Ljaško objevil Ameriku: USA se vměšují do vnitřních záležitostí Ukrajiny!

7. 3. 2017     zdroj
Nová americká velvyslankyně na Ukrajině se rozhodla, že nebude jednat v rukavičkách.
Vůdce Radikální strany Ukrajiny Oleg Ljaško obvinil americkou vládu ze zasahování do vnitřních záležitostí Ukrajiny. Napsal to na své stránce na Facebooku 6. března. Ljaška pobouřilo prohlášení velvyslanectví USA o nutnosti zřídit protikorupční soud na Ukrajině co nejdříve.


“Velvyslanectví USA trvá na vytvoření protikorupčního soudu na Ukrajině. Velvyslanectví USA navrhuje kandidáta na auditora činnosti NABU (Národní protikorupční úřad). To je bezohledné vměšování se do vnitřních záležitostí Ukrajiny”, napsal Ljaško.

Poslanec Rady si náhle vzpomněl, že žádný suverénní stát, který si váží sama sebe, by nikdy nedovolil něco takového zahraničnímu velvyslanectví nebo vládě. V případě, že ukrajinské orgány souhlasí s tímto vměšováním, ponižují Ukrajince, domnívá se Ljaško.

Dále se vůdce Radikální strany vyjádřil ve prospěch výstavby “pevné vertikály moci” na Ukrajině, která musí mít vůči občanům odpovědnost.

Připomeňme, že velvyslanectví USA v Kyjevě dříve vyzvalo ukrajinské orgány, aby se zabývaly otázkou zřízení nezávislého protikorupčního soudu v zemi.

Stojí za zmínku, že orgány USA již po mnoho let bezostyšně zasahují do vnitřních záležitostí Ukrajiny. Státní převrat v únoru 2014 na Ukrajině byl proveden za přímé účasti a pod tlakem amerického velvyslanectví a také řady evropských zemí.

Po státním převratu se zvláštní služby USA ještě silněji upevnily na ukrajinském území.

Nehledě na tyto okolnosti, jsou Američané velmi nespokojeni, že “reformy” na Ukrajině jsou velmi pomalé a že jsou v podstatě sabotovány kyjevskými úřady, přičemž míra korupce závratně narůstá a neunese jakékoliv srovnání s dobou Viktora Janukovyče.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová