P.C.Roberts: Všichni chtějí žít – i Harward

15. 3. 2017    PaulCraigRoberts
Knihovna Harwardské univerzity vydala obsáhlý seznam „falešných“, „matoucích“ a „satirických“ zpravodajských zdrojů, na kterém je uvedena i moje paulcraigroberts.org. Knihovna neuvádí odkud seznam pochází, či proč by měl být brán jako důvěryhodný. Já jsem na seznamu uveden pro „zaujatost“ a „spiklenectví“. „Zaujatost“ asi znamená, že nepřijímám sebeobhajující argumenty vládnoucího establishmentu…

 A „spiklenectví“ se zřejmě váže na skutečnost, že jsem zveřejnil zjištění 3 000 vysoce respektovaných architektů a stavebních inženýrů, kteří vyjádřili svůj názor o 11. září ve své Pravdě o 11. září, stejně jako jej vyjádřili hasiči taktéž ve své Pravdě o 11. září, piloti ve své Pravdě o 11. září a vědci ve své Pravdě o 11. září. Tedy pravdě, o které všichni tihle lidé vědí neporovnatelně víc, než knihovník Harwardské univerzity.

Američané – a zvláště pak harwardská knihovna – nevědí zřejmě nic o tom, že kdokoli z expertů, kteří se kdy uvolili promluvit o 11. září, nevěří z jeho oficiálně vyprávěného příběhu ani slovo. Harwardští knihovníci nevědí nic ani o tom, že předseda a místopředseda komise, která oficiální zprávu o 11. září vypracovala, napsali později knihu, ve které přiznali, že jejich komise „ byla ustavena proto, aby nic nezjistila“.

Harwardští knihovníci zřejmě netuší nic o svědectví expertů na demoliční práce, kteří potvrdili, že všechny tři budovy Světového obchodního centra padly k zemi následkem řízené demolice. Nevědí nic ani o tom, že panel vědců, vedený nanochemikem z kodaňské unicerzity, potvrdil výskyt jak vypáleného tak nevypáleného nano-thermitu v suti zřícených dvojčat, a nabídl nalezené vzorky této látky, tavící i ocel, i jiným vědcům.

Harwardská univerzita o pravdu však nejeví zájem. Jejím zájmem jediným je totiž udržet si své místečko ve vládnoucím establishmentu. Což vyžaduje vyprávět lži – a Harward je tedy vypravuje. Lži mu přinášejí peníze a činí jej tak prachatým, že – jak říká Ron Unz – nepotřebuje už od studentů vybírat školné. A pokud je tedy stále ještě vybírá, činí tak z čiré chamtivosti.

Vybral a přeložil Lubomír Man