Zeman rozdělil společnost na normální lidi a proti nim idioty, soudí Ringo Čech. Nějaký bambula hudebník neumí hrát, tak nadává prezidentovi.

F.R.Čech v rozhovoru
7.3. 2017  PL
„Kdo zná Miloše Zemana, ví, že Miloš Zeman je bojovník. A jak známo, český král z boje neutíká,“ jsem si jistý tím, že Miloš Zeman bude znovu kandidovat na českého prezidenta. Jeho konkurentům, o kterých se mluví, vzkazuji, že sice obdivuji jejich odvahu, ale že nemají naprosto žádnou šanci. „A sluníčkáři? Pro ně může být také důvod, že Miloš na Vysočině nesrovnal na hnoji bobky podle velikosti,“ říká Ringo Čech. 


Pokud nebude Miloš Zeman kandidovat, koho byste na jeho místě rád viděl? A jak vidíte šance těch, o kterých se mluví, jako například Horáček, Kubera, Stropnický a další…

Obdivuji jejich odvahu, ale nemají naprosto žádnou šanci.

Jsou rozhodnutí Zemana a pak i výsledek volby důležitými mezníky, které určí další fungování této země, nebo vzhledem k významu jeho funkce fakticky o nic nejde?

Je to významný mezník, protože prezident, jak známo, u nás moc velkou moc nemá, ale slovo Miloše má váhu, bere se v potaz. Miloš prostě svojí politickou velikostí a tím, že má politicky jasno, ovlivňuje mnoho věcí směrem k dobrému.

Mnohdy se mluví o tom, že Zeman rozděluje společnost. Je rozdělení společnosti na obdivovatele a odpůrce Zemana opodstatněné nebo zveličené?

No tak rozděluje – na normální lidi a idioty. To prostě je evidentní.

Jak v poslední době hodnotíte vystupování a různé kroky Miloše Zemana? Když se podíváme například na radost nad vítězstvím Trumpa nebo třeba šťouchance Merkelové a představitelů EU či nesouhlas s Chovancovým „centrem proti propagandě“ – co na tyto jeho kroky a názory říkáte a jak je v nich podle vás úspěšný?

Se vším, co Miloš říká a dělá, se plně ztotožňuji. Jediná věc, kdy jsme trochu v rozepři, a říkám trochu, je názor na skandinávský sociální systém. Já myslím, že je přežitý, hloupý a nemoderní. Skandinávský systém bere lidem skoro všechno a rozdává to i lenochům, darmožroutům. Buď se tento systém zdokonalí, nebo prostě pro mne není přijatelný. Já si myslím, že každému, co jeho jest. Pilnému výsledky jeho práce, lenochovi nakopat do zadku.

A jeden z posledních výroků Miloše Zemana ohledně „stovka denně nikoho nezabije“? Má Miloš Zeman i v tomto směru pravdu? Přece jen, jde tam třeba i o důchodce, nemocné lidi…

Já myslím, že to byl příměr. A že to nelze chápat doslova. Ale v podstatě je to pravda.

Jeho odpůrci nevydýchali i další hlášku ohledně Šumavy, kdy ve sněmovně vzpomínal na ženy, které se připoutaly ke stromům, jež měly být poraženy. „Místo aby je dřevorubci přeřízli…,“ řekl prezident a zatímco někteří přítomní jeho bonmot ocenili smíchem, další se urazili. Myslíte si, že by si měl prezident vzhledem k tomu, že je hlava státu, občas tak trochu dávat pozor na pusu, nebo bychom právě jeho bonmoty měli brát tak, že k němu patří a bez nich by to už ani nebyl on?

Každý, nevyjímaje z toho prezidenta, by měl říkat, co si myslí, a sdělovat upřímně svoje názory. Jestliže je k tomu vtipný, no tak zaplať pánbůh. Kdyby se podle této teze řídil Churchill, tak jsme přišli o mnoho skvělých bonmotů, které dodnes moudří lidé citují.

A je podle vás něco, co by mohlo panu prezidentovi ohledně kandidatury „zlomit vaz“? U mnohých lidí mu příliš nepomohla například kauza Peroutka nebo Mynářova bezpečnostní prověrka nebo to, co se mělo údajně dít kolem vyznamenání či nevyznamenání příbuzného ministra Hermana…
 

Ne, nic mu nemůže zlomit vaz. Buď ho lidi zvolí, nebo ne. Podle takovýchto kravin se lidi nerozhodují.  … … ….

(celý rozhovor ZDE)