V Londýně proběhl teroristický útok na britský parlament. Útočník autem přejížděl chodce, pobodaný policista, zastřelený útočník, mrtvá žena a zranění v kalužích krve na chodnících! Za útokem je ISIL?

– VK –
23. 3. 2017 AE News
 

Právě před několika okamžiky*) proběhl v Londýně teroristický útok na budovu britského parlamentu [1]. Podle informací radikální islámský útočník [2] vybavený kuchyňským nožem chtěl autem probourat hlavní bránu do Westminsteru, nepovedlo se mu to. Vystoupil proto z auta a zaútočil na ostrahu budovy. Ta ho zastřelila. 

Při útoku pobodal policistu. Útočník během cesty autem k Westminsteru ovšem navíc útočil i na chodce na mostě Westminster Bridge, v okolí leží na chodnících a po cestách podle posledních informací už 20 zraněných, které útočník autem přejel. Jedná se o zjevný teroristický útok. Policie celou oblast uzavřela a zatím média mlčí o identitě útočníka. Zajímavé je načasování. Dnes je tomu totiž přesně rok, kdy proběhl teroristický útok v Bruselu na tamním letišti. Psali jsme tehdy o tom v článku zde.

Místo činu, na zemí oběť po útoku autem

Německá alternativa má jasno, útočil ISIL a je to odezva na výzvu, kterou Islámský stát minulý týden vydal na internetu, že vyzývá všechny mudžahedíny ve světě, aby útočili proti západním cílům a využívali všechny prostředky. Americké tajné služby měly tentokrát pravdu, že se něco chystá. Včera USA zakázaly všem cestujícím z celkem 8 muslimských zemí při cestě do USA brát si na palubu letadel elektronická zařízení větší, než je mobil [3]. K zákazu se o několik hodin později připojila i Británie, která tentýž příkaz uvalila kupodivu i na všechny lety do Británie ze Saúdské Arábie [4]. Americké tajné služby dostaly informaci, že se chystá blíže neupřesněný útok. Jak je vidět, něco se opravdu chystalo. Útok na britský parlament jedním mužem ovšem nemá nijak zvláštní nebezpečnost, protože budova britského parlamentu nepatří mezi. tzv. měkké cíle pro teroristy, ale naopak patří mezi ty nejtvrdší a nejlépe chráněné.

Přímý přenos RT z místa činu:

 

Donald Trump bude na koni

V tomto ohledu musím zdůraznit, že cílem tohoto útoku nebylo něčeho dosáhnout ve smyslu terorismu, ale spíš ve smyslu vyšších procesů řízení. Vsadím hlavu na to, že tento útok nyní bude modelově použit jako argument pro navyšování rozpočtů rozvědek a armády, a to nejen v Británii, ale zejména v USA. Hlavní otázkou teď je původ útočníka. Média hovoří o islámském radikálovi. Pokud se potvrdí informace alternativy, že se jednalo o muslima, bude to voda na mlýn amerického prezidenta Trumpa. Ten použije tento útok jako modelový argument před Kongresem doma, že jeho dekrety (zakazující cesty muslimům do USA z převážně muslimských zemí) jsou oprávněné, a že tím chrání Ameriku právě před podobnými útoky, jaký se teď stal v Londýně.

Záchranáři nakládají útočníka, který ještě v té době žil, do sanitky

Není třeba spekulovat, jestli byl útok zinscenovaný a na objednávku, protože ISIL minulý týden na internetu vyzval k těmto útokům, takže tento čin je prostě reakcí islámské fronty ve Velké Británii na tuto výzvu. Jenže znovu a znovu se ukazuje, jak bezzubá je Evropa nechápe, že zpřísňování zbraňových zákonů v EU nezabrání terorismu. Nejdostupnější zbraní v Evropě je osobní automobil. Lze s ním zabít za jednu minutu více lidí, než se samopalem a několika zásobníky. Stejně tak obyčejným kuchyňským nožem, např. v přeplněném voze metra nebo v tramvaji, kde útočník na malém prostoru může pobodat desítky lidí, kteří v šoku nebudou schopni rychle a adekvátně zareagovat.

 

Útok autem a nožem je smrtelnější, než použití střelné zbraně

Speciální jednotky a policisté vědí, že jednou z nejnebezpečnějších zbraní je právě nůž. Na rozdíl od projektilu, který může tělem projít, nebo se zastavit o kost, způsobuje nůž devastující zranění vnitřních orgánů. Samotná pistole s ráží 9mm nemusí člověka zaručeně zabít, ale nůž je jistota, zejména při velikosti a výšce čepele, která odpovídá kuchyňskému noži na maso, na dranžírování apod. Mezi džihádisty jsou nože velmi oblíbené, protože je to tichá zbraň, která nespouští paniku a rozutíkání obětí a lidí na všechny strany. Při výstřelu z pistole nastane zmatek a všichni se rozutečou. Na místě zůstane jedna oběť, pár postřelených. Nůž ovšem může skončit v tělech mnoha lidí a podle místa zásahu si nemusí oběť ani ničeho všimnout prvních několik sekund.

Žena jako jedna z obětí útoku na Westminster Bridge

Podle posledních informací jedna žena po útoku autem na Westminster Bridge zemřela. Je potvrzeno 12 dalších zraněných, kteří leží na silnici a lékaři je ošetřují. Toto je smutný vzkaz všem poslancům do EU, všem těm vlastizrádným zástupcům, kteří komplikují přístup občanů k legálním zbraním, zatímco džihádisté v Evropě zabíjejí lidi obyčejnými auty a noži. Pokud se na vás vyřítí útočník s nožem a nemůžete utíkat, střelná zbraň je jedinou adekvátní obranou. Pokud útočník použije auto, může se legální majitel zbraně bránit střelbou na kabinu, stejně tak může občan útočníkovi prostřelit pneumatiky. Jenže režimy evropských zemí nechtějí tyto obranné mechanismy občanům dovolit, protože se bojí, že zbraně mezi občany by se mohly jednou obrátit proti vládnoucím elitám.

Muž na Westminster Bridge sražený autem útočníka

Je to něco podobného, jako když manžel škrtí manželku, v jedné chvíli se jí podaří doběhnout k telefonu a zavolat policii a operátor na druhé straně řekne, že má zachovat klid a do 15 minut tam někoho pošleme. No, za patnáct minut je pro teroristu už dávno vymalováno. Policie přijede na místo a už jí nezbude nic jiného, než sbírat po silnici těla přejetých chodců. Policie před malou chvílí oznámila, že zatkla v souvislosti s útokem už dva lidi na Westminster Bridge. Není zatím jasné, jestli jde o podezřelé anebo o hyeny, které olupují zraněné na silnici a prohledávají jim kapsy. Něco podobného mají ve zvyku rumunské etnické gangy, které při nehodách na britských silnicích zastavují a vybírají věci z havarovaných aut, zatímco zranění lidé uvnitř čekají na vyproštění. Situaci budeme v průběhu večera a zítřka podrobně sledovat a budeme se jí, kromě jiných témat, věnovat i v pátek na Svobodném rádiu.

Aktualizace 22.3.2017 – 21:00:

Zastřelený útočník

Podle posledních informací [5] si teroristický útok v Londýně vyžádal už 3 mrtvé a dokonce 20 zraněných. Už je známa i fotografie útočníka. Mělo by jít o muslimského pouličního „chantera“, tedy náboženského kazatele jménem Abu Izzadeen, který byl známý svým kázáním proti zkažené západní konzumní společnosti. Je to evidentně arabský muslim [6].

VK-
Šéfredaktor AE News

*)  článek vyšel včera