Fox: To není vaše věc, říká Moskva o pohybu armády k hranicím s KLDR

22. 4. 2017   První zprávy
Napětí na Korejském poloostrově nabírá na obrátkách a americká média nezvózně zajímá, zda a proč se k hranicím KLRD přesunují armády Číny a v daném případě Ruska.
Z Moskvy přicházejí protichůdné zprávy o tom, zda Rusko posiluje hranici se Severní Koreou, uvedly zprávy televize Fox News.


Na jedné straně jsou zprávy z armády, aby všechny pohyby se uskutečňují podle plánu. Na druhé straně tiskový mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov nepopřel fakt pohybu ruských vojsk, a pouze uvedl, že se jedná o interní záležitost Ruska.

Z Moskvy přicházejí protichůdné zprávy o tom, zda Rusko posiluje svoji obranyschopnost na hranici se Severní Koreou, či nikoli. Mezitím se Fox News dozvěděl, že ruské bombardéry nebo průzkumné letouny již čtvrtou noc po sobě létají u pobřeží Aljašky.

Začněme se Severní Koreou. Video přesunu ruské vojenské techniky koluje na sociálních sítích. Kromě toho se objevily zprávy, že Rusko přemístilo vojáky na posílení hranic se Severní Koreou, ale AP cituje jednoho úředník ruského ministerstva obrany, který řekl, že všechny pohyby byly naplánovány předem.

Ruský expert: USA mohou zaútočit na KLDR okamžitě 700 Tomahawky!

Ruská tisková agentura citovala oficiálního zástupce místního vojenského okruhu, že vojenská technika se vrací do cvičiště a na další místa. Nicméně mluvčí Kreml sice nepopřel pohyb vojsk na hranici se Severní Koreou. Zde je to, co řekl při této příležitosti.

Dmitrij Peskov, mluvčí ruského prezidenta: „Otázky dislokace vojsk uvnitř země nejsou určeny pro veřejnost. Každá země, při zajištění vlastní bezpečnosti, reaguje na změny v mezinárodní situaci.“
Jinými slovy – to není vaše věc!
  Více na PZ