Naše miliony vládě fašistů z masa a kostí

Lubomír Man

20. 5. 2017                          

Jestli soudíte, že náš stát je chudera a nuzák podle toho, že některým svým lidem platí jen tolik, aby udrželi tělo a duši pohromadě akorát do příštího měsíce, jste naivové, kteří si ani na špičku nosu nevidí. Protože opak je pravdou a náš stát je grand a pracháč, co má těch prachů tolik, že neví, co s nimi. A tak je rozhazuje. Třeba do zahraničí, vládám cizích zemí samozřejmě, ale pochopitelně ne všem, ale jen těm nejvybranějším, které si tu podporu skutečně zaslouží. Takže  slušný balík jich z naší státní pokladny směřuje na Ukrajinu, do rukou vlády fašistů z masa a kostí, jak ji charakterizoval i někdejší zastupující komisař EU Němec Verheugen. 

Člověk, který předcházející proruské legální vládě Janukovyčově pěsti rozhodně nemačkal, ale když viděl, jaká fašistická špína se to po puči na kyjevském Majdanu, zafinancovaném Američany částkou pěti miliard dolarů, vyvalila na Ukrajinu, když sledoval, s jakou parádou a elánem vypochodovaly po Majdanu do ulic ukrajinských měst pluky bývalých ukrajinských jednotek SS, jakým hrdinou do ukrajinských čítanek se stal přes noc někdejší válečný zločinec a vrah  Rusů, Poláků a židů Štěpán Bandera, jak Rusy mordujícímu a proto tak oslavovanému pluku Azov přišel k dobru bývalý znak nacistického wehrwolfu, lišící se od hákového kříže jen tím, že mu na druhé jeho příčce chybí zalomení, když slyšel, jak surového vraždění se dopustili ukrajinští fašisté na prorusky cítících spoluobčanech v Oděse, když toto vše tedy Verheugen viděl, vypozoroval a vyslechl, vyřkl nad novým režimem na Ukrajině svůj nemilosrdný, ale spravedlivý soud: JE TO VLÁDA FAŠISTŮ Z MASA  A KOSTÍ.
Ale přezajímavá věc. Pro naši vládu se vám právě tohle, že totiž jde o fašisty jako podle mustru vykrojené, stalo zřejmě důvodem její nevšední přízně k nim, jakou k žádné národní odnoži dosud nezahořela. A tak nejen, že tehdy jeden rok sloužící ministr zahraničí Zaorálek zajel do Kyjeva oslavit první výročí majdanského puče, ale aby nezůstalo jen u jeho krásných proukrajinských slov, začali jsme (ano, my všichni, protože i z našich peněz ta podpora pochází), hospodářsky ne příliš prosperující Ukrajině posílat peněžní dary. V letech 2014-2015 to bylo 35 milionů korun, letos to bude 35 milionú a příští rok taktéž 35 milionů.
Všechny mají být použity na budování nezávislých médií (zřejmě stejně nezávislých, jako jsou média naše), dále na boj proti korupci a na rozvoj vysokého školství. Celkově jsme pak od roku 2014 do dneška poskytli Ukrajině 171 milionů korun naší podpory, protože tahle kabrňácká země, která se s Rusy prostě nemazlí, si tu podporu zaslouží.
Takže se nedivte, že tu pomoc vřele uvítala i poslankyně za TOP 09 Langšádlová (ano ta, která vyzvala svět k nukleární válce proti Rusku). Vedená zřejmě úvahou, že se na Rusy se půjde právě z území Ukrajiny, řekla si, že tady se s penězi škudlit nedá. Takže ať ta země za něco stojí, je tam pořádek a pro útočné vozy a letadla NATO nechť je tam vše řádně uklizeno a vybetonováno.