Jean-Luc Mélenchon: Macron není schopen vládnout Francii

Jean Luc Mélanchon

1.5.2017  První zprávy

Bývalý kandidát na post francouzského prezidenta Jean-Luc Mélenchon varuje před volbou Marine Le Penové, ale ani Macron není schopen vládnout zemi.
Jean-Luc Mélenchon, bývalý kandidát na post francouzského prezidenta



V rozhovoru pro TF 1, Mélenchon také řekl, že žádný z kandidátů na post francouzského prezidenta nepřinese Francii stabilitu.

„Prosím, nedělejte to, nehlasujte pro Marine Le Penovou ve druhém kole prezidentských voleb. Říkám všem, kteří mě poslouchají, neudělejte tu hroznou chybu, že budete hlasovat pro Národní frontu, jako byste tlačili zemi do skoku, ale s žádným koncem v dohledu,“ vyzýval Mélenchon v TF1.

Podle Mélenchona ve druhém kole nelze vybrat kandidáta. „Výsledek bude mít nulovou hodnotu pro zemi bez ohledu na osobu zvoleného kandidáta,“ upřesnil Jean-Luc Mélenchon.

„Skutečný determinant země, jsou parlamentní volby a povedu kampaň k získání parlamentní většiny,“ řekl bývalý kandidát na post francouzského prezidenta s tím, že „je připraven vládnout zemi, pokud jeho strana získá ve volbách většinu.“

„Za měsíc se zbavíme politika pan Macrona, protože tento muž není schopen vládnout zemi,“ dodal Jean-Luc Mélenchon.

Mélenchon řekl, že zváží nabídku kandidatury za Marseille, Lille a Toulouse.

Ve Francii proběhlo první kolo prezidentských voleb, do druhého postoupili Emmanuele Macron a Marine Le Penová.

“Pozor ve Francii se nejedná pouze o prezidentské volby, kdo doběhne první do cíle, ale jde také o parlamentní volby, které proběhnou za necelý měsíc,” říká v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil.