! Dnes po sametu v rámci pravdy a lásky, co zvítězí nad lží a nenávistí, berou zástupci lidu měsíčně cca 150 tisíc netto…

Břetislav Olšer
6.3. 2017   Rukojmí
Omyl, není to hoax pro pornografické Evropské hodnoty, nýbrž zatraceně pravda nejpravdivější; začněmě proto na konci šárády, které se říká Kocourkov á la Sněmona ČR. V roce 2016 činil plat poslance 65 700 korun hrubého, aby o rok později vzrostl jeho měsíční příjem na 71 000 korun…
Společně s tímto platem je přiznána i náhrada, která se loni pohybovala mezi 34 200 – 46 300 korunami, nyní mezi 36 900 – 51 100 korun hrubého. Podtrženo sečteno, poslanec si přilepší přesně o 7 400 korun…

A jaké a kolik nyní existuje druhů poslaneckých náhrad a jejich maximální čerpání za rok? Na reprezentaci je to 109 200 korun, povolené cestovní náhrady jsou až 409 200 korun, k tomu na administrativní a odbornou práci dalších 170 436 korun. A ještě prkotina; na zajištění služeb asistentů je to pak 468 000 korun.

A kde má poslanec a za kolik spávat? Ročně na ubytování, pokud není poslanec z Prahy, má nárok na 204 000 korun, na telefonní poplatky 60 000 korun a na pronájem kanceláře a vybavení až 386 400 korun… A jsou zde ještě další funkce a funkcičky v duchu rčení, že zadarmo ani poslanec nehrabe. Velmi důležitým článkem státního aparátu je též pozice předsedů rozličných výborů; každý z nich pobíral loni plat 92 500 korun. Jejich plat se letos zvýší na rovných 100 000 korun. Náhrady i jejich zvýšení jsou stejné jako u poslanců.. Zmíněnému předsedovi tak na výplatní pásce přibude dalších 9 600 korun… Nejchudší poslanec Marek Benda…

A nyní na počátek stavu věcí veřejných, kdy ještě pravda a láska vítězily nad lží a nenávistí:

TO BYLO OBDOBÍ POSLANCE A JEHO VÝPLATNÍ PÁSKA PRO ROK 2017 A NYNÍ VÝŇATEK ZE ZÁKONA O FEDERÁLNÍCH POSLANCÍCH PŘED ROKEM 1989:
§ 23 (1) Předsednictvo Federálního shromáždění stanoví, že poslanec vykonává svou funkci bezplatně.
§ 23 (2) Poslanec nesmí být pro výkon své funkce zkrácen na právech a nárocích vyplývajících z jeho pracovního nebo obdobného poměru.
§ 23 (3) Organizace, v níž je poslanec v pracovním nebo obdobném poměru, je povinna poskytnout mu pracovní volno pro výkon jeho funkce ve Federálním shromáždění i ve volebním obvodu. Poslanci náleží za dobu pracovního volna náhrada ušlého výdělku, kterou mu vyplatí organizace. Požádá-li o to organizace, uhradí jí ušlý výdělek poslance Kancelář Federálního shromáždění. Poslancům, kteří nejsou v pracovním nebo obdobném poměru, poskytuje se náhrada ušlého výdělku z rozpočtu Kanceláře Federálního shromáždění.
§ 23 (4) Rozhodlo-li předsednictvo Federálního shromáždění o uvolnění poslance, může mu přiznat funkční odměnu odpovídající rozsahu uvolnění a závažnosti úkolů, pro něž byl uvolněn. Funkční odměna se vyplácí vedle náhrady ušlého výdělku.
§ 24 (1) Poslanci náleží na úhradu výdajů souvisejících s výkonem poslanecké funkce náhrada, která nepodléhá dani ze mzdy. Výši podílového započítávání poslaneckých náhrad pro výpočet důchodového zabezpečení stanoví předpisy o sociálním zabezpečení.http://www.zakony.cz/zakony/1989/1/zakon-032-1989-Sb-zakon-o-poslancich-federalniho-shromazdeni-SB1989032

Je to tedy hoax, když budeme tvrdit, že kam se na současnou Sněmovnu ČR hrabe totalitní politika se svými nároky na vyžití poslanců, kteří jen jako komunisté a členové Národní fronty pod velením ÚV KSČ měli „okrádat svůj národ“…? Hodně by o tom mohl mluvit třeba Miroslav Kalousek, který roce 1984 získal titul inženýra, když už byl členem Československé strany lidové, aby se společně s komunisty stali součástí Národní fronty ČSSR, jež byla řízena ÚV KSČ.

Svoje selhání, když v roce 2006 nabídl koalici se socialisty a komunisty, zdůvodnil: „Udělal jsem něco, co omluvit nelze. Neměl jsem na vybranou. Mohl jsem tiše chcípnout v křoví. Byla to provokace, byla to hra. Kdybych neudělal nic, tak další vývoj byl neskonale dramatičtější…” Není to rovněž „normalizační kariérismus“, když mu hrozilo, že chcípne bez práce v křoví…?

A jak se např. v Nečasově vládě zacházelo s penězi daňových poplatníků? Nejvíc o tom ví jeho intimní přítelkyně (nyní manželka) a bývalá prodavačka Jana Nagyová z továrny Chodos v Chodově, kde pracovala od května 1984 do srpna 1993…? Z hlavní kantýny se pak vyšvihla do účtárny a pokračovala, až dosáhla svého. Bývalá mzdová účetní chodovského Chodosu poprvé přivoněla k politice, když se v roce 1996 stala oblastní manažerkou ODS v Karlových Varech a asistentkou senátora Vladimíra Kulhánka. Právě v této funkci ji na manažerské konferenci ODS potkal Nečas. Nagyová byla organizačně schopná, navíc večer ráda sedávala na baru.

V září 2005 z ní Nečas udělal šéfku provozu Hlavní kanceláře ODS a o rok později, po volbách, už mu jako ministru práce a sociálních věcí vedla kancelář; v roce 2009 přidala rady v sociální politice, a to včetně pražského magistrátu; o rok později rozšířila poradenský rádius i na ministerstvo obrany; a pak se stala ředitelkou kabinet premiéra.

Bývalá šéfka kabinetu Nečase Jana Nagyová byla svým nynějším mužem také štědře odměňována. Mezi roky 2010 a 2012 pobírala přes 900 tisíc korun ročně a její odměny za toto období přesáhly částku 2,4 milionu korun. Nejvyšší odměnu dostala za rok 2011, a to konkrétně 1,22 milionu. Měsíčně odměny skoro 230 tisíc.
To už si žila se vším všudy skoro jako carevna Kateřina. Zdůvodnění těchto financí měl Nečas vždy po ruce;  byly to prý peníze za vysoké a profesionální nasazení při organizaci a spolupráci při jednáních, která probíhají mimo stanovenou pracovní dobu, a při nichž vždycky dřela jako kůň. 
A ty fyzické energetické výdaje, zejména při diktování přímo do pera. Ale o platy přece nejde, jde o to vyfabrikovat nějaký takzvaný skandál. Částka Nečasovi nepřiměřená nepřijde, na žádost o vysvětlení reagoval podrážděně. Je to údajně normální mediální lynč slušného a pracovitého člověka, jehož jediná vina je, že pracuje pro premiéra. Ti další, kteří mají ještě vyšší odměny, média nezajímají, protože nestojí blízko premiéra nebo nejsou žena. Když si prý lidé přečetli o odměnách pro Nagyovou, uráželi ji a hrozili jí fyzickým násilím…
(Nečas se tímto svým konáním podobal skandálu nynějšího kandidáta na francouzského prezidenta Françoise Fillona, který své ženě Penelope, co též dřela jako kůň jako coby jeho asistentka v letech 1988 až 2013, neoprávněně vyplatil 831 440 eur (22,5 milionu korun)…)
Je to tedy hoax, když budeme žasnout, kam že se na současnou Sněmovnu ČR korytářů hrabe totalitní politika se svými nároky na vyžití poslanců, kteří jen měli „okrádat svůj národ“…? Proto byla tak krutá a zlá ta minulá doba v českých luzích a hájích, v nichž se to “amorálními nepravostmi” jen hemžilo; bez nezaměstnanosti, bezdomovců, o vysoké úrovni mj. učňovského školství, rozvinutého strojírenství s jedinečnými výrobky světové úrovně a nízké kriminalitě ani nemluvě…?
Inu, ta hrozná a všechny šikanující totalita; ještě že přišel spasitel Václav Havel a vyvedl naši republiku z toho marasmu. I se svým komunistickým předsedou vlády Čalfou nás postrčili ke světlým zítřkům ve znamení pravdy a lásky, co nyní dosávají na frak od lží a nenávistí v duchu nových pořádků v české legislativě o platech a náhradách poslanců… Jak že je to o těch plných korytech, od nichž dnešního politika neodeženeš ani kdyby mlaskal…?