Rada z Pentagonu: jak se má Sýrie vyhnout úderům USA. Pentagon popsal novou taktiku boje s DAEŠ

20. 5. 2017      zdroj
Údery na Sýrii již nebudou v případě, že Pentagon nezpozoruje hrozbu pro americké vojáky a jejich spojence v zemi. Jak uvedla agentura RIA Novosti, oznámil to předseda Sjednoceného výboru náčelníků štábů ozbrojených sil USA Joseph Dunford. Podle něj nazvali velitelé ozbrojených sil USA v Sýrii situaci, která vznikla před útokem na vojska Damašku, jako ohrožující ty síly, které spadají pod jejich kontrolu. “Včera večer jsem slíbil, že se nic takového nebude znovu opakovat, pokud nebudou naše síly ohroženy”, řekl.


Pentagon popsal novou taktiku boje s DAEŠ (zdroj)

Koaliční síly v čele s USA přešly v Sýrii a Iráku na novou taktiku v boji proti teroristům v Rusku zakázané teroristické organizace DAEŠ. Na briefingu to oznámil šéf Pentagonu James Mattis.

Ministr obrany USA řekl, že americký prezident Donald Trump zařadil dvě změny do strategie boje proti terorismu. “Za prvé, dal pravomoc agresivně a včas bít po slabých místech nepřítele. Za druhé, Trump nařídil změnit taktiku vytlačování teroristů z míst jejich nasazení na taktiku obklíčení nepřítele v jeho opěrných bodech”, řekl Mattis.

Rozhodnutí Trumpa jsou vyvolána snahou zabránit návratu teroristů do zemí, z nichž přišli, poznamenal ministr obrany USA.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová