Všechno, co přichází z Ruska je agrese, válka, násilí a lež

Jaromír Petřík
15. 4. 2017   JaromirPetrik
“Všechno, co přichází z Ruska je agrese, válka, násilí a lež”, napsal Miroslav Václavek v diskusi ke článku na iDnes: „Ruská hrozba děsí Evropu. Ve Finsku se otevírá centrum proti dezinformacím.“ ZDE. Cituji: „Ve Finsku se v posledních měsících hovoří především o ruském ovlivňování informací. Neutrální severský stát opakovaně vyjádřil své znepokojení nad „sílící propagandistickou kampaní“ ze strany Kremlu kvůli posilování spolupráce s NATO.“


Nechápu, jak naše vyspělá západní demokracie může mít strach z jakékoliv propagandy, když sama ukazuje světu, jak se má svět řídit. Co na tom, že to stojí statisíce lidských životů, miliony uprchlíků a zcela rozvrácené země uvržené do občanských válek?

Zásadní přece je, že jsme ta jediná správná světová demokracie, takže nebudeme kritizovat Saúdskou Arábii za to, že za homosexualitu je tam trest smrti a naopak nebudeme chválit Severní Koreu, že tam je homosexualita legální. Zločinecký režim přece vládne v Severní Koreji a ne v zemi našeho spojence Saúdské Arábie.

Když se ukáže, že se žádné zbraně ZHN v Iráku nenašly a naše „demokracie“ přesto tento stát vojensky napadla, zavraždila jeho prezidenta, Irák totálně rozvrátila a uvrhla do občanské války ze které se rekrutoval Islámský stát, tak co? Prostě se tak stalo.

Když v Kyjevě stříleli záhadní střelci do demonstrujících i zasahujících policistů, tak jsme svrhli demokraticky zvoleného prezidenta Janukovyče, přišili mu vinu za střelbu a dosadili tam nové oligarchy. Když se občané Krymu rozhodli ve svobodném referendu pro svoje připojení k Rusku a obyvatelé Donbasu odmítli vládu nových oligarchů, samozřejmě za to mohl Putin, že tito občané Ukrajiny věřili Putinovi a ne novým ukrajinským vládcům. Za teroristy jsme označili všechny kteří odmítli poslouchat tyto západem schválené ukrajinské oligarchy a posvětili těmto novým oligarchům zabíjení nespokojených ukrajinských občanů ruské národnosti na Donbasu. A viník toho všeho?

Samozřejmě, že ne naše demokracie, ale ruský prezident Putin, protože obyvatele Donbasu, kteří se nechtěli nechat zotročit novými oligarchy, nepovažoval na teroristy, ale za lidi a poskytl jim pomoc.
V Sýrii byl celkem stabilní režim do doby, než západ podpořil barevné revoluce v arabském světě, kde mimo jiné demokraticky napadl a rozvrátil Libyi a jejího prezidenta Kaddáfího nechal umučit. Jenže zlého Asada v Sýrii se Západu nepodařilo svrhnout a po pomoci Asadovi od Putina musíme přece jako demokraté toto zlo svrhnout. Proto se spojíme s každým, kdo bojuje proti Asadovi, Islámský stát nevyjímaje.

Každá metoda je přece dobrá. A když začne Asad s Putinem vítězit a hrozí, že Islámský stát v Sýrii bude poražen, tak musíme rychle podniknout něco, abychom tomuto vítězství zabránili. Islámský stát je přece jen menším zlem než Asad s Putinem. Takže, jakmile se objeví záběry lidí, kteří jsou zasaženi nějakou otravnou látkou, bez jakéhokoliv vyšetřování tento zločin přišijeme Asadovi a Putinovi. Samozřejmě nezapomeneme Asadovy pozice bombardovat, abychom usnadnili válku Islámskému stát a jeho bojovníkům. Na toto téma napsal blog právě pan Miroslav Václavek: http://vaclavek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=598570

Uvádím toho snad dostatek, jakým způsobem informují západní „demokratická“ média. Závěrem jen, že nedávno byl článek na stejném médiu, jak Finové našli recept proti ruské propagandě nazvaný „Finové našli recept na propagandu. Těží ze vzdělání místo vyvracení fám.“ Jak si to má čtenář našich médií přebrat? Před pouhým měsícem našli Finové recept, jak bojovat s proruskou propagandou a nyní jsou znepokojeni? Zdroj

Proto se vážení západní politikové, politologové, universitní pedagogové, pracovníci západních (a samozřejmě i našich) médií nedivte, že Vám stále více občanů Evropy nevěří. Se lhaním se to totiž nesmí přehánět. Aby občané lžím uvěřili, musí se to umět a musí se do toho sem tam dát alespoň nějaká pravda. A pravdu v našich i západních médiích naprosto postrádám…